2020
Вічний союз
Вересень 2020


Місцеві сторінки

Вічний союз

Олексій: “Ще задовго до того, як я прийшов у нашу істинну Церкву, я твердо знав, що шлюб я укладу тільки один раз у своєму житті і він буде назавжди, принаймні, з мого боку!

З дитинства я бачив приклад справжнього кохання й відданості рідних мені людей, і цей приклад був для мене еталоном міцних сімейних стосунків, фундаментом яких завжди були всеосяжна любов, віддане служіння одне одному, усебічна турбота й теплота. Незважаючи на випробування ніщо протягом піввіку не змінилося в цих стосунках, і тільки фізична смерть розлучила їх на недовгий час, поки не було виконано відповідні обряди у храмі.

День укладання свого шлюбу і запечатування на вічність я не забуду ніколи! Незважаючи на не дуже привітну погоду 2 лютого 2019 р., мене переповнювали почуття щастя, радості і вдячності Небесному Батьку за те, що Він дозволив мені знайти ту єдину Свою дочку, яку я так довго шукав. Коли я і моя кохана Марина стали навколішки біля олтаря в Київському Українському храмі і коли президент Пітерсон, маючи запечатувальну владу священства, оголосив нас чоловіком і дружиною, які уклали шлюб на час і на всю вічність, у ту саму мить до мене прийшло почуття умиротворення, легкості і безмежної радості, бо я знав і розумів: якщо я залишуся гідним, то зможу вічно бути з моєю коханою Мариною завдяки священному обряду, виконаному відповідною владою священства у домі Господа.

Читаючи Святі Писання, я завжди любив і люблю перечитувати розділ 131 Учення і Завітів, вірші 1–6:

“У целестіальній славі є три неба, або ступені;

І для того щоб здобути найвищий, людина має ввійти в цей чин священства [що означає новий і вічний завіт шлюбу];

А якщо не ввійде, то не зможе здобути його.

Вона зможе увійти в інший, але це кінець її царству; вона не зможе мати зростання.

Певніше слово пророцтва означає знання людини про те, що її запечатано на вічне життя одкровенням і духом пророцтва, через владу Святого Священства.

Людина не може бути спасенною у невігластві”.

Я знаю, що якщо докладати належні зусилля і молитися постійно, то усе, з Божої милості, вийде добре! Я можу впевнено свідчити, що справжній вічний союз є можливим лише в нашій істинній Церкві, на чолі якої стоїть Сам Ісус Христос, Який через Свого істинного пророка Рассела М. Нельсона керує цією істинною Церквою тут, на землі, і надає нам належне божественне керівництво у нашому повсякденному житті, яке веде нас у життя вічне.

Марина: Коли я вперше прийшла у Церкву, мене здивували і вразили світло, розум і доброта людей, яких я там зустріла. Мені захотілося спілкуватися з ними й стати частиною цієї Церкви. Потім, служачи на місії, я бачила чудові місіонерські пари та пари з багатьох приходів, від чиїх стосунків я була у захопленні. Я мріяла мати свою сім’ю і навчалася в них, щоб стати хорошою дружиною для свого чоловіка. Я також шукала гідного носія священства, доброго й розумного чоловіка, який би мав міцну віру. Час минав, а створити сім’ю не виходило, і в моє серце вселилося розчарування. Я була майже переконана, що залишуся сама. Тільки обіцяння, отримані під час благословень від провідників давали слабку надію на здійснення цього дива: “Коли ти відчуєш, що вже все, тоді він і з’явиться,—так мене втішав президент Янг”, який був президентом місії. “Буде багато випробувань і важкої праці, і тільки потім він з’явится у твоєму житті”,—говорив мені президент Янг. І ось після бур і штормів, після служіння в дуже багатьох покликаннях у Церкві і здобутого досвіду, після безлічі молитов, постів, покаяння я зрозуміла, що слід змиритися з тим, що я залишуся сама. Олексія я зустріла на конференції. Він мені дуже сподобався, він також виявляв увагу до мене і шукав нагоди поспілкуватися. Я почала молитися про нього і відчула надзвичайні ніжність, тепло і спокій. Тоді у молитві я попросила Небесного Батька, щоб Він допоміг нам подружитися і більше дізнатися одне про одного. І якщо ми можемо бути хорошою парою, то нехай ми будемо разом.

Наші стосунки розвивалися легко і стрімко. Невдовзі Олексій освідчився мені у храмі. Готуючись до шлюбу, я дуже сильно і явно відчувала постійну підтримку і керівництво Небесного Батька на цьому шляху. Я відчувала радість, щастя, спокій і любов. Я знайшла те, що довго шукала. Мій човен нарешті приплив у тиху й надійну гавань. Я безмірно вдячна за свого чоловіка, який зробив моє життя яскравішим і щасливішим! Я так довго чекала на такі стосунки, але це було варто того, бо я зустріла людину, яка найбільше підходить мені і має риси, які я найбільше ціную. Тепер я точно знаю, що у Бога Свій розклад і все станеться у найкращий для нас час!