Семінарія
Алма 9: Пам’ятайте Господні благословення


“Алма 9: Пам’ятайте Господні благословення”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 9”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 9

Пам’ятайте Господні благословення

Зображення
Алма та Амулек

Як вас благословив Господь? Яких дій Він очікує від вас після отримання цих благословень? Коли Алма й Амулек закликали народ Аммонійги покаятися, люди відкинули їхні вчення. Алма вчив, що Господь очікував від них праведнішої поведінки, ніж у ламанійців, яких не вчили істини. Він закликав людей пам’ятати благословення Господа. Мета цього уроку — допомогти вам розпізнати благословення, дані Господом, і пам’ятати їх.

Благословення Господа для вас

Знайдіть кілька хвилин, щоб написати у своєму щоденнику для навчання благословення, які ви отримали від Небесного Батька та Ісуса Христа. (Подумайте про те, щоб зазначити благословення, які ви отримали завдяки тому, що ви є членом Церкви Христа).

  • Як згадування про ці благословення та дари впливає на вас?

  • Як часто ви думаєте про ці благословення? Чи можете ви щось зробити, щоб більше зосередитися на них?

Навчаючись сьогодні, ви матимете змогу поповнити свій список благословень. Шукайте керівництва Небесного Батька, щоб розпізнати Його благословення для вас і дізнатися, як пам’ятати про них протягом усього свого життя.

Алма та Амулек проповідують народу Аммонійги

Коли Алма й Амулек проповідували Слово Боже народу Аммонійги, серця людей були закам’янілими.

Прочитайте слова, які Алма сказав їм в Алма 9:8–11, 20–22, і знайдіть слова і фрази, що вказують на благословення, дані Господом цим людям, про які вони забули.

  • Що ви дізналися?

  • Які характеристики Господа зауважив Алма у вірші 11? (Ви можете позначити ці риси у ваших примірниках Писань).

Можливо, буде корисно знати, що термін довготерпіння стосується Господньої терпеливості й стриманості, коли є привід для гніву.

Приділіть хвилинку, щоб подумати про те, яким чином Господь виявляв до вас терпіння. Можливо, ви захочете додати ці приклади до свого списку благословень.

Пізніше Алма свідчив про інші характеристики Господа, які можуть допомогти нам зрозуміти послання Алми. Прочитайте Алма 9:26 і позначте ці характеристики. Корисно буде знати, що слово справедливість у Писаннях означає “чесність” або “неупередженість”.

Продовжуючи проповідувати, Алма наголошував на тому, що Ісус Христос сповнений благодаті, справедливості, істини, терпіння, милосердя й довготерпіння. Поміркуйте, чому Алма хотів, щоб народ Аммонійги зрозумів ці характеристики Спасителя.

Порівняйте й протиставте два народи

Писання часто порівнюють ідеї, події та людей так, щоб вони навчали принципів євангелії. Пошук цих порівнянь може стати корисною навичкою вивчення Писань. Алма порівняв дві групи людей, які перебували в різних ситуаціях — ламанійців і народ Аммонійги. Заповніть наведену далі таблицю у своєму щоденнику. Зверніть увагу, як Алма наголошував на цих рисах Спасителя.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Заповніть наведену далі таблицю у своєму щоденнику для навчання та подумайте, що ще ви можете дізнатися про Бога, зробивши ці порівняння.

    Що ви дізнаєтеся про людей?

    Яким чином Господь виявляє цим людям благодать, справедливість, істину, терпіння, милосердя або довготерпіння

    Ламанійці (Алма 9:14–17)

    Народ Аммонійги (Алма 9:20–25)

  • Як те, що Господь послав Алму й Амулека, щоб попередити народ Аммонійги й свідчити йому, показує милість Господа?

  • Чому, на вашу думку, вчення Алми про Бога в Алма 9 важливо пам’ятати в наші дні?

Що Господь вам дав?

Алма здивувався тому, як швидко народ Аммонійги забув благословення, які Господь дав їм як народу (див. Алма 9:8–11). Щоб допомогти їм покаятися й повернутися до Господа, Алма нагадав їм про багато благословень, які вони отримали (див. вірші 20–24).

  • З яких причин ми можемо забути про те, що Господь зробив для нас?

Читаючи наведені далі запитання, подумайте, у який спосіб ви, можливо, отримали ті самі благословення, які отримав народ Аммонійги. Ви можете додати ці благословення до свого списку.

  • Що завдяки Господу “стало відомим [нам], згідно з [нашими] бажаннями, і [нашою] вірою, і молитвами”? (Алма 9:20).

  • Як ви були благословенні дарами Духа, згаданими в Алма 9:21?

  • Як Бог визволив вас від випробувань? (Див. Алма 9:22).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте запропоноване далі завдання й підсумуйте те, що ви зробили, у своєму щоденнику.

    Знайдіть хвилинку, щоб зробити щось, що допоможе вам згадати благословення, дані Господом. Ось деякі ідеї:

    • Сфотографуйте список, який ви склали на уроці, і розмістіть його на видному місці, наприклад, на заставці вашого телефону.

    • Запишіть свої почуття у щоденник для навчання й складіть план регулярного запису своїх благословень.

    • Установіть нагадування у своєму календарі, щоб регулярно розмірковувати про те, що Господь зробив для вас.