Семінарія
Оцініть підсумки навчання 3: 2 Нефій 26 – Кн. Якова 7


“Оцініть підсумки навчання 3: 2 Нефій 26 – Кн. Якова 7”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Оцініть підсумки навчання 3”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Оцініть підсумки навчання 3

2 Нефій 26 – Кн. Якова 7

Зображення
молода жінка пише в зошиті

Мета цього уроку — допомогти вам побачити, як ви зросли чи змінилися за час вивчення 2 Нефій 26Кн. Якова 7.

З кожним днем ставати трохи кращими

Президент Лоренцо Сноу (1814–1901), п’ятий Президент Церкви, навчав:

“Не очікуйте, що станете досконалими відразу. Якщо ви цього очікуєте, то розчаруєтеся. Будьте кращими сьогодні, ніж ви були вчора, і будьте кращими завтра, ніж ви є сьогодні. Не давайте спокусам, які, можливо, певною мірою долають вас сьогодні, здолати вас завтра. І так продовжуйте день у день ставати потрошку кращими; і не дозволяйте, щоб ваше життя проходило без того, щоб ви не чинили добрих справ як для інших, так і для себе” (Учення Президентів Церкви: Лоренцо Сноу [2012], с. 108).

  • Як дізнатися, чи стали ви сьогодні кращими, ніж були вчора?

  • Як Небесний Батько та Ісус Христос можуть допомогти вам у ваших зусиллях стати завтра кращими, ніж ви були сьогодні?

Цей урок допоможе вам замислитися над своїм зростанням як учня/учениці Ісуса Христа, зокрема над вашою здатністю пояснювати доктрину, про яку ви дізнаєтеся з Писань. Подумайте, як ваше вивчення Книги Мормона допомогло вам вирости як учневі/учениці Христа. Навчаючись сьогодні, запросіть Святого Духа, щоб Він допоміг вам побачити, як ваше вивчення Книги Мормона впливає на вашу здатність жити за євангелією Ісуса Христа й ділитися нею.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте завдання A або Б.

Завдання А: поясніть доктрину Ісуса Христа

Нефій навчав, що саме нам потрібно робити, щоб отримати вічне життя. Ці принципи й обряди називаються доктриною Христа (див. 2 Нефій 31:2, 21). Доктрина Христа—“це … шлях; і нема ніякого іншого шляху чи імені під небесами, якими людина може бути спасенною в царстві Бога” (2 Нефій 31:21). Прогляньте 2 Нефій 31:10–12, 17, 20–21 і знайдіть принципи й обряди, які є частиною доктрини Христа.

Якщо ви вибрали це завдання, дайте відповіді на такі запитання:

  • Як ви могли б пояснити доктрину Христа комусь іншому, використовуючи те, що Нефій записав у 2 Нефій 31?

  • Як доктрина Христа допомагає нам покладатися на Нього в нашому спасінні?

  • Які благословення ви одержали, дотримуючись доктрини Христа?

Завдання Б: поясніть роль Книги Мормона у відновленні євангелії Ісуса Христа

Обміркуйте таку навчальну ситуацію:

Лука готується стати місіонером повного дня. Президент його колу надіслав йому таке повідомлення за тиждень до співбесіди:

“Лука, я буду дуже радий зустрітися з тобою. Готуючись до нашої зустрічі, будь ласка, підготуйся за допомогою Книги Мормона відповісти на таке запитання: “Яка роль Книги Мормона у Відновленні євангелії Ісуса Христа?” (див. 2 Нефій 3:11–12; 2 Нефій 27:25–26; 2 Нефій 29:7–11)”.

Якщо ви обрали це завдання, дайте відповідь на таке запитання:

  • Чим Лука міг би поділитися з Книги Мормона про її роль у Відновленні євангелії Ісуса Христа?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте завдання В або Г.

Завдання В: чинити опір дияволу з вірою в Ісуса Христа

У 2 Нефій 28:20–22 Нефій навчав про стратегії, які Сатана використовуватиме, щоб відвернути людей від Бога в останні дні. Серед цього: підбурення людей до гніву проти того, що є добрим, заспокоєння і заколисування їх у плотській безпечності, а також переконання людей в тому, що пекла й диявола не існує. Під час вивчення уроку “2 Нефій 28:1–26” ви, можливо, склали план, як краще захиститися від тактик Сатани. Перегляньте, що ви записали у своєму щоденнику для навчання з цього уроку.

Якщо ви обрали це завдання, дайте відповіді принаймні на два зазначені далі запитання:

  • Наскільки ефективно ви здійснювали свій план? Чому?

  • Як ваш план допоміг вам отримати захист Спасителя від тактик Сатани?

  • Що з того, чого ви навчилися чи що пережили, могло б допомогти вам доповнити свій план?

Подумайте, як ви можете доопрацювати ваш план. Обов’язково зверніться до Небесного Батька та Ісуса Христа, щоб Вони попередили вас про небезпеку й дали сили не піддатися зусиллям Сатани або подолати їх (див. Учення і Завіти 10:5).

Завдання Г: участь у збиранні Ізраїля

І Нефій, і Яків виявляли великий інтерес до збирання Ізраїля. Можливо, частково це було тому, що Господь показав Нефію, що станеться з їхнім потомством (див. 1 Нефій 12–13).

Можливо, вас запросили взяти участь у збиранні Ізраїля у рамках вивчення вами 1 Нефій 19–22; 2 Нефій 6; або Кн. Якова 5:52–77; 6:1–13. Якщо так, перегляньте всі зобов’язання, які ви взяли на себе, чи плани, які склали, а також своє ставлення та готовність брати участь у цій роботі.

Якщо ви вибрали це завдання, дайте відповіді принаймні на два зазначені далі запитання:

  • Що з того, що ви дізналися під час свого вивчення про збирання Ізраїля, є заохочувальним чи корисним?

  • Яких зусиль вам довелося докласти, яких ви не докладали до того? Чи вам це вдалося? Чому так або чому ні?

  • Як ви відчули, що Спаситель скеровував або зміцнював вас, коли ви брали участь у Його роботі?

  • Які благословення ви отримали, беручи участь у цій роботі?