Семінарія
3 Нефій 28. Бажання приводити інших до Ісуса Христа


“3 Нефій 28. Бажання приводити інших до Ісуса Христа”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“3 Нефій 28”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

3 Нефій 28

Бажання приводити інших до Ісуса Христа

Зображення
щаслива група молодих людей, що йдуть вулицею

Одне з найбільших бажань, яке ми можемо мати у своєму житті, — допомогти іншим людям отримати благословення, запропоновані Ісусом Христом і Його Спокутою (див. Учення і Завіти 15:6). Троє учнів-нефійців продемонстрували це в унікальний спосіб, коли забажали залишитися на землі та привести душі до Ісуса Христа до Його Другого пришестя. Цей урок має на меті допомогти вам відчути посилене бажання приводити інших до Ісуса Христа.

Чого ви бажаєте?

  • Як би ви відреагували, якби Ісус Христос явився вам і сказав: “Чого ви бажаєте від Мене?”

  • Чому ви відреагували б саме так?

Під час служіння серед нефійців Спаситель поставив це запитання Своїм учням (див. 3 Нефій 28:1).

Прочитайте 3 Нефій 28:2–6 і знайдіть інформацію про те, як учні-нефійці відповіли на запитання Спасителя.

  • Що ви знайшли?

У вірші 6 Спаситель згадав, що троє учнів-нефійців бажали того самого, чого бажав Іван Улюблений. Прочитайте Учення і Завіти 7:1–3 і знайдіть інформацію про бажання Івана.

  • Як ви вважаєте, чому ці три учні побажали залишитися на землі?

Подумайте про своє бажання приводити людей до Ісуса Христа. Виконати це вам допоможе наведене далі самооцінювання.

Дайте відповідь на кожне з указаних далі тверджень одним із таких варіантів: “регулярно”, “іноді” або “рідко”.

  1. Я шукаю нагод розповісти людям про Христа.

  2. Я молюся про можливості знайти людей, з якими можна поговорити про Христа.

  3. Я відчуваю бажання допомогти іншим наслідувати Ісуса Христа.

Посилення вашого бажання допомагати іншим прийти до Христа

Посередині сторінки вашого щоденника для навчання намалюйте невелику фігурку підлітка, який не має бажання ділитися євангелією з іншими. У порожньому місці навколо фігурки напишіть кілька причин, чому цей підліток може не бажати ділитися євангелією. Збережіть місце, щоб написати істини, які ви дізналися під час сьогоднішнього навчання.

Продовжуючи вивчення, знайдіть вчення, які могли б допомогти комусь відчути більше бажання ділитися євангелією.

Прочитайте 3 Нефій 28:7–10 і знайдіть інформацію про те, що Господь пообіцяв учням-нефійцям, які бажали залишитися на землі, щоб привести душі до Нього.

  • Яке благословення Ісус дав їм у віршах 7–8, щоб вони могли виконати свої бажання?

  • Що Спаситель обіцяв Своїм учням у віршах 9–10 за їхні праведні бажання?

У нашому розподілі Господь пообіцяв благословення тим, хто прагне привести душі до Нього. Прочитайте Учення і завіти 18:15–16 і знайдіть благословення, які ми можемо відчути, якщо приведемо душі до Ісуса Христа.

  • Якої істини ми можемо навчитися з цих віршів про те, як ми можемо отримати благословення, якщо прагнутимемо привести душі до Ісуса Христа?

З цих віршів ми можемо дізнатися таку істину: докладаючи зусиль, щоб привести душі до Ісуса Христа, ми можемо відчувати радість. Напишіть цю істину на зображенні, яке ви намалювали.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Як ви вважаєте, чому приведення душ до Ісуса Христа є джерелом радості?

    • Як розуміння цієї істини може допомогти комусь відчути більше бажання ділитися євангелією?

Знайдіть інші уривки з Писань або висловлювання провідників Церкви, які могли б посилити наше бажання ділитися євангелією. Ви можете за допомогою інструментів для вивчення, як-от: Путівник по Писаннях, знайти такі теми, як “Місіонерська робота”, або прочитати деякі чи всі зазначені вірші. Додайте істини, які знайдете, до малюнка у своєму щоденнику для навчання.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Які знайдені вами вчення могли б допомогти комусь відчути більше бажання ділитися євангелією? Як ви вважаєте, чому ці вчення допоможуть?

    • Які події допомогли вам побачити благословення, які можна отримати, коли ми ділимося євангелією?

Щоб побачити приклади того, як люди отримували благословення завдяки місіонерським зусиллям, перегляньте відео “Ваш день для місії” (3:31) або “By Small and Simple Things: Sharing the Gospel” [Малими й простими засобами: ділитися євангелією] (3:19). Обидва відео можна знайти на сайті ChurchofJesusChrist.org.

Поміркуйте, що з того, що ви дізналися або відчули сьогодні, могло вплинути на ваше бажання допомогти іншим прийти до Христа. Запишіть у своєму щоденнику для навчання будь-які думки чи духовні враження, які ви мали, і складіть план, як діяти згідно зі своїми враженнями.