Семінарія
2 Нефій 32:1–7: “Бенкетуйте словами Христа”


“2 Нефій 32:1–7: “Ви повинні просуватися вперед”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“2 Нефій 32:1–7”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

2 Нефій 32:1–7

“Бенкетуйте словами Христа”

Зображення
сім’я вечеряє

Уявіть собі святковий бенкет з великою кількістю смачної їжі. Як ви думаєте, чи сподобається вам таке свято? Після того як Нефій навчав свій народ слідувати за Ісусом Христом шляхом завітів, він відчув, що вони все ще не впевнені, що потрібно робити після хрищення. Він відреагував на це, закликавши свій народ “бенкетувати словами Христа”, і запевнив, що слова Спасителя будуть спрямовувати їх вперед (2 Нефій 32:3). Мета цього уроку — допомогти вам бенкетувати словами Ісуса Христа.

Час їсти!

Подивіться на запропоновані зображення і подумайте про схожість та відмінність між перекусом, звичайним прийомом їжі чи бенкетом з особливої нагоди.

Зображення
банан
Зображення
миска рису
Зображення
бенкет
  • Про яку схожість і відмінність ви подумали?

  • Якщо порівняти вивчення слів Христа з цими трьома варіантами прийому їжі, то що може представляти кожен з них?

Небесний Батько та Ісус Христос бажають благословити вас скеруванням, спрямуванням, допомогою і втіхою. Подумайте, коли ви востаннє вивчали слова Спасителя. Ви можете описати цей досвід як перекус, звичайний прийом їжи чи бенкет? А якщо говорити про останній тиждень чи місяць? Продовжуючи своє навчання, зверніться по допомогу до Святого Духа, щоб дізнатися, як вивчення слів Христа може стати благословенням у вашому житті. Також шукайте натхнення, щоб знати, як збільшити свої зусилля, щоб бенкетувати словами Христа.

Слова Ісуса Христа

Згадайте, що Нефій вчив свій народ про “тісну і вузьку путь, яка веде до вічного життя”, і про вимоги, необхідні, щоб почати цю подорож (див. 2 Нефій 31:17–18). Нефій відчув, що в його народу виникало запитання: що робити після отримання обряду хрищення та як продовжувати йти шляхом завітів.

Прочитайте 2 Нефій 32:1–3 і знайдіть пораду Нефія, яка стосується вивчення слів Христа. Роблячи це, подумайте про власні занепокоєння, запитання і потреби, а також про те, як вчення Нефія може принести вам користь. Можливо, буде корисно знати, що фраза “розмовляти язиком ангелів” (2 Нефій 32:2) “просто означає … промовляти силою Святого Духа” (Бойд К. Пекер, “Дар Святого Духа: Що повинен знати кожен член Церкви”, Ліягона, серп. 2006, с. 21).

2 Нефій 32:3 — це доктринальний уривок для опанування. Доктринальні уривки для опанування можна позначати якось по-особливому, щоб надалі їх було легко знаходити. На наступному уроці у вас буде можливість попрактикуватися в застосуванні вчення, зазначеного в цьому уривку, відповідаючи на запитання або розбираючи навчальні ситуації.

  • Що ви дізналися?

Ось одна з істин, про яку ви можете дізнатися з 2 Нефій 32:3: коли ми бенкетуємо словами Ісуса Христа, вони скажуть нам усе, що нам слід робити. Можна позначити цю істину у своїх примірниках Писань.

  • Де ми можемо знайти слова Ісуса Христа?

  • Чому, на вашу думку, Нефій використовував слово “бенкетувати”, коли описував, як нам слід вивчати слова Спасителя (2 Нефій 32:3)?

Прочитайте наведене далі висловлювання старійшини Такаші Вади, сімдесятника. Якщо доступно, подивіться відео Послання старійшини Вада на сайті ChurchofJesusChrist.org з часовим кодом від 0:53 до 1:42.

Зображення
Старійшина Такаші Вада

“У дитинстві я вважав, що бенкетування — це великий обід, де куштують рис, суші та соєвий соус. Тепер я знаю, що істинне бенкетування — це щось більше, ніж куштування смачних страв. Його складовими є: радість, насичення, святкування, здатність ділитися, виявлення любові сім’ям і рідним, висловлення подяки Богу і створення стосунків під час вживання поживної, надзвичайно смачної їжі. Я вірю в те, що, коли ми бенкетуємо словами Христа, то маємо думати про подібний досвід. Бенкетування Писаннями означає не просто читати їх. Воно має приносити нам справжню радість і розвивати наші стосунки зі Спасителем” (Такаші Вада, “Бенкетувати словами Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 38–39).

  • Що вам здається важливим у висловлюванні старійшини Вади?

  • Що допомагає чи може допомогти вам не просто читати слова Христа, а бенкетувати ними?

  • Чому, коли ви згадуєте те, що знаєте про Ісуса Христа, Його слова можуть викликати почуття радості, насичення та любові?

  • Як бенкетування словами Спасителя може дати вам спрямування в житті і сказати, що вам слід робити?

ChurchofJesusChrist.org

Памʼять про власний досвід може допомогти вам бенкетувати словами Христа.

Існує безліч методів вивчення, які можуть допомогти покращити бенкетування словами Христа, зокрема: молитися про натхнення перед початком вивчення, ставити запитання до та під час вивчення, знаходити значення слів, розмірковувати, робити перехресні посилання, робити нотатки, шукати істини, які стосуються Небесного Батька та Спасителя, і застосовувати Писання у своєму житті (див. 1 Нефій 19:23).

  • Які загальні враження або конкретні вказівки ви отримали, коли бенкетували словами Христа?

Бенкетувати словами Христа

Скориставшись тим, що ви дізналися сьогодні, знайдіть кілька хвилин, щоб попрактикуватися, як бенкетувати словами Христа. Можна вивчити щось із Писань або слів пророків. Під час бенкетування словами Христа спробуйте зробити щось одне чи більше з вказаного далі:

  • Зміцніть свої стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

  • Любіть Їх і довіряйте Їм більше.

  • Знайдіть істини, які приносять вам радість і насичення.

  • Отримайте скерування в тому, що ви маєте робити у своєму житті.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте такі завдання:

    Запишіть те, що ви дізналися, відчули та пережили, бенкетуючи словами Христа.