Семінарія
Алма 37. “Через мале і просте”


“Алма 37. “Через мале і просте”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Алма 37”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Алма 37

“Через мале і просте”

Зображення
юнак вивчає Писання

Іноді наші проблеми здаються нам такими великими й складними, що ми припускаємо, що рішення для них мають бути теж великими й складними. Однак Алма навчав свого сина Геламана, що Господь часто використовує щось мале й просте для здійснення великих справ, наприклад, дає Писання, щоб вказувати “путь, якою [ми] повинні йти” у своєму житті (Алма 37:40). Цей урок призначений допомогти вам виявляти віру в Ісуса Христа, вивчаючи Його Слово в Писаннях.

Важливість малого і простого

  • Що з малого й простого має велике значення у вашому житті?

Зображення
молода жінка тренується
Зображення
смартфон
Зображення
зубна щітка
Зображення
молодь служить, чистячи будівлю зовні

Як написано в Алма 37, Алма поклав на Геламана важливу відповідальність, завдяки якій Господь може значною мірою впливати на Божих дітей. Прочитайте Алма 37:1–2, 5–7, щоб зрозуміти, що це була за відповідальність і чому вона була такою важливою.

Одна з істин, яку ми можемо дізнатися з Алма 37, полягає в тому, що Господь використовує Писання, щоб принести спасіння багатьом людям.

  • Чому, на вашу думку, Господь використовує Писання, щоб допомогти людям зміцнити віру в Ісуса Христа і прийти до Нього за спасінням?

Продовжуючи свої дослідження, розгляньте такі питання: Як Писання допомагають привести людей до Ісуса Христа і Його спасіння? Як мені слід навчатися, щоб отримати ці великі благословення?

Якщо ви не відчуваєте, що отримуєте великі благословення завдяки вивченню Писань, зверніться за скеруванням до Святого Духа, аби дізнатися, що вам потрібно усвідомити чи змінити.

Велика сила Писань

Зображення
Алма навчає свого сина

Алма нагадав Геламану про те, який великий вплив Писання мали на нефійців і ламанійців. Прочитайте Алма 37:8–10, 14 і знайдіть, які чудові благословення Господь приніс через Писання. Ви можете позначити ці благословення або записати їх у свій щоденник для навчання.

  • Які з цих благословень ви виділили? Чому?

Алма вчив, що Писання “збільшило пам’ять цього народу” (Алма 37:8). Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, із Кворуму Дванадцятьох Апостолів, так пояснював ці благословення:

Писання збільшують нашу пам’ять, допомагаючи завжди пам’ятати про Господа і наш зв’язок з Ним і Батьком. Вони нагадують нам про те, що ми знали у своєму доземному житті. І вони розширюють нашу пам’ять ще й в іншому сенсі, навчаючи про епохи та події, які ми не переживали особисто, і про людей, з якими ми особисто не знайомі (Д. Тодд Крістофферсон, “Благословення від Писань”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, с. 33).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Коли ви або ваші знайомі отримували одне з цих благословень, що приходять завдяки вивченню Писань?

    • Як, на вашу думку, Писання приводять нас “до пізнання Господа… і до радості в Ісусі Христі”? (Алма 37:9.)

Ліягона і слова Христа

Давши Геламану додаткову пораду, Алма порівняв слова Христа з конкретною малою і простою річчю, якою користувалися Легій і його сім’я — Ліягоною. Згадайте, що ви знаєте про Ліягону.

Зображення
Легій і його сім’я дивляться на Ліягону

Прочитайте Алма 37:38–46 і знайдіть, що мале і просте мала робити сім’я Легія, аби Ліягона могла скеровувати їх.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте таке завдання:

    Розмірковуючи, як вчення Алми про Ліягону стосуються вивчення Писань, знайдіть хвилинку, щоб описати таке:

    1. Вивчення Писань з вірою в Бога (див. Алма 37:40). Чим воно відрізняється від інших видів навчання?

    2. Стати “ледачими” і забути “користуватися… вірою і старанністю” за допомогою вивчення Писань (Алма 37:41).

    Якщо можливо, напишіть про здобутий вами досвід, який допоміг вам побачити, як Писання працюють “дороговказом”, “указуючи путь, якою [ми] повинні були йти” в нашому житті (Алма 37:38, 40).

Особисте вивчення Писань

Поміркуйте над своїми нинішніми особистими цілями, звичками та досвідом вивчення Писань. Запишіть у свій щоденник, які невеликі зміни ви можете зробити, щоб дозволити Господу благословити вас великою мірою. Далі наведено кілька пропозицій:

Вивчайте Писання, шукаючи, як мати більше “пізнання Господа” або як прийти “до радості в Ісусі Христі” (Алма 37:9).

  • Це може бути пошук згадок про Ісуса Христа, Його ролі та місії. Знаходячи ці посилання, ви можете думати про те, як Ісус Христос виконує такі ж ролі у вашому житті. Потім ви можете написати слова подяки за це в щоденник або в додаток “Євангельська бібліотека”.

Виявляйте віру в Бога під час навчання (див. Алма 37:40).

  • Наприклад, шукайте способи діяти відповідно до того, що вивчаєте, і йдіть до Христа. Ви можете регулярно намагатися відповідати на запитання: “Як те, що я вивчаю, може допомогти мені прийти до Христа, отримати Його благословення і наслідувати Його приклад?” Ви можете записати свої відповіді в щоденник.

Визначте, як не стати “ледачими” і не забути “користуватися [своєю] вірою і старанністю” в навчанні (Алма 37:41).

  • Наприклад, щодня вивчаючи Писання в той же час. Ви також можете попросити когось із членів сім’ї чи друзів регулярно слідкувати за вашими зусиллями у вивченні Писань. Якщо це доступно, ви можете встановити нагадування в календарі на телефоні або іншому цифровому пристрої на кожен день.