Семінарія
2 Нефій 31:14–21: “Ви повинні просуватися вперед”


“2 Нефій 31:14–21: “Ви повинні просуватися вперед”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“2 Нефій 31:14–21”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

2 Нефій 31:14–21

“Ви повинні просуватися вперед”

Зображення
молодь у поході

Іноді шлях до вічного життя може здаватися складним. Наш Небесний Батько та Його Син, Ісус Христос, не залишили нас у цій подорожі самотніми; Вони хочуть допомогти нам на цьому шляху. Цей урок може допомогти вам посилити своє бажання просуватися вперед і витерпіти до кінця, щоб одного дня досягти своєї кінцевої мети: вічного життя з вашим Небесним Батьком.

Наша подорож на велику відстань

  • Які обставини в забігу на довгу дистанцію можуть змусити бігуна захотіти зійти з неї?

  • Що може спонукати бігуна закінчити забіг, коли бігти стає складно?

ChurchofJesusChrist.org

Порівняйте вашу подорож назад, щоб житти з Небесним Батьком, із забігом на довгу дистанцію. Зробіть наступне:

  • Що спонукає чи може спонукати вас просуватися вперед у вашій подорожі назад до Небесного Батька?

  • Які проблеми постають перед вами?

Вивчаючи цей урок, шукайте істини або ідеї, які можуть допомогти вам витримати ваші випробування та працювати над поверненням до вашого Небесного Батька.

Божественне запрошення

Зображення
Нефій навчає групу людей

Після того як Нефій навчав про хрищення та отримання Святого Духа, він розповів про інший важливий аспект учення Христа, цитуючи слова Небесного Батька. Прочитайте 2 Нефій 31:15 і знайдіть те, чого навчав Небесний Батько.

  • Що, на вашу думку, означає витерпіти до кінця?

  • Як ви думаєте, яка різниця між простим терпінням до кінця і терпінням до кінця, наслідуючи приклад Спасителя?

Нефій використовував образи, щоб допомогти нам візуалізувати нашу подорож назад до Небесного Батька. Прочитайте 2 Нефій 31:17–20 і намалюйте просту картинку шляху, описаного Нефієм. Позначте, що символізують різні частини шляху.

  • Як би ви підсумували те, що вивчили?

Одне з того, про що ми дізнаємося з цих віршів, це те, що наслідуючи приклад Спасителя і витерпівши до кінця, ми отримаємо вічне життя з нашим Небесним Батьком.

  • Чому ви хочете отримати вічне життя з нашим Небесним Батьком?

Просуватися вперед

У віршах 19–20 Нефій назвав різні дії, які необхідно виконувати, та якості, які необхідно мати, щоб просуватися вперед на шляху до вічного життя. Перегляньте ці вірші й напишіть вздовж шляху, який ви намалювали, якості та дії, які ви знайшли. ChurchofJesusChrist.org

Знайдіть хвилинку, щоб оцінити себе за шкалою від 1 до 5 (де 1 — низький бал; 5 — високий) залежно від того, наскільки добре ви розумієте ці якості і дії та прагнете жити відповідно до них.

Виберіть одну з фраз, яку ви хотіли б зрозуміти або краще дотримуватися у житті того, що нею сказано. Знайдіть уривок з Писань або цитату, яка допоможе покращити ваше розуміння. Можна скористатися “Путівником по Писаннях”, додатком “Євангельська бібліотека”, виступами з генеральних конференцій чи іншими надійними джерелами.

  • Що ви дізналися про якості чи дії, які ви вибрали?

  • Як це може виглядати, коли хтось виявляє вибрану вами якість чи діє відповідно до вибраної вами дії?

  • Розкажіть, коли Небесний Батько благословив вас чи когось із ваших знайомих завдяки одній з цих якостей чи дій?

Ваша особиста подорож

Подумайте про своє життя та вашу подорож зараз назад до Небесного Батька. Подумайте, як ви справляєтеся з тим, щоб витерпіти до кінця.

Зображення
піктограма, запис
  1. Напишіть відповідь на одне з таких запитань:

    • Чого ви навчилися сьогодні, що допомагає вам просуватися вперед до Небесного Батька?

    • Як би ви хотіли застосувати те, що вивчили сьогодні? (Як приклад, краще виконувати щось з вивченого вами).

Прочитайте наведене далі висловлювання старійшини Джеффрі Р. Холланда, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, обдумуючи те, що ви записали. Можна переглянути уривок з його виступу “Господь узавтра чинитиме чуда поміж вами” з часовим кодом від 15:12 до 16:20, доступний на сайті ChurchofJesusChrist.org.

“Якщо ми віддаємо своє серце Богу, якщо ми любимо Господа Ісуса Христа, якщо ми робимо все для нас можливе, щоб жити за євангелією, тоді завтра і кожний інший день зрештою ставатимуть чудовими, навіть якщо ми й не завжди усвідомлюємо, що це так. Чому? Тому що наш Небесний Батько хоче цього! Він хочете благословляти нас. Винагороджуюче, благодатне, вічне життя — ось це і є мета Його милосердного плану для Своїх дітей! Цей план оснований на тій істині, “що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре”. Тож продовжуйте любити. Продовжуйте старатися. Продовжуйте довіряти. Продовжуйте вірити. Продовжуйте зростати. Небеса підбадьорюють вас сьогодні і будуть підбадьорювати вас завтра і завжди” (Джеффрі Р. Холланд, “Господь узавтра чинитиме чуда поміж вами”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, с. 127).