За Мною йдіть 2024
Використання посібника “За Мною йдіть — для домівки і Церкви”


“Використання посібника За Мною йдіть — для домівки і Церкви”, За Мною йдіть — для домівки і Церкви. Книга Мормона. 2024 (2023)

“Використання посібника За Мною йдіть — для домівки і Церкви”, За Мною йдіть — для домівки і Церкви. 2024

Зображення
сімʼя вивчає Писання

Використання посібника За Мною йдіть — для домівки і Церкви

Для кого цей посібник?

Цей посібник призначено для будь-кого, хто бажає вивчати Книгу Мормона індивідуально, як сім’я і в Церковних класах. Якщо в минулому ви не вивчали Писання на регулярній основі, цей посібник допоможе вам почати. Якщо у вас вже є хороша звичка вивчати Писання, цей посібник може допомогти вам поглибити ваше вивчення.

Окремі особи та сім’ї вдома

Ідеальним місцем для вивчення євангелії є домівка. Ваші вчителі в церкві можуть підтримувати вас, і ви можете отримати підбадьорення від інших членів приходу. Але щоб вижити духовно, вам з вашою сім’єю потрібно щоденно живитися “добрим словом Бога” (Мороній 6:4; див. також Рассел М. Нельсон, “Вступне слово”, Ліягона, лист. 2018, сс. 6–8).

Використовуйте цей посібник у будь-який корисний для вас спосіб. У навчальних планах висвітлюються вічні істини, які містяться в Книзі Мормона, і пропонуються ідеї та вправи, які допоможуть вам вивчати Писання індивідуально, з сім’єю чи друзями. Вивчаючи, дотримуйтеся скерування Духа, щоб знайти вічні істини, які мають для вас значення. Шукайте Божі послання для вас і дотримуйтеся отриманих спонукань.

Вчителі та учні в Церкві

Якщо ви викладаєте у класі Початкового товариства, Недільної школи для молоді чи дорослих, у кворумі Ааронового священства або у класі Товариства молодих жінок, вам пропонується під час підготовки до навчання використовувати навчальні плани для уроків з цих матеріалів. За Мною йдіть — для домівки і Церкви — це навчальний план для уроків Недільної школи. Ідеї для вивчення в цих матеріалах призначені для навчання вдома та в Церкві. Готуючись навчати, почніть набувати власний досвід у вивченні Писань. Ваша найважливіша підготовка буде відбуватися тоді, коли ви досліджуєте Писання і прагнете натхнення від Святого Духа. Шукайте вічні істини, які допоможуть вам стати більш схожими на Небесного Батька та Ісуса Христа. “За Мною йдіть” може допомогти вам визначити деякі з цих істин і зрозуміти контекст Писань.

Майте на увазі, що вивчення євангелії є найефективнішим, якщо здійснюється вдома та підтримується Церквою. Іншими словами, ваш головний обов’язок — підтримувати людей, яких ви навчаєте, у їхніх зусиллях вивчати євангелію та жити за нею вдома. Надавайте їм можливості ділитися своїм досвідом, думками та запитаннями щодо уривків з Писань. Запрошуйте їх ділитися вічними істинами, які вони знаходитимуть. Це важливіше, ніж охопити певний обсяг матеріалу.

Початкове товариство

Ваша підготовка до навчання у Початковому товаристві починається з особистого і сімейного вивчення Книги Мормона. Коли ви це робите, будьте відкриті для духовних спонукань і натхненних думок від Святого Духа про дітей у вашому класі Початкового товариства. Моліться, і Дух надихне вас ідеями, які допоможуть їм вивчати євангелію Ісуса Христа.

Під час підготовки до навчання ви можете отримати додаткове натхнення, досліджуючи ідеї для навчання в цьому посібнику. У кожному щотижневому навчальному плані у посібнику За Мною йдіть — для домівки і Церкви є розділ з назвою “Ідеї для навчання дітей”. Розглядайте ці ідеї, як пропозиції, які сприятимуть виникненню у вас натхненних думок. Ви знаєте дітей у вашому класі Початкового товариства, і ще краще познайомитеся з ними під час спілкування у класі. Бог також знає їх, і Він буде надихати вас, щоб ви найкраще навчали й благословляли їх.

Цілком можливо, що діти у вашому класі вже виконували деякі вправи з посібника За Мною йдіть зі своїми сім’ями. Це не проблема. Повторення — це добре. Можна запросити дітей поділитися одне з одним тим, чого вони навчилися вдома, але вам також слід планувати способи залучати до участі дітей, які вдома не навчаються. Діти більш ефективно засвоюють євангельські істини, якщо цих істин неодноразово навчають завдяки різноманітним вправам. Якщо ви бачите, що якась навчальна вправа є ефективною для дітей, ви можете її повторити, особливо, якщо навчаєте дітей молодшого віку. Також ви можете повторити вправу з попереднього уроку.

У ті місяці, які мають п’яту неділю, вчителям Початкового товариства пропонується замінити запланований навчальний план уроку з посібника За Мною йдіть на п’яту неділю однією або кількома навчальними вправами з “Додатку Б: Для Початкового товариства — готувати дітей, щоб вони все життя йшли шляхом Божих завітів”.

Заняття Недільної школи для молоді і дорослих

Однією з головних причин, чому ми збираємося на уроках Недільної школи, є підтримка та підбадьорення одне одного у прагненні йти за Ісусом Христом. Простий спосіб надати їх — це поставити запитання на кшталт: “Чого навчив вас Святий Дух цього тижня, коли ви вивчали Книгу Мормона за допомогою навчального плану з посібника За Мною йдіть”? Відповіді на це запитання можуть привести до змістовних обговорень, які зміцнять віру в Ісуса Христа та Його євангелію.

Потім ви можете продовжити обговорення, спираючись на ідеї, надані у навчальному плані уроку в посібнику За Мною йдіть. Наприклад, ідеєю для вивчення може бути опрацювання Алма 36 і складення списку слів, які навчають про роль Спасителя в покаянні. Ви можете попросити членів класу поділитися словами, які вони знайшли, та обговорити їх. Або ви можете присвятити деякий час спільному складанню такого списку у класі.

Кворуми Ааронового священства й класи Товариства молодих жінок

Коли кворуми Ааронового священства та класи Товариства молодих жінок збираються у неділю, їхня мета дещо відрізняється від занять Недільної школи. Окрім допомоги одне одному у вивченні євангелії Ісуса Христа, ці групи також збираються, щоб радитися разом про виконання роботи зі спасіння та піднесення (див. Загальний довідник: Служіння в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, 1.2). Вони роблять це під керівництвом президентств класів і кворумів.

Тому кожні збори кворуму або класу мають починатися з обговорення, яке проводить член президентства кворуму або класу, наприклад, щодо зусиль жити за євангелією, служити нужденним людям, ділитися євангелією або брати участь у храмовій та сімейно-історичній роботі.

Після спільного обговорення вчитель скеровує клас або кворум у спільному вивченні євангелії. Навчати можна призначати дорослих провідників або членів класу чи кворуму. Президентство класу або кворуму, порадившись із дорослими провідниками, дає ці доручення.

Люди, яких призначено навчати, повинні підготуватися, використовуючи ідеї для навчання у щотижневому навчальному плані у посібнику За Мною йдіть. У кожному щотижневому навчальному плані ця піктограма вказує на вправу, яка є особливо актуальною для молоді. Проте будь-яку з ідей у навчальному плані можна використати як навчальну вправу для молоді.

Зразок порядку проведення зборів кворуму та класу див. у Додатку Г.