2018
3 докази того, що пророки є виявом Божої любові до вас
Грудень 2018


Лише електронна версія

3 докази того, що пророки є виявом Божої любові до вас

Автор живе в штаті Вірджинія, США.

Пророки---це лише один з багатьох способів, у які Небесний Батько показує, як сильно нас любить.

Зображення
President Nelson speaking

Як ви знаєте, що Бог любить вас? Як на мене, це дивовижний захід сонця, послання в Писаннях, яке підтримує весь день, або позитивне текстове повідомлення від друзів. Проте навіть більш яскравим доказом Божої любові до мене є наявність сучасних пророків на землі. Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів казав: “Оскільки Небесний Батько любить Своїх дітей, Він не кинув їх напризволяще у цьому смертному житті й не залишив без спрямування і скерування”1. Ось три способи того, як ми можемо побачити Божу любов у тому, що він дав нам сучасного пророка.

1. Пророк отримує одкровення для цілого світу і також для мене.

З самого початку Бог завжди давав пророкам одкровення. Господь сказав: “Чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно” (УЗ 1:38). Члени Церкви отримували благословення всі разом і кожен окремо завдяки сучасним одкровенням, серед яких переклад і публікація Книги Мормона, побудова храмів і особлива увага, яка приділяється служінню одне одному.

Що стосується мене особисто, то моє життя змінилося завдяки Томасу С. Монсону (1927--2018) у 2012 році, коли він оголосив, що сестри можуть служити на місії з 19 років. У ту мить я відчула таку сильну любов і довіру від Бога, й завдяки тому оголошенню я змогла поїхати на місію через шість днів після 19-го дня народження. Рішення служити в той час сформувало курс усього мого життя.

Бог також показує Свою любов, благословляючи особливими посланнями, які містяться у пророчі пораді, зверненій до нас. Однак нам все ще потрібно уважно слухати і самим запитувати: “Яка частина цього послання стосується мене?” Кожного разу, коли на мої молитви або запитання надходить відповідь у посланнях пророків та апостолів, Дух пробуджує в мені знання, що Бог любить мене і знає особисто.

2. Пророки можуть бути вашим особистим дороговказом.

Небесний Батько дав нам пророка для наших часів---Президента Рассела М. Нельсона. Хоча він на десятки років старший за вас, його життєвий досвід в дійсності є величезною перевагою, оскільки він ділиться мудрістю і порадою від Бога. Пам’ятаючи про наші потреби, Небесний Батько підготував Президента Нельсона за допомогою досвіду, здобутого ним впродовж життя, і продовжує божественно скеровувати його, щоб він міг навчати та розуміти наше покоління.

Президент Нельсон тримає всі ключі для отримання одкровення. Небесний Батько, який повністю розуміє труднощі та потреби нашого покоління, дає одкровення Президенту Нельсону щодо того, як він може краще навчати і скеровувати нас. Виступ Президента Нельсона на духовному вечорі “Бути справжнім поколінням нового тисячоліття”2, в якому він навчає про пораду Господа поколінню нового тисячоліття, є доказом того, що Небесний Батько використовує Президента Нельсона, щоб допомогти скеровувати нас протягом життя.

3. Пророки застерігають нас про небезпеку.

Оскільки Небесний Батько так сильно нас любить, Він хоче, щоб нас було захищено фізично й духовно. Нам потрібно з обачністю ставитися до всіх голосів у шумному світі, але ми можемо завжди довіряти голосу пророка, бо Бог з любов’ю пообіцяв нам, що Він ніколи не дозволить пророкові звести нас на манівці. Президент Нельсон попросив нас кожного дня читати Книгу Мормона і отримувати особисте одкровення, щоб залишатися в духовній безпеці3. Він сказав: “Я закликаю вас сягнути вище ваших теперішніх духовних здібностей отримувати особисте одкровення”4.

Пророки---це лише один з багатьох виявів того, як Небесний Батько дбає про нас і знає нас особисто. Старійшина Уліссес Соарес, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Те, що є пророки,---це ознака любові Бога до Своїх дітей. Пророки повідомляють про обіцяння і справжню природу Бога та Ісуса Христа Їхньому народу”5. Коли я довіряла словам пророків і дослухалася до їхньої поради, я отримувала відповіді на свої запитання. Я така вдячна за ці вияви Божої любові.

Посилання

  1. Дітер Ф. Ухтдорф, “Чому нам потрібні пророки?” Ensign або Ліягона, бер. 2012, с. 4

  2. Див. Рассел М. Нельсон, “Бути справжнім поколінням нового тисячоліття”, Ensign, Oct. 2016, 24–31; Ліягона, жовт. 2016, сс. 46–53.

  3. Див. Рассел М. Нельсон, “Книга Мормона: яким би було ваше життя без неї?”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, сс. 60–63; “Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, Ensign або Ліягона,, трав. 2018, сс. 93–96

  4. Рассел М. Нельсон, “Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, Ensign або Ліягона,, трав. 2018, с. 95.

  5. Уліссес Соарес, “Пророки промовляють силою Святого Духа”, Ensign або Ліягона, трав. 2018, с. 99.