Семінарія
Опанування доктрини: Мосія 4:9 — “Віруйте в Бога”


“Опанування доктрини: Мосія 4:9 — “Віруйте в Бога”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: Мосія 4:9”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: Мосія 4:9

“Віруйте в Бога”

Зображення
молода дівчина замислено дивиться вгору

Вивчаючи Мосія 4:9–10, ви дізналися про важливість віри в Бога. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу для Мосія 4:9, пояснити суть доктрини та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Запам’ятайте й поясніть

Згадайте, як ви вивчали заклик царя Веніямина в Мосія 4:9–10 до його народу вірити в Бога. Якщо потрібно, прочитайте ці вірші ще раз і перегляньте схему, яку ви намалювали у своєму щоденнику для навчання на попередньому уроці.

  • Про які властивості чи риси Бога говорив цар Веніямин, закликаючи свій народ вірити в Бога?

  • Як віра в ці божественні риси Бога може вплинути на ваше життя?

Виберіть одну з властивостей або рис Бога, згаданих у Мосія 4:9–10, у яку цар Веніямин навчав свій народ вірувати. Розкажіть, як би ви могли пояснити її комусь, хто не розуміє, що вона означає.

Ключова фраза для Мосія 4:9 — “Віруйте в Бога; … віруйте, що Він має всю мудрість”. Запропоноване далі завдання може допомогти вам запам’ятати посилання на цей уривок з Писань та ключову фразу для нього.

У своєму щоденнику для навчання напишіть слово віруйте великими літерами. Під ним напишіть в Бога, а нижче напишіть фразу віруйте, що Він має всю мудрість. Потім внизу напишіть великими літерами посилання на цей уривок з Писань: Мосія 4:9. Починаючи з верхнього рядка, промовляйте кожен рядок вголос, вказуючи на слово, фразу чи посилання. Повторіть кілька разів, поки все це не запам’ятаєте.

Застосування на практиці

Коротко повторіть принципи набуття духовного знання з абзаців 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Ви можете спробувати назвати всі три принципи з пам’яті. Після цього запишіть у своєму щоденнику для навчання, як ви застосовували чи могли б застосувати ці принципи.

Розгляньте наведену далі навчальну ситуацію, обмірковуючи ті ситуації у своєму житті, коли ваша віра в Бога випробовувалася або була не такою сильною, як вам би хотілось.

Марина навчається у класі, де її вчитель висміює релігію і не вірить у Бога. Спочатку ці коментарі непокоїли Марину, але пройшло кілька місяців і вона почала замислюватися над тим, що, може, її вчитель і має рацію. Вона завжди вірила в Бога, але тепер відчуває, що, можливо, вже починає сумніватися в існуванні Бога.

Ви можете підготуватися до застосування принципів набуття духовного знання в ситуації Марини, подивившись відео “Його благодать: Вибір вірувати в Бога” (4:07), доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org. Під час перегляду відео зверніть увагу, як юнак застосовував принципи набуття духовного знання, і подумайте, як ці принципи можуть бути застосовані в ситуації Марини.

Застосуйте принципи набуття духовного знання і вчення з Мосія 4:9, щоб допомогти Марини в її ситуації або в іншій навчальній ситуації, пов’язаній з вірою в Бога, яка є більш актуальною для вашого життя.

Обміркуйте свої відповіді на наведені далі запитання, вирішуючи, як би ви допомогли Марині.

Діяти з вірою

  • Які дії з вірою може зробити людина, яка намагається повірити в Бога?

  • Як ці дії можуть їй допомогти?

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

  • Які вчення з Мосія 4:9 можуть допомогти комусь у цій ситуації знайти вічну перспективу?

  • Як рішення людини вірити чи не вірити в Бога може вплинути на її майбутнє?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Які додаткові уривки з Писань або досвід (ваш чи інших людей) можуть допомогти комусь пройти це випробування?

  • Де ще люди могли б знайти інформацію, яка допомогла б їм у такій ситуації? Знайдіть принаймні одне додаткове джерело та поясніть, як воно може допомогти.

  1. Розкажіть, як би ви застосували принципи набуття духовного знання і вчення, викладене в Мосія 4:9, щоб допомогти Марині в її ситуації.