2020
Чи ви вважаєте себе молодою людиною, яка не має цілі? Задумайтеся над цим ще раз
Квітень 2020


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Чи ви вважаєте себе молодою людиною, яка не має цілі? Задумайтеся над цим ще раз

Думка про те, що одного дня ви будете серед провідників Церкви, може викликати страх, але існують способи, завдяки яким ви можете вже зараз почати долучатися до провідництва.

У дні, що передують Другому пришестю Ісуса Христа, будуть “війни і … воєнні чутки.

… Повстане народ на народ, і царство на царство, і голод, мор, та землетруси настануть місцями.

І знову, через розріст беззаконня любов людей охолоне” (Джозеф Сміт—Матвій 1:28–30).

Хто посеред усього цього безладдя допомагатиме вести наших братів і сестер, як у наших громадах, так і поза ними, назад до нашого Небесного Батька?

Ми можемо про це дізнатись.

Як ми повинні вести

Нас було названо одним з найчудовіших поколінь дорослої молоді. Президент Рассел М. Нельсон описує нас як тих, “кому Бог довіряв достатньо, щоб відправити на землю під час найважливішого розподілу в історії цього світу” (“Бути справжнім поколінням нового тисячоліття”, Ліягона, жовт. 2016, с. 46).

Тож як ми можемо жити, реалізуючи свої можливості, щоб стати чудовими провідниками у Господній Церкві? Якщо ви поглянете навколо, то зможете помітити, що тим чи іншим чином ви вже є провідниками.

Ви можете вести, служачи у церковному покликанні. Як місіонери, ви можете вести обговорення, бути відповідальними за проповідування або бути призначеними провідником зони чи провідником сестер. Ви можете бути провідником у своїй сімʼї або серед ваших друзів. Ви можете вести ваших предків до спасіння, виконуючи сімейно-історичну роботу. Ви могли б навіть стати політичними лідерами, і ви завжди можете вести у будь-якій вибраній вами професії.

Але питання в наступному: як повинні ми вести? Спаситель вів за Собою власним прикладом. Він вів за принципом “За Мною йдіть”, а не за принципом “Мій шлях кращий”. Він служив тим, хто був навколо Нього, навчав і любив їх і турбувався про них. Ісус Хритос---найкращий приклад провідника. І щоб стати чудовим поколінням провідників, ми можемо почати з намагання бути схожими на Спасителя, роблячи такі прості речі:

  1. Молитися про тих, хто бореться з труднощами, кому потрібна допомога, за кого ви несете відповідальність, і прагнути дізнатись, як їм допомогти. Моліться про них поіменно, за кожну людину окремо, так само, як Спаситель служив людям одному за одним (див. 3 Нефій 11:15).

  2. Знаходьте час, щоб досліджувати Писання, шукаючи конкретні гарні приклади провідництва, особливо Самого Спасителя.

  3. Моліться про провідників вашого приходу, колу і генеральних провідників Церкви. Моліться також про урядовців, щоб вони могли мати натхнення й працювали в дусі миру і єдності.

  4. Знайомтеся з тими, хто оточує вас. Дізнайтеся про їхні інтереси й сімʼї, їхнє навчання та їхні бажання й уподобання в житті (див. Ефесянам 2:19).

  5. Прочитайте своє патріарше благословення і поміркуйте над тим, як вам стати кращими.

Якщо ми якнайкраще стараємося вести у праведності, то стаємо справжніми учнями й послідовниками Ісуса Христа і заслуговуємо на напарництво Святого Духа. Якщо ми укладаємо й шануємо священні завіти, то нам буде надано право отримати необхідну підготовку й духовну зброю, щоб йти на битву із супротивником.

Ви можете почати зараз

Яким же провідником ви будете? Або, за словами Спасителя, “Якими людьми повинні ви бути? Істинно Я кажу вам, такими самими, як Я є” (3 Нефій 27:27).

У час, коли наближається Друге пришестя, Господу буде потрібно більше праведних провідників, які будуть йти за Його пророком і боротися в цій битві. Ми потрібні Йому. Ми живемо об 11-й годині і маємо багато чого зробити. Ми вже зараз можемо почати готуватися, щоб стати чудовим поколінням провідників. Почати ніколи не пізно! Якщо є те, про що вам необхідно поговорити з єпископом, він може допомогти вам на шляху покаяння. Якщо вам потрібне скерування в тому, як стати кращими, почніть з покращення ваших стосунків з Небесним Батьком та Ісусом Христом; Вони можуть вказати, куди вам прямувати далі. Ми з вами покликаємося зараз виконувати Господню роботу й допомагати нашому пророку вести дім Ізраїля до безпеки, і якщо ми просто стараємося робити це якнайкраще, то на нас чекає успіх.