Семінарія
1 Нефій 10; 11:1–6: “Щоб я міг побачити, і почути, і пізнати”


“1 Нефій 10; 11:1–6: “Щоб я міг побачити, і почути, і пізнати”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“1 Нефій 10; 11:1–6: “Щоб я міг побачити, і почути, і пізнати”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

1 Нефій 10; 11:1–6

“Щоб я міг побачити, і почути, і пізнати”

Зображення
Нефій молиться

Чи вам колись хотілося дізнатися, чи було правдою те, що ви почули? Які зусилля ви доклали й до кого зверталися по допомогу? Після того, як Нефій почув повчання свого батька, Легія, про дерево життя й пророцтво про пришестя Ісуса Христа, він захотів особисто віднайти істину батькових слів. Цей урок може допомогти вам у ваших зусиллях старанно шукати знання від Господа.

Коли пророки говорять

Зображення
Всесвітнє урочисте відкриття програми Pathway в УБЯ

Уявіть собі, що під час Всесвітнього духовного вечора для молоді пророк кілька разів закликав молодь діяти з вірою.

  • Які різні реакції можуть виникнути у молоді?

  • Чому, на вашу думку, виникнуть такі різні відповіді?

  • Як ці реакції можуть вплинути на їхнє життя зараз або в майбутньому?

Подумайте про те, як ви реагували на вчення пророків і чому. Як ваша реакція вплинула на вас? Вивчаючи цей урок, намагайтеся винести уроки з різних реакцій на пророчі вчення в Писаннях і обміркуйте, як їх можна застосовувати до себе.

Бажання знати

Після того, як пророк Легій розповів своїй родині про своє видіння древа життя (див. 1 Нефій 8), він засвідчив, що Ісус Христос здійснить Свою Спокуту (див. 1 Нефій 10:1–16). Сини Легія по-різному реагували на його натхненні вчення.

Прочитайте 1 Нефій 10:17–19 і 15:1–3, 8–9, порівнюючи, як Нефій, Ламан і Лемуїл відреагували на слова свого батька. Ви можете позначити слова та фрази, які вам подобаються.

  • Які відмінності ви помітили між тим, як Нефій і його брати відреагували на одне й те саме послання?

  • У що вірив Нефій про Бога? У що вірили Ламан і Лемуїл? (Див. 1 Нефій 10:17–18; 15:9).

  • Як, на вашу думку, їхні різні вірування та реакції вплинуть на них?

Одна з істин, які зрозумів Нефій, полягає в тому, що Бог відкриває нам істину через Святого Духа, коли ми старанно шукаємо Його.

  • Що з того, що Нефій уже пережив, допомогло йому прийти до цього знання про Бога?

Думаючи про досвід Нефія, ви можете згадати про свій досвід, коли Небесний Батько відкрив вам істину. Можливо, ви захочете записати у своєму щоденнику для навчання, як саме Він благословив вас.

Шукати істину у Бога

Нефій дізнався, що Небесний Батько благословляє нас Святим Духом, коли ми шукаємо істину у Нього. Щоб докладніше вивчити цю істину, накресліть дві колонки на сторінці вашого щоденника для навчання. Назвіть одну колонку “Способи старанного пошуку істини у Бога”, а іншу—“Способи, якими Бог відкриває істину через Святого Духа”. Напишіть у кожній колонці кілька ідей, які вам можуть спати на думку. Можливо, ви захочете додати ідеї, які дізналися з 1 Нефій 10:17–19.

Прочитайте 1 Нефій 11:1–6 і знайдіть, що Нефій зробив для пошуку істини і як Дух допоміг йому. Позначте конкретні слова або фрази, які привернули вашу увагу. Можливо, ви захочете внести доповнення у колонки у своєму щоденнику для навчання.

Додавайте будь-які нові ідеї у колонки у своєму щоденнику для навчання.

Перегляньте, що ви записали про те, як Бог відкриває істину через Святого Духа, коли ми старанно шукаємо Його. Подумайте, коли, можливо, ви бачили,що це відбувалося у вашому житті. Яким чином зміцнилися ваші стосунки з Небесним Батьком, коли ви щиро шукали Його?

Особисте одкровення має значення

Оскільки Нефій бажав вчитися сам і звернувся до Господа за відповідями, він побачив те, що бачив його батько, Легій, і йому було показано багато майбутніх подій, які відбудуться на землі. (Щоб дізнатися більше про видіння Нефія, див. 1 Нефій 11–14). Коли Нефій побачив у видінні тісну і вузьку путь, це змінило його життя. Пізніше він записав свій заклик до всіх слідувати цією путтю (див. 2 Нефій 31:18–21).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Запишіть те, що ви дізналися з цього уроку, принаймні в трьох реченнях у своєму щоденнику для навчання.

    Ви можете відповісти на одне або кілька з наведених далі запитань, додавши відповідь у свої підсумки:

    • Що ви дізналися про те, чому ваша реакція на натхненні вчення має значення?

    • Як ви могли б застосувати те, що дізналися про старанний пошук істини?

    • Що з того, що ви дізналися про Небесного Батька та Ісуса Христа, надихає вас наблизитися до них?