Потяг до осіб своєї статі
Які є поради стосовно слідування сексуальним імпульсам?


“Які є поради стосовно слідування сексуальним імпульсам?” Потяг до осіб своєї статі: Для церковних провідників (2020)

“Які є поради стосовно слідування сексуальним імпульсам?” Потяг до осіб своєї статі: Для церковних провідників

Які є поради стосовно слідування сексуальним імпульсам?

Цнотливе життя

“Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?” (1 Коринтянам 3:16).

Наші тіла—це особливий дар від Бога. Вони надають нашим духам змогу відчути фізичний світ. Вони є ключем для нашого можливого піднесення. Опанувати своє тіло—це важлива частина того, щоб стати схожими на наших Небесних Батьків. Для опанування потрібен час, практика і терпіння, але воно має вічні наслідки.

Бог заповідав нам “стримувати усі [наші] пристрасті, щоб сповнитися любові” (Алма 38:12).

Дотримання закону цнотливості є джерелом великих благословень. Як сказав президент Меріон Дж. Ромні: “Я не можу уявити собі благословень, яких би так палко бажав, як ті, що обіцяні чистим і чеснотним. Ісус говорив про конкретні нагороди за різні чесноти, але залишив найвеличнішу, як на мене, для чистих серцем, “бо вони”, сказав він, “будуть бачити Бога” (Матвій 5:8). І не лише будуть бачити Господа, але й почуватимуться як вдома у Його присутності.

Ось … обіцяння Спасителя: “Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно; тоді зміцніє твоя впевненість у присутності Бога” (УЗ 121:45)” (“Trust in the Lord”, Ensign, May 1979, 42).

Сексуальність—це важлива складова людського життя і також є джерелом пристрастей, які нам треба стримувати. Попри ці сильні почуття, є багато святих останніх днів, які вірно дотримуються морального закону Господа впродовж багатьох років.

Ці люди взяли на себе непохитне зобов’язання жити цнотливим життям та уникати всього, що послабить таку стриману поведінку. Крім того, вони чудово служать іншим, особливо в церковному середовищі. Роблячи це, вони знайшли радість, щастя та спокій.

Батьки повинні навчати своїх дітей

Діти та молодь потребують допомоги батьків та надійних дорослих, щоб дізнатися про сексуальність та зрозуміти її в божественному контексті: “На батьків покладено основну відповідальність за статеве виховання своїх дітей. Таке навчання, яке чесно і просто проводиться вдома, допомагатиме молодим людям уникнути тяжких аморальних гріхів.

Там, де в школах проводяться заняття зі статевої освіти, батьки мають переконуватися, що таке навчання їхніх дітей узгоджується з високими моральними та етичними цінностями” (“Статева освіта”, Загальний довідник: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, 38.6.14).

Експерименти поза шлюбом

Експерименти з сексуальними проявами поза шлюбом є серйозним гріхом.

“Господній закон цнотливості—це:

  • Утримання від сексуальних стосунків поза шлюбом, укладеним між чоловіком і жінкою за Божим законом.

  • Вірність у шлюбі.

Фізична близькість між чоловіком і дружиною має бути прекрасною і священною. Вона призначена Богом для створення дітей і вияву любові між чоловіком і дружиною.

Сексуальні стосунки повинні бути лише між чоловіком і жінкою, які є легально і законно одруженими як чоловік і дружина. В очах Бога моральна чистота є дуже важливою. Порушення закону цнотливості є дуже тяжким гріхом (див. Вихід 20:14; Матвій 5:28; Алма 39:5). Ті, хто це робить, хибно вживають священну силу, яку Бог дав для створення життя” (“Цнотливість і вірність”, Загальний довідник, 38.6.5).

“Божими заповідями забороняється будь-яка нецнотлива поведінка—і одностатева, і гетеросексуальна. Церковні провідники дають поради членам Церкви, які порушили закон цнотливості. Провідники допомагають їм ясно зрозуміти, що таке віра в Ісуса Христа і Його Спокута, процес покаяння та якою є мета життя на землі. Поведінка, несумісна із законом цнотливості, може бути підставою для проведення ради щодо членства в Церкві (див. [Загальний довідник,] 38.6.5). Вона може бути пробачена завдяки щирому покаянню” (“Потяг до осіб своєї статі, гомосексуальна та лесбійська поведінка”, Загальний довідник, 38.6.12).