Семінарія
1 Нефій 19–22: “Коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!”


“1 Нефій 19–22: “Коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“1 Нефій 19–22: “Коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

1 Нефій 19–22

“Коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!”

Зображення
Добрий Пастир

Що ви відчуваєте, коли вас згадує хтось, хто є важливим для вас? Навчаючи про розсіяння й збирання Ізраїля, Нефій використовував пророцтва Ісаї, щоб показати, що Господь не забуде розсіяний дім Ізраїля. Цей урок покликаний допомогти вам відчути любов Господа до вас і до всіх людей і Його бажання зібрати вас до Себе.

Любов Спасителя до нас

Бувають моменти, коли кожен із нас може розпізнати й відчути Божу любов у своєму житті, але іноді ми можемо взагалі її не відчувати. Уявіть, що ви розмовляєте з другом, який сказав вам, що він не впевнений у тому, що Бог любить його.

  • Чи ви могли б знайти в Писаннях уривок, який би допоміг вашому другові?

  • Яким досвідом ви могли б поділитися зі своїм другом про те, як ви пізнали й відчули любов Небесного Батька та Ісуса Христа?

Обміркуйте свої власні почуття з приводу Божої любові до вас, зокрема будь-які питання або занепокоєння, які у вас можуть виникнути. Навчаючись, шукайте істини, які можуть допомогти вам краще зрозуміти і відчути любов Небесного Батька та Ісуса Христа до вас.

Нефій навчає про любов Спасителя до нас

У 1 Нефій 19 Нефій пророкував про майбутнє життя і місію Ісуса Христа. Прочитайте 1 Нефій 19:7–10 і знайдіть, чого навчав Нефій про те, як з Ісусом Христом поводитимуться під час Його перебування на землі й чому Він дозволить, щоб із Ним поводилися таким чином.

  • На які слова чи фрази з цих віршів ви звертаєте особливу увагу? Чому?

  • Як розуміння вчень, що містяться в цих віршах, може вплинути на ваші почуття до Небесного Батька та Ісуса Христа?

Записавши власні пророцтва про Ісуса Христа, Нефій поділився пророцтвами старозавітного пророка Ісаї про розсіяння й збирання Ізраїля. Ці пророцтва були важливі для Нефія і його сім’ї, які були вигнані зі своєї домівки в Єрусалимі через злочестивість людей, що жили у цьому регіоні. Пророцтва Ісаї вказували на те, що багато ізраїльтян будуть відчувати себе забутими Господом у своєму розсіянні.

Прочитайте 1 Нефій 21:14–16 і знайдіть слова Господа, звернені до тих, хто відчував себе забутим.

Любов Спасителя виявляється у його готовності збирати людей до Себе

Як тільки народ стародавнього Ізраїлю переставав поклонятися Єгові й порушував свої завіти й заповіді Божі, відбувалося розсіяння (див. 2 Нефій 6:10–11; 10:3–6). Збирання народу Ізраїля відбувається тоді, коли люди приходять до Христа, приймають Його євангелію через хрищення й дотримуються Його заповідей. Спаситель обіцяв розсіяному Ізраїлю, що Він не забуде їх і що Він збере їх до себе в останні дні (див. 1 Нефій 15:13–14; 2 Нефій 6:11; 9:1–2; 10:7–8).

Вивчіть заголовки до розділів 1 Нефій 21 і 22, щоб краще зрозуміти, про що пророкує Ісая і чого він вчить у цих розділах.

Вивчіть наведені далі уривки з Писань про збирання Ізраїля в останні дні. Зверніть увагу на слова або фрази, які вказують на любов Господа до Свого народу.

Завершуючи сьогоднішній урок, подумайте про те, що ви дізналися й відчули про Божу любов. Подумайте про те, як Бог згадав про вас і звернувся до вас із милістю і добротою. Що ви можете зробити, щоб виявляти вдячність за те, що Він зробив для вас? Ви можете записати свої думки та духовні спонукання у свій щоденник для навчання.