Семінарія
Книга Якова 4: “Наша віра стає непохитною”


“Книга Якова 4: “Наша віра стає непохитною”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Книга Якова 4”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Книга Якова 4

“Наша віра стає непохитною”

Зображення
золоті пластини

Гравіювати слова на металевих пластинах було непростим завданням (див. Кн. Якова 4:1). То ж навіщо було Якову докладати зусилля, щоб робити це? Він відчув радість пізнання Спасителя та захотів допомогти нам також прийти до Спасителя. Цей урок може допомогти вам зміцнити свою віру в Ісуса Христа, виявляючи, записуючи та обмірковуючи принципи та істини, яких навчав Яків.

Чим би ви поділилися?

Яків виконав заповідь написати на малих пластинах “дещо з того, що [він] вважа[є] найціннішим” (Кн. Якова 1:2), щоб їх могли прочитати майбутні покоління (див. Кн. Якова 4:1–3). Уявіть, що вас так само попросили написати коротке повідомлення для людей у майбутньому.

Напишіть один абзац, що містить найважливіше з того, що ви знаєте або пережили, щоб ваші діти та онуки у майбутньому могли це прочитати.

Послання Якова до нас

Коли ви вивчатимете послання, яке Яків був натхненний вигравіювати в Кн. Якова 4, щоб люди в наші дні прочитали його, у вас буде можливість попрактикуватися у застосуванні корисних навичок вивчення Писань. До цих навичок належать:

  1. Визначати та записувати принципи та істини

  2. Обдумувати і ставити запитання, які допоможуть вам краще зрозуміти ці істини та принципи

Ці навички можуть допомогти вам більше навчатися від Святого Духа і відчувати Його під час вивчення Писань.

1. Визначайте і записуйте принципи та істини

Читаючи Писання, корисно робити паузи й записувати те, про що ви дізнаєтеся, формулюючи прості твердження істини. Ви можете записувати істини своїми словами або словами та фразами безпосередньо з Писань.

Практикуйтеся у визначенні принципів та істин:

  • Прочитайте Кн. Якова 4:1, 4–6 і знайдіть те, що Яків був натхненний записати про Спасителя.

  • Позначайте важливі для вас слова і фрази.

  • Записуйте у своєму щоденнику для навчання або у ваших примірниках Писань ті послання, які, на вашу думку, є найважливішими в цих віршах.

Приклад принципу, який ви могли б визначити з вірша 6, такий: щире вивчення слів пророків зміцнить мою віру в Ісуса Христа. Можна записати цей принцип у своєму щоденнику для навчання або у свої Писання поруч з віршем 6.

2. Обдумуйте і ставте запитання

Обдумування може допомогти вам зрозуміти і застосувати визначені вами принципи та істини. Ви можете обдумати запитання на кшталт таких:

  • Чому, на мою думку, людям в наші дні треба знати цю істину?

  • Як це стосується мого життя?

  • Що Господь хотів би, щоб я зробив/ла, дізнавшись це?

Практикуйтеся у навичках вивчення Писань

Практикуйтеся у навичках визначати, записувати й обдумувати принципи та істини:

  1. Вивчіть Кн. Якова 4:7–14 і знайдіть важливі вчення, які Яків вирішив записати про Спасителя.

  2. Запишіть у своєму щоденнику для навчання або у своєму примірнику Писань один принцип чи одну істину, які, на вашу думку, мають розуміти люди в сучасному світі.

  3. Розмірковуйте про важливість того, що ви знайшли. Ставте запитання, які могли б допомогти вам краще зрозуміти й застосувати це у своєму житті. (Приклади запитань, над якими ви могли б подумати, наведені в розділі “Обдумуйте і ставте запитання”, що розглядався раніше на уроці).

  1. Напишіть абзац або два, поділившись зі своїм учителем принципом або істиною, які ви вибрали, віршем/віршами, у яких їх вдалося знайти, і тим, що ви дізналися з цих принципу чи істини. Поміркуйте над наведеними далі ідеями, які ви могли б додати у свій абзац/свої абзаци:

    • Як ці принцип чи істина можуть допомогти підлітку зміцнити свою віру в Ісуса Христа

    • Інші уривки з Писань або висловлювання провідників Церкви, які допоможуть вам краще зрозуміти ці принцип чи істину

    • Те, що ви можете обміркувати, і запитання, які ви можете поставити, щоб краще зрозуміти ці принцип чи істину

    • Як саме ви могли б застосувати те, чого навчилися, щоб зміцнити свою віру в Ісуса Христа

    • Випадки, коли ви або ваші знайомі отримали благословення, застосувавши те, чого навчав Яків