Семінарія
Книга Якова 1: Переконати інших прийти до Христа


“Книга Якова 1: Переконати інших прийти до Христа”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Яків 1”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Книга Якова 1

Переконати інших прийти до Христа

Зображення
місіонери навчають сім’ю

Перед смертю Нефій доручив своєму молодшому братові Якову зберегти пластини й записати на них те, що було “найціннішим” (Кн. Якова 1:2). Послання Якова спрямовувало інших людей до Ісуса Христа, допомагаючи їм уникнути наслідків невіри та гріха. Цей урок може допомогти вам знайти способи, як допомогти іншим людям прийти до Ісуса Христа.

Розмова з другом

  • Коли вести розмову про Ісуса Христа з іншими людьми може бути дещо страшно? Що може допомогти нам подолати наші страхи?

  • Хто з ваших знайомих є хорошим прикладом того, як ділитися євангелією Ісуса Христа з іншими людьми?

Хлопець на ім’я Джуніор — чудовий приклад того, як можна ділитися євангелією. Він був єдиним молодим чоловіком, який відвідував церкву в невеликій філії у Флориді, США. Він вирішив поговорити з одним зі своїх друзів про євангелію Ісуса Христа й запросити його до церкви. Можливо, ви захочете подивитися відео “Запрошення всім прийти до Христа: Ділитись євангелією” (4:30), доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org, і виявити один-два вчинки, з яких ви можете навчитися від Джуніора та інших людей в його філії.

Приклад інших людей може заохотити нас запрошувати людей прийти до Христа і підказувати ідеї, як це зробити. Навчаючись сьогодні, подумайте про те, чому ви можете мати бажання допомогти іншим людям прийти до Спасителя і як ви можете зробити це звичайним й природним шляхом.

Переконування інших людей прийти до Христа

Перед своєю смертю Нефій (див. Кн. Якова 1:12) доручив своєму братові Якову вести літопис на малих пластинах, які Господь наказав йому виготовити. Малі пластини присвячені духовним речам, а інші пластини були присвячені історії народу (Кн. Якова 1:1–3).

Прочитайте Кн. Якова 1:4–6 і знайдіть, що Нефій попросив Якова писати на пластинах і чого прохав навчати людей.

  • Що знали Нефій і Яків? Як вони дізналися про це?

Прочитайте Кн. Якова 1:7–8 і знайдіть, що Яків зробив завдяки своєму розумінню. Ви можете позначити у своєму примірнику Писань фрази, які показують, що спонукало Якова до дії. Наведені далі пояснення можуть прояснити мотивацію Якова.

“Дивилися на Його смерть”:Яків, імовірно, запрошував нефійців подумати про Ісуса Христа, Який помер за них і спокутував їхні гріхи.

“Перестраждали Його хрест”:Ця фраза стосується зобов’язання відректися безбожності і мирської пожадливості та дотримуватися заповідей Господа (див. Переклад Джозефа Сміта—Матвій 16:26; Лука 9:23; 2 Нефій 9:18). Це також означає, що ми можемо показати свою готовність терпіти до кінця й жертвувати, слідуючи за Спасителем.

Пояснення до деяких додаткових складних фраз можна знайти в розділі “Додатково. Бажаєте дізнатися більше?

  • Які з причин, про які писав Яків, могли б мотивувати вас? Які ще причини ви можете назвати, щоб запрошувати інших людей прийти до Христа?

  • Чого ми можемо навчитися на прикладі Якова в цих віршах?

Одна з істин, яку ми можемо отримати завдяки прикладу Якова, полягає в тому, що знання про Ісуса Христа і Його Царство може спонукати нас старанно працювати, щоб допомогти іншим прийти до Нього.

Поміркуйте над тим, що ви знаєте про Ісуса Христа і які істини ви хотіли б, щоб інші знали про Нього.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання:

Хвилинку подумайте про те, що ви могли б зробити, щоб старанно трудитися, аби переконувати інших людей прийти до Христа. Опишіть ситуації, в яких ви могли б це зробити. Поруч із кожною ситуацією зазначте, як ви могли б допомогти іншим в цій ситуації пізнати й полюбити Ісуса Христа. Ви можете скористатися вказаними далі прикладами та додати будь-які інші:

  1. Вдома

  2. З другом

  3. У соціальних мережах

  4. У вашому покликанні або через служіння підопічним

Ви можете переглянути одне або два із запропонованих нижче відео, щоб отримати уявлення про те, що робити і як це робити простим і природним шляхом.

Трансляція 2021 року: Принципи любити, ділитися, запрошувати” (54:06) з часовим кодом 0:00 до 1:35

Розмірковуючи про те, як допомогти іншим прийти до Ісуса Христа, ви можете черпати мужність з обіцянь і порад у Писаннях.

Прочитайте Учення і Завіти 15:6; 18:15–16, щоб дізнатися, що Господь обіцяв тим, хто допомагає іншим прийти до Нього.

Прочитайте Алма 31:34–35, щоб навчитися з прикладу Алми мати бажання допомогти зорамійцям прийти до Христа.

  1. Дайте відповіді на такі запитання: