Самозабезпечення
Мій фундамент: Наше тіло—це дар від Бога


“3: Мій фундамент: Наше тіло—це дар від Бога”, Знаходити силу в Господі: Емоційна витривалість (2020)

“3: Мій фундамент: Наше тіло—це дар від Бога”, Знаходити силу в Господі: Емоційна витривалість

Мій фундамент: Наше тіло—це дар від Бога—максимальний час:20 хвилин

Поміркуйте:

Які благословення ви отримали завдяки тому, що маєте тіло?

Подивіться:

Найвеличніше творіння Бога”, available at https://churchofjesuschrist.org/study/video/self-reliance-videos [2:51]. (Немає відео? Прочитайте друковану версію “Найвеличніше творіння Бога”).

Найвеличніше творіння Бога

Якщо у вас немає можливості подивитися відео, прочитайте цю друковану версію.

Президент Рассел М. Нельсон:

Зображення
двоє дівчаток лежать, дивлячись в небо

Кожен, хто вивчає роботу людського тіла, дійсно “бачи[в] Бога, Який рухається у Своїй величі та силі” [Учення і Завіти 88:47].

У кожному оці є кришталик, який фокусується самостійно. Нерви й м’язи скеровують зір обох очей, створюючи єдине тримірне зображення. Кожне вухо під’єднано до компактного обладнання, призначеного для перетворення звукових хвиль у чутні тони.

Ваше серце—це неймовірний насос. Він має чотири тендітних клапани, які відкриваються і закриваються понад 100 000 разів на день. Подумайте про захисну систему тіла. Вона відчуває біль. Вона генерує антитіла. Тіло відновлює свої старі клітини і регулює рівні власних життєво важливих інгредієнтів.

Багато дивовижних властивостей вашого тіла свідчать про те, що ви “учасник[и] Божої Істоти” [2 Петра 1:4]. Апостол Павло назвав його “Божий храм” [1 Коринтянам 3:16]. Як це могло статися? Бо ваше тіло—храм для вашого духа. І те, як ви використовуєте ваше тіло, впливає на ваш дух. Бог є Батьком наших духів. Ми є частиною Його божественної мети. І коли Він створив нас фізично, нас було створено за подобою Бога.

Розвиток духа має вічні наслідки. Коли ми дійсно розуміємо свою божественну природу, то контролюватимемо наші бажання. Ми будемо зосереджувати погляд своїх очей на зображеннях, вуха—на звуках, і розум—на думках, які сприятимуть вшануванню нашого фізичного сотворіння як храму нашого Небесного Батька. Дяка Богу за ці фізичні дари!

Обговоріть:

Як наявність фізичного тіла готує нас стати такими, як Небесний Батько?

Прочитайте:

Наведені далі висловлювання церковних провідників:

“Оскільки фізичне тіло настільки важливе у Батьковому плані щастя і для нашого духовного розвитку, Люцифер прагне завадити нашому розвитку, спокушаючи нас використовувати наші тіла неналежним чином” (Девід А. Беднар, “Будьте готові до молитви постійно”, Ліягона, лист. 2019, с. 34).

“Ваша духовна безпека у цьому житті полягає у тому, щоб ніколи не робити першого кроку за спокусою туди, куди ви не повинні йти, і робити те, що ви не повинні робити”. … [Усі ми, люди, маємо фізичні бажання, необхідні для нашого виживання]. Ці бажання є абсолютно необхідними для продовження життя. То ж що робить супротивник? … Він нападає на нас через наші бажання. Він спокушає нас їсти те, що нам не слід їсти, пити те, що нам не слід пити, і любити так, як нам не слід любити!” (Russell M. Nelson, in “Advice from the Prophet of the Church to Millennials Living in a Hectic World”, Feb. 18, 2018, newsroom.ChurchofJesusChrist.org).

Обговоріть:

Як неправильне поводження з тілом впливає на нашу емоційну витривалість?

Прочитайте:

Уривки з Писань:

“Душу буде відновлено для тіла, а тіло для душі; так, і кожна кінцівка і суглоб будуть відновлені в їхньому тілі; так, навіть волосину з голови не буде загублено; але все буде відновлено до свого належного і досконалого стану” (Алма 40:23).

“І [Ісус Христос] піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду; і це для того, щоб слово могло виповнитися, яке каже, що Він візьме на Себе муки і хвороби Свого народу. … Він візьме на Себе їхні недуги, щоб Його нутро сповнилося милості, будучи у плоті, щоб Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах” (Aлма 7:11–12).

Обговоріть:

Як може Ісус Христос зміцнювати нас, щоб добре витерпіти або навіть подолати будь-які наявні у нас фізичні обмеження?

Візьміть зобов’язання:

Я виберу один спосіб, як краще ставитися до свого тіла як до храму.