За Мною йдіть
Що таке Спокута Ісуса Христа?


Що таке Спокута Ісуса Христа?

Спокута—це жертва, яку приніс Ісус Христос, щоб допомогти нам подолати гріх, горе і смерть. Спокутна жертва була принесена Ісусом у Гефсиманському саду і на хресті на Голгофі. Він сплатив ціну за наші гріхи, прийняв смерть і воскрес. Спокута—це неперевершений вияв любові Небесного Батька і Ісуса Христа.

Підготуйтеся духовно

Спокута—це найважливіша подія в історії людства. Чим була спокутна жертва Ісуса Христа? Що для вас означає Спокута?

Що знають молоді жінки про те, що сталося у Гефсиманському саду і на хресті? Що вони можуть знайти в Писаннях, щоб поглибити своє свідчення про Спокуту Ісуса Христа? Про що вони можуть навчати одна одну?

Які уривки з Писань і виступи допоможуть молодим жінкам відчути важливість Спокути і зрозуміти, яку жертву приніс Спаситель заради них?

Матвій 26–27 (У Гефсиманії і на хресті Ісус Христос сплатив ціну за наші гріхи і взяв на Себе наші болі)

Матвій 28:1–10 (Ісус Христос подолав смерть Своїм Воскресінням)

2 Нефій 9:6–16 (Ісус Христос подолав гріх і смерть Своєю Спокутою)

Алма 7:11–13 (Ісус Христос взяв на Себе наші болі, слабкості, недосконалості й гріхи)

Живий Христос: Свідчення апостолів”, Ліягона, квіт. 2000, с. 3 (див. також Стійкі у вірі, 53–55; Особистий розвиток, с. 102).

Рассел М. Нельсон, “Прикликати силу Ісуса Христа в наше життя”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, сс. 39–42

Керол М. Стівенс, “Головний Цілитель”, лист. 2016, Ensign або Ліягона, сс. 9--12

Лінда К. Бертон, “Чи закарбована у наших серцях віра в Спокуту Ісуса Христа?”, Ensign або Ліягона, лист. 2012

Спокута Ісуса Христа”, Стійкі у вірі, (2005), сс. 154–161

Відео: “З Ним не було нікого”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель використовував Писання, щоб навчати про Свою місію. Він навчав людей обмірковувати Писання. Що ви можете зробити, аби допомогти молодим жінкам використовувати Писання, щоб краще розуміти Спокуту Ісуса Христа?

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок розказувати й свідчити про досвід, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Ознайомте з вченням

Використайте одну з цих ідей або придумайте власну, щоб розказати про урок цього тижня:

  • Запропонуйте молодим жінкам уявити, що їхня подруга, яка сповідує іншу релігію, прийшла в церкву і почула, як хтось згадав Спокуту Ісуса Христа. Як би вони відповіли на запитання цієї подруги: “А що таке Спокута Ісуса Христа?”

  • Покажіть ілюстрації, на яких зображено події Спокути (наприклад, страждання Спасителя в Гефсиманському саду, Його розп’яття або Його воскресіння), і попросіть молодих жінок поділитися тим, що вони знають про ці події. Які у них є запитання?

Навчайтеся разом

Кожна із вправ, наведених далі, допоможе молодим жінкам дізнатися про Спокуту Ісуса Христа. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Запропонуйте молодим жінкам проглянути виступ президента Рассела М. Нельсона “Прикликати силу Ісуса Христа в наше життя” і знайти уривки з Писань, які включають те, що Спаситель сказав чи зробив. Що ми дізнались з цих віршів про Спасителя? Яку пораду дає президент Нельсон, щоб допомогти нам прикликати силу Спасителя у життя? Запропонуйте молодим жінкам подумати про те, як вони можуть прийняти заклик, з яким президент Нельсон звернувся до дорослої молоді Церкви. Запросіть молодих жінок виконати те, що вони вирішать робити. Заплануйте, коли в майбутньому вони зможуть розповісти про те, що дізналися про Спасителя. 

  • Попросіть молодих жінок знайти відповідність події, що відбулася в останні кілька годин життя Спасителя, з написаним в Матвій 26–28. Що дізнаються молоді жінки про Спасителя і Його Спокуту з цих подій? Попросіть кількох членів класу поділитися їхніми почуттями до Спасителя.

  • Попросіть, щоб кожна молода жінка прочитала якийсь один з принципів Спокути у виступі Лінди К. Бертон “Чи закарбована у наших серцях віра в Спокуту Ісуса Христа?”. Попросіть їх знайти когось у класі, хто прочитав про цей же принцип, і нехай вони обговорять те, про що дізналися, та розкажуть про приклад з власного життя чи життя їхніх знайомих, що ілюструє цей принцип. Попросіть когось із кожної пари розказати решті класу, що вони обговорювали.

  • Спитайте молодих жінок, що вони дізналися про Спасителя і Спокуту з Його останніх слів на хресті (див. Лука 23:34, 39–43, 46; Іван 19:26–30).

  • Запропонуйте молодим жінкам прочитати 2 Нефій 9:6–26 або переглянути одне чи більше відео з цього навчального плану і послухати, чого вони навчаються про необхідність Спокути Ісуса Христа. Приділіть час, щоб кілька молодих жінок поділилися віршами, які вони вибрали, і чого ті вірші навчають. Заохочуйте їх написати листа людині, яка не вірить у Бога, і використати ті вірші, щоб пояснити, чому Спасителева Спокута є важливою і чому нам потрібен Спаситель. Попросіть їх прочитати свої листи одне одному. 

  • Попросіть молодих жінок перерахувати на дошці деякі з випробувань, труднощів або захворювань, з якими стикаються люди. Запропонуйте їм прочитати Алма 7:11--13 і уривки з виступу сестри Керол М. Стівенс “Головний Цілитель”. Що молоді жінки дізналися про Спокуту з цих матеріалів? Як ми отримуємо доступ до сили Спокути, яка допоможе нам в часи випробувань? (див. Мосія 24:12--14). Попросіть молодих жінок подумати, як вони можуть ділитися отриманими знаннями про Спокуту, аби це допомогло долати випробування, перелічені ними на дошці.

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Чи краще вони розуміють, що таке Спокута? Що вони відчувають, або якими є їхні враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи варто було б приділити цьому вченню більше часу?

Живіть відповідно до вивченого

Запропонуйте молодим жінкам поміркувати, як вони будуть застосовувати в житті те, що сьогодні вивчили. Наприклад, вони могли б:

  • Записати у свої щоденники, що вони дізналися про Спокуту і які почуття вона викликає в них. Протягом тижня вони могли б роздумувати, як Спокута благословляє їхнє життя, і записати свої думки у щоденник.

  • Поділитися вивченим з кимось із сім’ї або друзів.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати на наступному тижні. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони могли б прочитати виступ, подивитися відео або вивчити уривок з Писань, що стосуються уроку на наступному тижні.