2020
Відповідь на ненадісланий лист
Вересень 2020


Відповідь на ненадісланий лист

Я помітила листа в сумочці для Писань і розкрила його. Я така рада, що не надіслала його!

Зображення
scripture case

Ілюстрація Девіда Гріна

Дуже швидко, одне за одним, мої чудові батьки народили чотирьох синів і мене, єдину доньку. У нас завжди були дуже близькі стосунки, ближчі, ніж наша різниця у віці. Ми підтримували одне одного і зберегли багато чудових спогадів про час, проведений разом. Ми завжди були такими хорошими друзями!

Ось тому я була дуже спустошена, коли один з моїх братів вчинив самогубство. Я думала, що моє серце розірветься від болю—хоча біль не зовсім підходяще слово. Немає таких слів, щоб передати жахливе відчуття втрати близької людини внаслідок самогубства. Це перевертає ваше життя догори дном.

Я покладалася на те, що Господь допоможе мені дбати про мою сім’ю, поки я шукала відповіді на болючі запитання про мого брата і його смерть.

Коли я просила Господа про допомогу, то відчула спонукання написати свої запитання в листі й надіслати пророкові. Я щиро вірила, що мої запитання були настільки важливими й глибокими, що лише пророк зможе на них відповісти, але я знала, що, мабуть, не обов’язково надсилати листа пророкові. Я вагалася, але потім згадала свої успішні спроби діяти за спонуканнями в минулому.

Тож я взяла і написала зворушливого листа Президенту Расселу М. Нельсону. Я написала про те, що відчувала, і те, як зможу жити далі, якщо тільки знатиму відповіді на запитання, що не дають спокою моєму розуму. Я закінчила лист, поклала його у конверт, адресований Президенту Нельсону, і засунула конверт в сумочку для Писань.

Я забула про того листа. Я помітила його в сумочці для Писань лише через деякий час і відкрила. Коли я читала листа, то зрозуміла, що через віру, особисте вивчення Писань, молитву, відвідування храму й терпіння Святий Дух привів мене до відповідей на кожне із запитань, які я написала! Я відчула, що Спаситель поруч і любить мене.

Я така рада, що не надіслала того листа! Натомість я здобула важливий досвід, завдяки якому ще раз усвідомила, що Господь дбає і про мене, і про кожну Свою дитину, і що Він буде направляти й вести нас.

Колись я вважала, що мої запитання настільки складні, що лише пророк може дати на них відповідь, але я зрозуміла істинність Спасителевих слів: “Я не кину вас сиротами, Я прибуду до вас!” (Іван 14:18).