Семінарія
Алма 19: “Його рука простерта до всіх людей, які покаються і повірять”


“Алма 19: “Його рука простерта до всіх людей, які покаються і повірять’”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 19”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 19

“Його рука простерта до всіх людей, які покаються і повірять”

Зображення
юнак ділиться євангелією з друзями

Думаючи про те, щоб поділитися євангелією з іншими, чи здавалося вам коли-небудь, що є люди, які навряд чи коли-небудь приймуть вчення Спасителя? Як, на вашу думку, Небесний Батько ставиться до цих людей? З місіонерського досвіду Аммона щодо ламанійців ми бачимо, що Господь готує до прийняття Його євангелії серця всіх людей у різних життєвих обставинах. Цей урок може допомогти вам зрозуміти, що Господь любить усіх людей і бажає, щоб вони прийшли до Нього.

Пройдіть опитування

Укажіть за шкалою від 1 до 5, наскільки ймовірно ви запросили б вказаних далі людей більше дізнатися про євангелію Ісуса Христа.

  1. Один з ваших знайомих, який виявив інтерес до Церкви

  2. Друг або член сім’ї, який загалом вже дотримується норм євангелії, але ще не є членом Церкви

  3. Друг або член сім’ї, який не дотримується норм євангелії

  4. Хтось з ваших знайомих, який відхиляв попередні запрошення інших людей дізнатися більше про євангелію

Обміркуйте причини, чому ви відповіли саме так.

  • Як наша особиста думка про інших може вплинути на наші зусилля щодо поширення євангелії?

Коли сини Мосії почали свою місію серед ламанійців, багато людей насміхалися над ними й сумнівалися, що вони коли-небудь досягнуть успіху серед таких нечестивих людей (див. Алма 26:23–25). Однак Аммон і його брати справді досягли успіху. Можливо, ви пам’ятаєте, що після того, як Аммон навчав євангелії царя Ламонія, цар повірив словам Аммона, молився про милість і впав на землю, будучи переможений Духом (див. Алма 18:40–43).

Зображення
Ламоній молиться

Сьогодні ви дізнаєтесь про події, які відбувалися в сім’ї Ламонія після того, як Аммон навчав царя. Під час опрацювання матеріалу, шукайте істини, які можуть допомогти вам краще зрозуміти, як Небесний Батько ставиться до Своїх дітей, а також до тих, хто, як може здаватися, навряд чи прийме євангелію.

Аммон продовжував навчати домочадців Ламонія

Дізнавшись про смерть свого чоловіка, цариця ламанійців послала за Аммоном, щоб поговорити з ним (див. Алма 19:1–3).

Прочитайте Алма 19:4–17 і знайдіть, що відчули цариця та інші після розмови з Аммоном.

  • Що ми дізналися з цих віршів про царицю?

  • Що Ламоній дізнався про Ісуса Христа за попередні три дні?

  • Чому, на вашу думку, ці знання принесли Ламонію таку радість?

Зібравши інших людей у домі царя, служниця цариці Авіш була здивована і засмучена, коли люди почали сперечатися між собою про те, чому цар та інші лежали на землі так, ніби вони були мертвими (див. Алма 19:18–28).

Прочитайте Алма 19:29–36 і знайдіть, що зробила Авіш у цей момент суперечок, і що відбувалося серед ламанійців згодом.

  • Який вплив євангелія Ісуса Христа мала на багатьох ламанійців, які вирішили повірити?

  • Якої істини про Господа Мормон навчав у вірші 36 після того, як поділився цією історією?

Господь бажає, щоб усі прийшли до Нього

Зі слів Мормона у вірші 36 ми дізнаємося, що рука Господа простерта до всіх людей, хто покається і повірить в Його ім’я. Можна позначити цю істину у своїх примірниках Писань.

У цьому контексті простерта рука Господа означає Його милість і готовність прощати.

  • Який досвід допоміг вам побачити істинність цього принципу у вашому житті або в житті інших?

Іноді ми можемо помилково вирішити, що комусь євангелія не буде цікава через те, як ця людина виглядає або що вона робила в минулому. Знайдіть хвилинку, щоб уявити когось у цій ситуації. Це може бути конкретна знайома вам людина, або ви просто можете уявити собі людей, які загалом відповідають цьому опису.

  1. Дайте відповідь на наведені далі запитання в одному абзаці, написавши від трьох до п’яти речень:

    • Як Бог ставиться до цієї людини?

    • Як розуміння того, як Бог ставиться до цієї людини, може вплинути на ваші почуття до неї?