2020
Як знайти радість у виконанні Господньої роботи
Квітень 2020


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Як знайти радість у виконанні Господньої роботи

Життя дорослої молоді є насиченим. Є так багато всього, чим ми можемо займатися: продовжувати здобуття освіти, шукати свого вічного супутника, вибирати майбутню професію, створювати сім’ю. І одночасно з усіма цими добрими справами нас також заохочують “невтомно працю[вати] у справі Господаря”1.

“Для нас усіх це час для того, щоб більш чітко зрозуміти нашу роль у прискоренні роботи зі спасіння. Якщо здійснення місіонерської роботи, … виконання храмової та сімейно-історичної роботи і навчання євангелії є природною частиною нашого життя, ми відчуватимемо велику радість і будемо наділені духовними дарами, які нам потрібні для зміцнення Церкви”2.

Ось лише кілька представників зайнятої дорослої молоді, які знаходять радість, приділяючи час роботі Господа.

Сімейна історія: почніть просто зараз

“Завдяки Відновленню багато чого відкрилося особисто для мене, тому що я дізналася, що сім’ї можуть бути разом навічно,---каже Ітумеленг Тлебере з Масеру, Лесото.--- Я зможу побачити своїх дідусів і бабусь та інших померлих предків. Саме тому я так люблю сімейну історію. Через те, що я належу до першого покоління членів Церкви, мені потрібно виконати за рідних дуже багато роботи”.

Ітумеленг з власного досвіду знає, що може бути нелегко шукати записи та іншу інформацію, але вона заохочує інших молодих людей зануритися в їхню сімейну історію: “Просто почніть цим займатися. … Завдяки сімейній історії я відчуваю вдячність за все, що маю”. Це може мати такий самий вплив і на вас.

Служіння: будьте руками Господа

Люсі Ферджсон зі штату Юта, США, розповідає про те, як служіння допомогло їй під час найжахливішого тижня в її житті, але це сталося в неочікуваний спосіб. Це був тиждень випускних іспитів у школі, напружений тиждень на роботі та ще її хлопець щойно розірвав з нею стосунки. І тому, каже вона: “Я вже забула, що ми з напарницею зі служіння спланували спекти кекси для сестер, до яких нас було призначено служити”.

Коли вони разом займалися випічкою, напарниця Люсі слухала, співчувала й радила. “Сама справа приготування й передачі кексів не була чимось дуже важливим або вирішальним,---згадує Люсі.--- Але після того, як моя напарниця відвезла мене додому, я усвідомила, що це було саме тим, чого я потребувала для кращого самопочуття, і що іноді Бог посилає інших людей бути Його руками. Для мене було незвично, що допомога прийшла від моєї напарниці зі служіння, а не від сестер, які були призначені служити мені. Я дуже вдячна, що вона допомогла мені відчути, що я не самотня і що мене люблять”.

Місіонерська робота: живіть так, щоб бути прикладом

Не потрібно бути місіонером повного дня, щоб ділитися євангелією. Венела Вакапалі з Андхра-Прадеш, Індія, розповідає: “Коли я їжджу на автобусах, на поїздах, я відкриваю Книгу Мормона і читаю її. І більшість людей ставить мені запитання про неї”.

Ешлі Ділон зі штату Юта, США, розповідає: “Лише те, що я не служила на місії, не означає, що я не є місіонеркою. Я не залишала свою сім’ю, аби служити Господу, натомість я служу Господу зі своєю сім’єю. Я служу іншим і живу так, щоб бути прикладом учня Ісуса Христа”.

Батьківство: навчати дітей євангелії

Інгрід де Бастіан Ортіс з Веракрус, Мексика, є 26-річною матір’ю трьох дітей. Вона розповідає: “У молодих батьків маленьких дітей трапляються надважкі дні, сповнені нескінченними клопотами, а також потребою дітей в увазі. Однак ми відчуваємо велику відповідальність навчати євангелії наших дітей, аби вони знали, що є дітьми Бога.

Мій обов’язок як матері---допомогти їм усвідомити, що наш Небесний Батько має для них план щастя”.

Навіть якщо ви ще не стали батьками, ви все одно можете відігравати певну роль у навчанні дітей. “Це так важливо, щоб діти знали про ці принципи і вчення,---каже Інгрід,---тому ми неодмінно можемо робити свій внесок як доросла неодружена чи одружена молодь, служачи в покликаннях у Початковому товаристві та в яслах”.

Ми всі---зайняті молоді дорослі. Та якими б не були ваші обставини, ви можете знайти простий спосіб виконувати Господню роботу в усіх сферах вашого життя---як значних, так і другорядних.

Посилання

  1. Томас С. Монсон, “У розлуці хай веде Господь”, Ліягона, лист. 2013, с. 110.

  2. “Прискорення роботи зі спасіння”, Ліягона, жовт. 2013, с. 33.