Бібліотека
Зосередьте своє життя на Ісусі Христі


“Зосередьте своє життя на Ісусі Христі”, Теми і запитання (2023)

Зображення
сім’я в Африці сидить навколо стола і читає Писання

У пошуках відповідей на ваші запитання

Зосередьте своє життя на Ісусі Христі

Віра в Ісуса Христа є вирішальним чинником для пошуку відповідей на найскладніші питання в житті. Ми часто вважаємо, що віра — це сильне вірування. Але віра — це більше, ніж вірування. Вона — це і довіра, впевненість і вірність. Коли у нас є складні запитання або занепокоєння, ми завжди можемо звертатися до Ісуса Христа. Наша віра зростатиме, якщо ми дослухаємося до Його слів, живемо за Його вченнями і намагаємося любити інших так, як любив Він.

Президент Рассел М. Нельсон навчав, що “мир приходить у вашу душу тоді, коли ви розвиваєте віру в Князя миру”1. Ось кілька моментів, про які вам слід пам’ятати.

  • Ісус Христос є надійним фундаментом нашої віри. У своєму повсякденному житті ми покладаємо віру на багатьох людей і на багато інституцій. Серед них — члени сім’ї, друзі, уряд та роботодавці. Однак Ісус Христос — це єдина особа, якій ми можемо повністю довіряти у своїх сподіваннях здобути мир та спасіння. Церкву було встановлено для того, щоб приводити до Нього людей. Ви можете повністю довіряти Ісусу Христу, навіть коли виникають труднощі в інших аспектах вашої віри.

  • Ісус Христос має досконале співчуття. Наші найважчі випробування можуть наближати нас до Спасителя. Ніхто, крім Христа, не зможе повною мірою співчувати нам у наших труднощах. Він плакав разом з тими, кому служив. Він пережив самотність, душевні страждання і навіть був позбавлений присутності Свого Батька. Ви можете звертатися до Нього і знаходити розуміння та співчуття.

  • Божий план спасіння відкриває перспективу. Багато наших питань набирають іншого вигляду, якщо ми подивимося на них з точки зору плану Небесного Батька. “Завдяки знанням про цей план, — навчав президент Даллін Х. Оукс, — ми із самого початку маємо інші уявлення, ніж ті, хто не має нашого знання. В результаті ми приходимо до інших висновків щодо багатьох важливих тем”2. Уважно поглянувши на свої запитання через призму плану спасіння, ми зможемо побачити свої проблеми у вічній перспективі.

  • Існують першорядні й другорядні запитання. Іноді у нас виникають запитання чи занепокоєння стосовно історичних подій, вчень та правил Церкви або людських недоліків. Аби знайти відповіді на ці питання, варто докласти щирих зусиль. Однак важливо розрізняти основоположні євангельські істини від того, що є менш важливим. Джозеф Сміт навчав, що “все решта є лише додатком” до істин, які стосуються спасительної місії Спасителя3.

  • Вибирайте віру. Здобуття духовного знання вимагає того, щоб “ми ход[или] вірою, а не видінням”4. Якщо ми будемо чекати отримання фізичних доказів того, що є духовним, ми ніколи не почнемо процесу розвитку віри в Ісуса Христа. Старійшина Дейл Г. Ренлунд навчав: “Аби віра зростала, людина має зробити вибір повірити. У людини повинно бути бажання мати віру. Людина має діяти з вірою”5.

  • Міцно тримайтеся того, що ви знаєте. Коли ваша віра починає хитатися, “міцно тримайтеся за те, що ви вже знаєте, — радив старійшина Джеффрі Р. Холланд, — і твердо стійте доти, доки не прийде додаткове знання”6. Довіряйте своєму попередньому духовному досвіду. Він є доказом того, що Бог винагороджує вашу віру в Ісуса Христа духовною впевненістю.

Kлючові уривки з Писань: Римлянам 8:35, 37–39; 2 Нефій 4:34–35; Moсія 4:9; Геламан 5:12