Семінарія
2 Нефій 9:50–52: “Прийдіть до Святого Ізраїля”


“2 Нефій 9:50–52: “Прийдіть до Святого Ізраїля”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“2 Нефій 9:50–52”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

2 Нефій 9:50–52

“Прийдіть до Святого Ізраїля”

Зображення
молодь вивчає Писання разом

Ви коли-небудь очікували від чогось великого щастя, а потім лише розчарувалися в цьому? Яків завершив свою проповідь, порадивши нефійцям уникати марнування часу або витрачання грошей на речі, які не принесуть тривалого задоволення. Він запросив їх прийти до Ісуса Христа й бенкетувати благословеннями євангелії. Цей урок призначений допомогти вам відчути більше бажання шукати благословення і задоволення, які може дати лише Ісус Христос

Можливі навчальні завдання

Втамування нашого голоду і спраги

Подумайте про час у вашому житті, коли ви були дуже голодними або хотіли пити.

  • Які продукти або напої більш за все задовольнять потреби чи допоможуть у таких ситуаціях? Які продукти або напої не можуть в них допомогти? Чому?

Ви, напевно, помітили, що наш дух, як і наше тіло, потребує живлення та задоволення.

  • Якими способами ми можемо забезпечити тривале живлення або задоволення нашому духу?

  • До чого люди звертаються за задоволенням, що може залишити в них почуття духовної порожнечі?

  • Чому, на вашу думку, люди іноді звертаються до того, що не приносить тривалого задоволення?

Подумайте, як наведені далі запитання стосуються вашого власного життя.

  • Чи є щось, до чого ви звертаєтеся, щоб мати щастя й досягнень, але що не задовольняє цих бажань? Що допомогло вам відчути тривалий мир і щастя у вашому житті?

  • Під час сьогоднішнього навчання шукайте істини, які можуть допомогти вам відчути благословення та задоволення, які може запропонувати тільки Ісус Христос.

“Бенкетуйте тим, що не згине”

Згадайте з вивченого у 2 Нефій 9:27–49, що Яків застерігав свій народ від їхньої гріховної поведінки. Після цього Яків завершив свою промову важливим запрошенням.

Прочитайте 2 Нефій 9:50–52 і знайдіть запрошення Якова своєму народові.

  • Які слова або фрази з цих віршів ви вважаєте важливими? Чому?

  • Як ці вірші допомагають вам зрозуміти, чого Ісус Христос бажає від нас? Чого вони навчають вас про те, що Він пропонує нам?

Одна з істин, яку ми можемо дізнатися з цих віршів, полягає в тому, що коли ми приходимо до Ісуса Христа, наші душі можуть бути задоволені.

Використовуйте перехресні посилання для глибшого розуміння

Пошук уривків з Писань, які стосуються того, що ви вивчаєте, може бути корисним способом поглибити ваше розуміння написаного у Писаннях і збільшити вдячність за ці вчення.

Попрактикуйтеся в застосуванні цієї навички, знаходячи перехресні посилання, які стосуються вчень у 2 Нефій 9:50–52.

У своєму щоденнику для навчання можете створити схему, подібну до наведеної нижче, і написати “2 Нефій 9:50–52” в центральному колі. Коли ви знайдете пов’язані уривки з Писань, які хочете запам’ятати, можна записати посилання на них в інших колах.

Зображення
схема у вигляді кіл

Вашим першим кроком для пошуку перехресних посилань може бути пошук посилань на Писання та тем, перелічених у виносках. Потім можна визначити ключові слова з 2 Нефій 9:50–52 і знайти їх або пов’язані з ними терміни у Путівнику по Писаннях або скориставшись функцією пошуку в Євангельській бібліотеці.

Ось кілька слів або фраз, які ви могли б пошукати: прийти; жива вода; задовольнити; слухати; бенкетувати; молитва; вдячність; радіти.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте таке завдання:

    • Які принаймні два перехресні посилання ви знайшли?

    • Як ці перехресні посилання допомогли вам краще зрозуміти або оцінити вчення, вміщені в 2 Нефій 9:50–52?

Застосування вивченого

Подумайте про те, що ви дізналися про Ісуса Христа сьогодні, і про те, як ці вчення можуть благословити вас у ваших нинішніх обставинах.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Щоб допомогти вам зрозуміти те, про що ви дізналися, дайте відповідь принаймні на два з наступних запитань:

    • Які зі здобутих сьогодні знань чи почуттів стосовно Ісуса Христа вам хотілося б запам’ятати?

    • Як вибір слідувати за Ісусом Христом може принести вашій душі тривале задоволення?

    • Яке конкретне рішення ви могли б прийняти, що принесло б у ваше життя тривале задоволення, доступне завдяки Ісусу Христу?