Семінарія
Опанування доктрини: 2 Нефій 2:27: Ми вільні вибрати через великого Посередника


“Опанування доктрини: 2 Нефій 2:27: Ми вільні вибрати через великого Посередника”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: 2 Нефій 2:27”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: 2 Нефій 2:27

Ми вільні вибрати через великого Посередника

Зображення
Навертаюча сила Книги Мормона

На попередньому уроці, “2 Нефій 2:26–30”, ви дізналися, що ми вільні вибирати свободу і вічне життя через Ісуса Христа. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 2:27, пояснити суть доктрини та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Можливі навчальні завдання

Запам’ятайте й поясніть

Прочитайте 2 Нефій 2:27 і зробіть малюнок, який допоможе вам візуалізувати значення ключової фрази з Писань: “Вони вільні вибрати волю і вічне життя … або … неволю і смерть”. Напишіть цю ключову фразу на своєму малюнку, щоб ви могли запам’ятати її.

Потім напишіть на своєму малюнку, що означає, що ми вільні вибрати волю і вічне життя через Ісуса Христа або вибрати неволю і смерть. Вкажіть, що цей вірш означає особисто для вас і як він може допомогти вам краще слідувати за Ісусом Христом.

Потім, дивлячись на цю картинку, повторюйте посилання на Писання і ключову фразу з Писань, поки не знатимете їх напам’ять.

Можна помістити свій малюнок там, де ви будете часто бачити його протягом наступних кількох днів, і практикуватися говорити посилання і ключову фразу з Писань кожен раз, коли ви його помічаєте.

Застосування на практиці

Щоб повторити принципи набуття духовного знання, подивіться, чи можете ви згадати, яким є кожен з цих трьох принципів. Потім подивіться, чи зможете ви співвіднести наведені далі фрази з правильним принципом. (Використайте абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ [2022], щоб перевірити правильність відповідей).

  • “Уберегти нас від дезінформації та від тих, хто прагне підірвати нашу віру”

  • “Розглянути ідеї, основою яких є Господнє мірило істини, а не прийняті у світі передумови чи припущення”.

  • “Покладатися на свідчення, яке ми вже маємо”

Прочитайте наведену далі навчальну ситуацію і подумайте про те, як принципи набуття духовного знання можуть бути застосовані Іваном.

Іван планував провести другу половину суботи зі своїми друзями, але коли один з них несподівано прийшов з алкоголем для всіх, він відчув, що йому час йти від них. Він знав, що його друзі не здивуються, тому що в минулому він постійно йшов додому в схожих ситуаціях. Йдучи, він почув, як його друг Данило сказав: “Схоже, Церква Івана не дозволяє йому нічого робити”.

Іван, йдучи додому, продовжував думати про слова Данила.

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

Прочитайте абзац 8 розділу “Набуття духовного знання” у посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022). Зверніть особливу увагу на те, що означає переосмислити запитання.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання з переосмислення:

    Попрактикуйтеся у навичці, як переосмислити слова Данила. По-перше, визначте припущення Данила або причини цих слів. Потім розгляньте проблему в контексті плану спасіння та вчень Спасителя. Напишіть абзац, в якому порівняйте точку зору Данила з тим, що ви знаєте про свободу вибору у плані Небесного Батька. Наведені далі запитання можуть бути корисними для переосмислення, але вам не потрібно відповідати на кожне запитання у вашому абзаці.

    1. Визначте можливі причини або припущення.

      • У що, здається, Данило вірить стосовно свободи і мети свободи вибору?

      • Якими, на його думку, є норми, що існують у Церкві Спасителя?

    2. Розгляньте проблему в контексті плану спасіння та вчень Спасителя.

      • Що ви відчули на собі, живучи за євангелією Ісуса Христа, що допомогло вам дивитися на речі інакше, ніж Данило?

      • Які аспекти плану спасіння, на вашу думку, були б найбільш корисні Данилу для розуміння?

      • Яку свободу Спаситель пропонує тим, хто використовує свою свободу вибору для дотримання Його заповідей? Який вид неволі виникає в результаті недотримання їх?

Прочитайте абзаци 5–7, 11 розділу “Набуття духовного знання” Опанування доктрини. Базовий документ (2022) і поміркуйте про те, як наведені два принципи застосувати до ситуації Івана.

Діяти з вірою

  • Якби Іван почав сумніватися у своєму рішенні не залишатися у духовно небезпечних ситуаціях, чим би ви могли поділитися з ним з абзаців 5–7? Чому?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Які джерела, згадані в абзаці 11, на вашу думку, були б найбільш корисні Івану?

  • Як можуть істини, викладені у 2 Нефій 2:27, допомогти йому?