Покликання в місії
Розділ 3: Запрошення охриститися і бути конфірмованими


“Розділ 3: Запрошення охриститися і бути конфірмованими”, Проповідуйте Мою євангелію: Як ділитися євангелією Ісуса Христа (2023)

“Запрошення охриститися і бути конфірмованими”, Проповідуйте Мою євангелію

Розділ 3

Запрошення охриститися і бути конфірмованими

Зображення
Прийдіть до кошари Бога, художник Уолтер Рейн

Доктринальна основа

Усі ми — діти Небесного Батька. Ми прийшли на землю, щоб мати можливість навчатися, зростати і ставати більш схожими на Нього, аби ми могли повернутися в Його присутність (див. Мойсей 1:39). Без божественної допомоги ми не можемо стати схожими на Нього або повернутися до Нього. Наш Небесний Батько послав Свого Сина, Ісуса Христа, щоб спокутувати нас і розірвати пута смерті (див. 3 Нефій 27:13–22).

Ми отримуємо доступ до викупительної сили Христа, коли виявляємо віру в Нього, що веде до покаяння, охрищуємося, отримуємо дар Святого Духа через конфірмацію і витерплюємо до кінця. Дотримання завіту хрищення є першим кроком у поєднанні себе з Богом, щоб Святий Дух міг очистити, зміцнити і змінити нашу природу на краще. Перебування під цим освячувальним впливом називається духовним народженням знову. (Див. 2 Нефій 31:7, 13–14, 20–21; Мосія 5:1–7; 18; 27:24; 3 Нефій 27:20; Іван 3:5).

Духовне народження знову розпочинається, коли нас охрищують водою і Духом. Хрищення — це обряд, який приносить радість і дає надію. Коли ми охрищуємося, маючи скрушене серце й упокорений дух, для нас починається нове життя, в якому нас підтримує Божа сила. Після нашого хрищення і конфірмації ми можемо зміцнюватись і надалі. Це відбувається, коли ми гідно приймаємо причастя. (Див. 2 Нефій 31:13; Мосія 18:7–16; Мороній 6:2; Учення і Завіти 20:37).

Як потрібно запрошувати

Запрошуйте людей охриститися і бути конфірмованими, коли відчуваєте, що зробити це вас спонукає Дух. Це може відбутися під час будь-якого уроку.

Навчайте доктрини хрищення і допоможіть людям зрозуміти доктрину Христа (див. урок 3). Навчайте про важливість завіту хрищення, про радість, яку він приносить, про відпущення гріхів і отримання дару Святого Духа через конфірмацію.

Підготуйте людей до прийняття запрошення охриститися, пересвідчившись, що вони розуміють те, чого ви їх навчали, і завіт, який вони укладатимуть. Завіт хрищення є таким:

  • Бути готовими взяти на себе ім’я Ісуса Христа.

  • Дотримуватися заповідей Бога.

  • Служити Богу та людям.

  • Витерпіти до кінця. (Див. урок 4).

Ви можете сказати так:

“Коли ми охрищуємося, то свідчимо “перед [Богом], що [ми] увійшли в завіт з Ним, що [ми] буде[мо] служити Йому і виконувати Його заповіді”. Коли ми укладаємо цей завіт, Він обіцяє, що Він “прол[лє] Свій Дух більш рясно на [нас]” (Мосія 18:10)”.

Ваше запрошення охриститися має бути прямим і конкретним. Ви можете сказати:

“Чи будете ви наслідувати приклад Ісуса Христа, а саме, чи приймете хрищення від людини, висвяченої виконувати цей обряд? Ми допоможемо вам підготуватися до хрищення. Ми думаємо, що ви можете бути готові на [дата]. Чи підготуєтеся ви, щоб охриститися у цей день?”

Як і у випадку з будь-якими іншими вашими запрошеннями, які ви робите, обіцяйте людям, що вони отримають великі благословення, прийнявши запрошення охриститися і дотримуючись пов’язаних з хрищенням завітів. Поділіться своїм свідченням про ці благословення.

Навчайте, що хрищення і конфірмація не є кінцевою метою. Радше, вони є одним з етапів на шляху навернення, завдяки якому в життя людини приходить більше надії, радості й Божої сили (див. Мосія 27:25–26). Після того як людей охрищено і конфірмовано, вони можуть очікувати на освячення Духом, коли просуватимуться шляхом завітів.

Якщо можливо, запросіть тих, кого ви навчаєте, відвідати христильну службу і причасні збори, під час яких конфірмуватимуть якусь людину.

Ідеї для запрошення охриститися

Ви можете прочитати розповідь з Писань про хрищення Ісуса (див. Матвій 3:13–17). Ви також можете показати відеосюжет на біблійні теми, в якому показується хрищення Спасителя, або відеосюжет на теми з Книги Мормона, де показано хрищення учнів Спасителя.

Ви також можете прочитати розповідь Нефія про хрищення Ісуса (див. 2 Нефій 31:4–12). Читання розповідей про хрищення Ісуса Христа може зміцнити тих, кого ви навчаєте.

Вивчення Писань

Опрацюйте такі уривки з Писань:

Стисло напишіть про те, що ви дізналися.