Потяг до осіб своєї статі
Чи змінить Церква коли-небудь своє вчення і дозволить шлюби між особами однієї статі?


“Чи змінить Церква коли-небудь своє вчення і дозволить шлюби між особами однієї статі?” Потяг до осіб своєї статі: Для церковних провідників (2020)

“Чи змінить Церква коли-небудь своє вчення і дозволить шлюби між особами однієї статі?” Потяг до осіб своєї статі: Для церковних провідників

Чи змінить Церква коли-небудь своє вчення і дозволить шлюби між особами однієї статі?

Учення про шлюб є вічним

Учення про шлюб між чоловіком і жінкою займає центральне місце у Божому плані і є невід’ємним вченням Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, яке не зміниться:

“Церква підтверджує доктринальний принцип, заснований на Писаннях, що шлюб між чоловіком і жінкою є дуже важливим у Творцевому плані для вічної долі Його дітей. Церква також підтверджує, що за Божим законом шлюб визначається як легальний і законний союз між чоловіком і жінкою.

Сексуальні стосунки повинні бути лише між чоловіком і жінкою, які є легально і законно одруженими як чоловік і дружина. Будь-які інші сексуальні стосунки, у т.ч. між особами однієї статі, є гріховними і підривають божественно створену інституцію сім’ї” (“Одностатевий шлюб”, Загальний довідник: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, 38.6.13).

Навчайте доктрини з любов’ю

Немає змін у позиції Церкви щодо того, що є морально правильним. Те, що змінюється,—і що повинно змінюватися—це допомога членам Церкви реагувати з чутливістю та розважливістю, коли вони стикаються з потягом до осіб тієї ж статі в своїх власних сім’ях, серед інших членів Церкви або деінде (див. Dallin H. Oaks, “What Needs to Change”, ChurchofJesusChrist.org).

Шлюб є невід’ємною складовою Божого плану для нашого щастя. Вічний шлюб між чоловіком та жінкою є ключовим (на певному етапі) у нашому зростанні для досягнення піднесення—стану, визначеного як таке життя, яким насолоджуються зараз наші Небесні Батьки.

“У целестіальній славі є три неба, або ступені; і для того, щоб здобути найвищий, людина має ввійти в цей чин священства [що означає новий і вічний завіт шлюбу]; а якщо не ввійде, то не зможе здобути його. Вона зможе увійти в інший, але це кінець її царству; вона не зможе мати зростання” (Учення і Завіти 131:1–4).