Church Words and Phrases Game
Footnotes
Theme

“Church Words and Phrases Game,” Friend, July 1991, 26

Church Words and Phrases Game

Directions: A neutral scorekeeper reads the definitions alternately to two equal teams. If the team receiving the definition gives the correct answer, it receives 2 points; if it does not give the correct answer, the other team may get 1 point for the correct answer before receiving the next definition.

  1. I am the most sacred place on earth, and I hope that you come to me when you get married. What am I? Answer: A temple

  2. I am the word of God, written by holy men in ancient times as well as in this dispensation. What am I? Answer: The scriptures

  3. I am a meeting, usually held on the first Sunday of each month, in which members share their testimonies of the gospel. What am I? Answer: Fast and testimony meeting

  4. I am a solemn agreement between you and Heavenly Father. If you keep your end of the agreement, you are guaranteed that Heavenly Father will keep His. What am I? Answer: A covenant

  5. I am symbolic of the sacrifice Jesus made for us. When you partake of me on Sunday, you renew the covenants you made when you were baptized. What am I? Answer: The sacrament

  6. I am a sacred ordinance that must be performed by a man with the proper authority when you become a member of the Church. What am I? Answer: Baptism

  7. I am the power and authority of God. Worthy young men may receive me when they turn twelve years old. What am I? Answer: The priesthood (Aaronic)

  8. I am a Church organization that helps teach children the gospel. What am I? Answer: Primary

  9. I teach the gospel, especially to nonmembers, and although not every member is one full-time, President David O. McKay said that every member should be one. What am I? Answer: A missionary

  10. I was written when Joseph Smith was asked what Church members believed. I have thirteen parts; you should memorize me before you graduate from Primary. What am I? Answer: The Articles of Faith

  11. As President of the Church, I speak for God to all the world. What am I? Answer: A prophet

  12. I am a special health code revealed to Joseph Smith. If you follow my advice, you “shall find wisdom and great treasures of knowledge” (D&C 89:19). What am I? Answer: The Word of Wisdom

  13. I and my two counselors preside over the ward. You come to me for interviews and tithing settlement. What am I? Answer: A bishop

  14. I am given to you when you are confirmed a member of the Church. As long as you try your best to choose the right, I will be your constant companion. What am I? Answer: The (gift of the) Holy Ghost

  15. I am one of twelve special witnesses of Jesus Christ. You can hear me speak at general conferences. What am I? Answer: An Apostle

  16. I am the ten percent of your income that you give to a member of the bishopric to help build new meetinghouses and temples and to help run the Church. What am I? Answer: Tithing

  17. I am a blessing given to you by a man in your stake who was called for just this purpose. One important thing that I tell you is your lineage in the house of Israel. What am I? Answer: A patriarchal blessing

  18. I am an inner knowledge that Jesus is the Christ and that The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints is true. What am I? Answer: A testimony

  19. I am a group of members presided over by a bishop and his two counselors. What am I? Answer: A ward

  20. I am a group of wards presided over by a president and his two counselors. What am I? Answer: A stake

  21. I am the weekly meeting when family members study the gospel, serve, and have fun together. What am I? Answer: Family home evening

  22. I am the event that took place when Joseph Smith first prayed in the Sacred Grove. What am I? Answer: The First Vision

  23. I am food, clothing, and other important things that the prophet has counseled us to gather and store. What am I? Answer: A year’s supply

  24. I am the words/thoughts you use when you talk to Heavenly Father. What am I? Answer: A prayer