Семінарія
Книга Якова 7: Непохитна віра в Ісуса Христа


“Книга Якова 7: Непохитна віра в Ісуса Христа”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Книга Якова 7”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Книга Якова 7

Непохитна віра в Ісуса Христа

Зображення
заміна

Якщо вам здається, що деякі люди сьогодні навмисно намагаються похитнути віру членів Церкви Спасителя, ви маєте рацію. Таке діється не вперше. Серед нефійців теж був чоловік на ім’я Шерем, який “трудився старанно, щоб мати змогу відвернути серця людей” (Кн. Якова 7:3). Цей урок може допомогти вам підготуватися до подолання випробувань вашої віри в Ісуса Христа та в Його євангелію.

Підготовка до майбутніх викликів

Президент Рассел М. Нельсон так сказав про важке випробування, що постане перед нами:

“Попереду на нас чекають важкі дні. У майбутньому бути відданим святим останніх днів часто буде нелегко чи непопулярно. Кожного буде випробувано. Апостол Павло застерігав, що в останні дні віддані послідовники Господа “будуть переслідувані” [2 Тимофію 3:12]. Саме ці переслідування можуть або підкосити вас до мовчазної слабкості, або спонукати до більш взірцевої й відважної поведінки у повсякденному житті” (Рассел М. Нельсон, “Дивіться в майбутнє з вірою”, Ensign або Ліягона, трав. 2011, сс. 35–36).

  • Президент Нельсон виступив з цією промовою в 2011 році. Яким чином ви вже пережили або бачили те, що він описав?

  • Чому в майбутньому залишатися вірним відновленій євангелії Ісуса Христа може стати навіть ще більше непопулярним? Чому ви вважаєте, що залишатися вірними все ще того варте?

  • Чому, на вашу думку, Господь заздалегідь каже нам про ці труднощі?

Задумайтеся на хвилину про те, наскільки міцним зараз є ваше свідчення про євангелію Ісуса Христа, і про те, наскільки ви готові залишатися вірними Йому в майбутні важкі дні. Під час вивчення Кн. Якова 7 знайдіть, як Яків готувався, щоб залишатися вірним, коли злочестивий чоловік на ім’я Шерем намагався похитнути його віру.

Шерем проповідує проти Христа

Прочитайте Кн. Якова 7:1–7. ChurchofJesusChrist.org Знайдіть, чого навчав Шерем, щоб спробувати похитнути віру нефійців у Христа.

  • Чого навчав Шерем, намагаючись похитнути віру нефійців?

  • Як саме люди можуть кинути виклик вірі учнів Христа у наш час?

Подумайте, чи помічали ви, як хтось з оточуючих вас людей починав сумніватися у своїй вірі в Ісуса Христа і Його відновленій євангелії через вплив інших. Чи помічали ви, щоб хтось кидав виклик вашій вірі в Нього?

Віру Якова не можливо було похитнути

Прочитайте Кн. Якова 7:5, 8–12 і знайдіть, що допомогло Якову відкинути вчення Шерема.

Один з принципів, якого ми можемо навчитися з вірша 5, полягає в тому, що ми можемо пройти випробування нашої віри в Ісуса Христа, пам’ятаючи про минулі духовні переживання, які зміцнили нашу віру.

  • Що конкретно згадав Яків під час цього протистояння, що допомогло йому?

  • Чому спогад про наш минулий духовний досвід може зміцнити нас, коли перед нами постають випробування нашої віри?

Старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

“Разом з тихим скеруванням, яке ми отримуємо від Святого Духа, час від часу Бог сильно і дуже особисто запевняє нас у тому, що Він знає нас і любить, і що Він конкретно і відкрито благословляє нас. Пізніше, у тяжкі для нас часи, Спаситель нагадує нам про цей досвід. …

Прийміть свої священні спогади. Вірте їм. Запишіть їх. … Я обіцяю вам: якщо ви охоче визнаєте і будете цінувати надихаючі духовні події вашого життя, їх у вас буде все більше й більше. Небесний Батько знає вас і любить вас!” (Ніл Л. Андерсен, “Надихаючі духовні спогади”, Ensign або Ліягона, трав. 2020, сс. 19, 21–22).

Виділіть трохи часу на те, щоб згадати почуття і переживання, які Бог дав вам, щоб запевнити вас, що Він вас знає і любить. Запишіть деякі з них у своєму щоденнику для навчання або у своєму примірнику Писань. Якщо вам потрібна допомога, щоб згадати такий досвід, то попросіть під час молитви Небесного Батька допомогти вам розпізнати і згадати його у майбутньому. Він зробить це у Свій час і спосіб.

Можливо, ви забажаєте переглянути відео “Надихаючі духовні спогади”, з часового коду 13:40 до 14:46. Подивіться, як приклад старійшини Андерсена показує, що у важкі часи наші духовні спогади можуть освітлювати шлях як для нас, так і для інших. Відео можна знайти на сайті ChurchofJesusChrist.org.

Подумайте, віру кого з ваших знайомих може зміцнити ваш досвід. Знайдіть спосіб поділитися цим з ними.

Також подумайте про близьких вам людей і церковних провідників, чиї віра й досвід могли б зміцнити ваші віру й досвід. Можна звернутися до них по допомогу.

Ознака від Бога

Прочитайте Кн. Якова 7:13–23, щоб дізнатися, що сталося з Шеремом.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Напишіть відповідь на одне з таких запитань:

    • Чому, на вашу думку, Яків записав цю історію для людей, які житимуть у наші дні?

    • Як саме, на вашу думку, Небесний Батько хотів би, щоб ви застосували вивчене сьогодні у вашій ситуації?