2018
Служіння Господу
April 2018


Служіння Господу

У лютому місяці цього року буде 15 років, як я склав завіт з Небесним Батьком. За час перебування у Церкві я служив у багатьох покликаннях, від учителя Недільної школи до президента філії й отримав міцне свідчення, що служіння є однією з основних рис істинного учня Ісуса Христа. Важливо постійно пам’ятати: “Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих,—те Мені ви вчинили” (див. Матвій 25:40).

Коли ми служимо Богу, піклуємося про своїх ближніх, то бачимо духовне зростання і прогрес у нашому власному житті та в житті тих, кому служимо. Причому уявити такі позитивні зміни ми навіть не могли. Благословення приходять не тільки завдяки нашим здібностям, але й завдяки нашому правильному вибору. Якщо ми докладаємо достатньо зусиль, щоб досягти цілей Бога, Він буде завжди з нами, буде працюватиме в нас і через нас.

Готуючись до уроків на зборах кворуму старійшин, я намагаюся зробити це сумлінно, щоб духовне послання уроку допомогло братам зрозуміти матеріал й успішно застосовувати його в подальшому житті. Тоді і вони зможуть благословляти життя своїх близьких. Під час підготовки я відчуваю руку Господа і чую “тихий шепіт” Святого Духа. Думаю, що це тому, що у мене є сильне бажання служити братам і їхнім сім’ям, усім членам приходу. Йдучи таким шляхом, ми зростаємо у вірі й вдосконалюємося самі.

Коли нам здається, що ми слабі, але маємо бажання служити Богу, Він зміцнює нас, і ми стаємо сильнішими. Він буде щедрим і добрим та допоможе нам досягнути Його і наших цілей. Попереду нас завжди йтимуть ангели, щоб підготувати шлях для нас і полегшити його. Але таку допомогу ми отримаємо лише тоді, коли наше серце буде відкрите для Бога і для служіння ближньому, коли в нас буде велике бажання робити це!

Бог благословляє мене і мою сім’ю тим, що Він дає мені можливість служити своїй сім’ї. Я можу допомагати по дому, не дивлячись на мій стан здоров’я, можу помити посуд, трохи прибирати; влітку я збираю яблука в саду і сушу їх, готую варення; збираю і консервую помідори. Роблячи це, я відчуваю любов Господа. Не маючи змоги багато працювати фізично, я можу присвятити свій час вивченню Святих Писань самостійно або з моєю прекрасною дружиною. Потім можу поділитися своїми знаннями і свідченнями із меншим сином Богданом, який служить на місії повного дня у Лондонській місії, та зі старшими синами. Завжди намагаюся свідчити. Часто я веду уроки по Скайпу. Я вчитель кворуму, а від недавнього часу маю покликання першого радника президента кворуму старійшин.

Завдяки служінню моїх братів і сестер мені і мого служіння їм, я отримую багато благословень. Бог завжди мене благословляє через допомогу моєї дружини, яка постійно доглядає за мною. Багато благословень я отримую через сина Богдана, він дуже підтримує нас духовно. Ми працюємо над конкретними завданнями з путівника для місіонерського служіння “Проповідуйте Мою євангелію”. Багато служили нам місіонери повного дня. Я знаю, що це все прояви турботи нашого Небесного Батька!

Щоб бути готовими служити Господу, ми повинні завжди відчувати спокій у серці, не боятися своїх слабкостей, звеличувати свої покликання. У першу чергу, ми повинні бути хорошими домашніми вчителями!

Господь встановив Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів для того, щоб допомогти нам виконати обов’язок—служити Богу та своїм ближнім. Мета Церкви—заохочувати, навчати, піднімати і надихати. Наша Церква надає нам можливості співчувати, виявляти милосердя й служити у різний спосіб. Призначення Церкви—благословляти наше життя, покращувати наші домівки, наші громади, наш народ. Уся євангелія Ісуса Христа—це славетне послання надії, щастя і радості.