За Мною йдіть
Як я можу брати участь у прискоренні Господньої роботи?


Як я можу брати участь у прискоренні Господньої роботи?

Ми живемо в останні дні, коли Господь виконує Своє обіцяння: “Ось, Я прискорю Мою роботу в належний час” (УЗ 88:73).Молоді жінки відіграють важливу роль в цій роботі. Ми можемо брати участь в цій роботі, запрошуючи всіх прийти до Христа, ділячись євангелією, надаючи служіння подібне до Христового, зміцнюючи нових членів Церкви, спасаючи малоактивних і виконуючи спасительні обряди за померлих.

Підготуйтеся духовно

Чи були ви свідками того, що Господь прискорює Свою роботу в наші дні? Яким досвідом ви могли б поділитися, який би міг надихнути молодих жінок бути активними учасницями у цій роботі?

Які таланти й дари ви помітили у молодих жінок, які могли б зробити їх особливо ефективними у просуванні Господньої роботи? Що вони вже роблять, щоб брати участь в цій роботі?

Які уривки з Писань та інші матеріали надихнуть молодих жінок брати участь у прискоренні Господньої роботи?

Ісая 11:9; 1 Нефій 13:37; 14:14 (пророцтва про Господню роботу)

Мосія 28:1--3 (Сини Мосії бажали проповідувати євангелію)

Mойсей 1:39 (Бог дає визначення Своїй роботі)

УЗ 138:56 (вірні діти Бога були підготовлені у доземному житті працювати у Господньому винограднику)

Керол Ф. Мак-Конкі, Ми тут, щоб служити праведній справі”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 12–14

Лінда К. Бертон, “Потрібні: руки і серця для прискорення роботи”, Ensign або Ліягона,трав. 2014, сс. 122--124

Прискорення роботи зі спасіння

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель ставив запитання, які спонукали Його послідовників думати й викликали глибокі почуття. Вони знали, що Він любить їх, і їм було не важко ділитися своїми думками і особистими почуттями. Якщо ви щиро слухатимете і виявлятимете інтерес до відповідей і бачення молодих жінок, ви допоможете їм відчувати Спасителеву любов.

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок розказувати, навчати і свідчити про досвід, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня. Це сприятиме особистому наверненню і допоможе молодим жінкам бачити доречність євангелії в їхньому щоденному житті?

Ознайомте з вченням

Використайте одну з цих ідей або придумайте власну, щоб розпочати урок цього тижня:

  • Напишіть на дошці слово прискорювати і попросіть когось прочитати Учення і Завіти 88:73. Запросіть молодих жінок обговорити, що означає прискорювати щось (якщо потрібно, вони можуть подивитися на значення цього слова у словнику). Спитайте молодих жінок, чому, на їхню думку, Господню роботу потрібно прискорити в наші дні.

  • На дошці напишіть: “Що таке Господня робота?” Запросіть молодих жінок підійти до дошки і написати можливі відповіді на це запитання. Заохотьте їх додавати до цього списку інші ідеї під час уроку.

Навчайтеся разом

Кожен, наведений нижче захід, може допомогти молодим жінкам побачити, як вони можуть брати участь у прискоренні Господньої роботи. Керуючись Духом, виберіть один або більше заходів, які будуть найкращими для вашого класу:

  • Заздалегідь за кілька днів попросіть молодих жінок зайти на розділ Прискорення роботи зі спасіння на сайті LDS.org і переглянути кілька джерел, що там є. Запросіть їх прийти в клас підготовленими поділитися матеріалом з сайту, який надихнув їх більш повно брати участь в Господній роботі.

  • Запросіть, щоб кожна молода жінка прочитала (самостійно або в маленьких групах) одну з історій у виступі сестри Керол Ф. Мак-Конкі “Ми тут, щоб служити праведній справі.” Ви також можете запросити когось із членів Церкви з приходу, хто недавно приєднався до Церкви або недавно повернувся до активності, поділитися своїм духовним досвідом. Коли молоді жінки прочитають виступи, попросіть їх підсумувати історії для решти класу та обговорити, що вони дізналися про участь в роботі Господа. Чого ці історії навчають нас про те, як брати участь в роботі зі спасіння? Як ми вже беремо в ній участь?

  • Разом прочитайте список вивісок “потрібна допомога” у виступі сестри Лінди К. Бертон “Потрібні: руки і серця для прискорення роботи”. Запросіть молодих жінок вибрати певні пункти зі списку і зробити вивіски, які запрошуватимуть людей брати участь в тих аспектах Господньої роботи. Заохотьте їх включити в їхні вивіски певні вимоги для виконання цієї роботи і благословення, які приходять за це. Запросіть їх розповісти про їхні вивіски і про досвід, який вони отримали, беручи участь в Господній роботі.

Попросіть молодих жінок розповісти, про що вони дізналися сьогодні. Які вони мають відчуття або враження? Чи розуміють вони, як можуть брати участь у прискоренні Господньої роботи? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи буде корисно витратити більше часу на вивчення цієї теми?

Живіть відповідно до вивченого

Попросіть молодих жінок обдумати, як вони будуть жити за тим, що засвоїли сьогодні. Наприклад, вони можуть:

  • Запросити подругу/друга на Спільний захід або іншу церковну подію.

  • Поділитися своїм свідченням про євангелію з другом/подругою або членом сім’ї.