Семінарія
Мосія 4:9–10: “Віруйте в Бога”


“Мосія 4:9–10: Віруйте в Бога”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мосія 4:9–10”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мосія 4:9–10

“Віруйте в Бога”

Зображення
образ Бога

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, який вплив ваші вірування мають на ваші дії й те, ким ви стаєте? Навчаючи про те, що ми повинні робити, аби утримати прощення наших гріхів, цар Веніямин підкреслював важливість віри в Бога. Цей урок може допомогти вам зміцнити свої вірування та любов до Бога.

Вплив наших вірувань

Нижче наведено кілька помилкових ідей, які люди колись вважали правдивими. Подумайте, який вплив ці вірування могли мати на життя цих людей

  • Світ плаский.

  • Від жаб з’являються бородавки.

  • Зірки обертаються навколо Землі.

  • Які проблеми можуть виникнути через віру в помилкові ідеї?

  • Як, на вашу думку, ваші вірування чи вірування інших людей впливають на погляди чи дії?

  • Як те, у що ми віримо, може вплинути на нас духовно?

Віруйте в Бога

Цар Веніямин навчав, як важливо вірити в Бога. Перш ніж почати своє навчання, знайдіть хвилинку, щоб подумати про свої вірування, які стосуються Бога. Як ваші вірування, що стосуються Бога, впливають на ваші дії? Ви можете написати про деякі з цих вірувань у свій щоденник для навчання та поміркувати, чому ви маєте саме такі вірування. Упродовж усього навчання додавайте ті думки чи враження, які можуть у вас виникнути.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте запропоноване далі завдання:

Скопіюйте у свої щоденники для навчання наведене нижче зображення. У центральному колі напишіть віруйте в Бога і Мосія 4:9–10.

Зображення
мереживо з ідей

Прочитайте Мосія 4:9–10, щоб дізнатися, у що цар Веніямин закликав свій народ вірити, говорячи про Бога. Запишіть кожне з вірувань у зовнішні кола. У разі необхідності ви можете додати до свого зображення більше кіл.

Мосія 4:9 є доктринальним уривком для опанування.  Ви можете позначати доктринальні уривки для опанування якось по-особливому, щоб потім їх було легко знайти. На наступному уроці у вас буде можливість попрактикуватися в застосуванні вчення, про яке сказано в цьому уривку, відповідаючи на запитання або аналізуючи навчальну ситуацію.

  • Як би ви могли передати вчення царя Веніямина з Мосія 4:9–10 одним простим реченням? Це просте речення можна використати як заголовок до створеного вами зображення.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

  • Як розуміння цих вчень царя Веніямина та віра в них можуть вплинути на ваше життя?

  • Як, на ваш погляд, світ протистоїть цим вченням або ігнорує їх сьогодні?

Президент Рассел М. Нельсон поділився наведеною далі порадою для тих, хто не впевнений, чи вірить у Бога:

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Якщо ви не впевнені, чи вірите в Бога, почніть з цього. Зрозумійте, що через брак стосунків з Богом, людина може сумніватися в існуванні Бога. Тож почніть налагоджувати стосунки з Ним. … Просіть Його відповісти вам, чи дійсно Він існує — чи знає Він вас. Запитайте Його, які почуття Він має до вас. А потім слухайте”. (Рассел М. Нельсон, “Іди вслід за Мною”, Ensign або Ліягона, трав. 2019 р., с. 90)

  • Який отриманий вами досвід зміцнив ваше вірування в Небесного Батька та Ісуса Христа?

Заглиблюючись

Один зі способів зміцнити наші вірування в Бога та довіру до Нього — це вчитися з натхненних вчень та досвіду інших людей (див. Путівник по Писаннях, “Віра”). Виберіть принаймні одне із запропонованих далі трьох вправ, які допоможуть вам зміцнити вашу віру в Бога:

  • Гімни: Знайдіть у збірці гімнів слова, фрази, куплети чи цілі гімни, які розповідають про природу та характер Бога або можуть зміцнити вашу віру в Нього.

  • Інші розповіді з Писань: Знайдіть і уважно прочитайте розповіді з Писань, в яких інші люди свідчили про свої вірування, що стосуються нашого Небесного Батька або Його Сина Ісуса Христа. Приклади уривків, які ви могли б опрацювати: Алма 26:16, 35–37; 34:8–10 та Учення і Завіти 76:22–24.

  • Генеральна конференція: Використовуючи виступи з останньої генеральної конференції, знайдіть слова, фрази, розповіді чи історії, які навчають про Небесного Батька та Ісуса Христа і допомагають зміцнювати віру в Них. (Спробуйте пошукати виступи з генеральної конференції на такі теми: “Небесний Батько”, “Божество” або “Ісус Христос”).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Розкажіть, яке завдання ви виконали і що із знайденого вами розширює ваше розуміння Бога або зміцнює вашу віру в Нього.

Ваші наступні кроки

Незалежно від того, маєте ви тверду віру в Бога чи намагаєтесь визначити, у що ви вірите, є те, що кожен з нас може зробити, аби зміцнити віру в Бога та збільшити свою любов до Нього. Знайдіть хвилинку і подумайте, що, як ви відчуваєте, є вашим наступним кроком до кращого пізнання Бога. Запишіть свої думки та відчуття у щоденник для навчання.