Семінарія
Набуття духовного знання, частина 1: діяти з вірою


“Набуття духовного знання, частина 1: діяти з вірою”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Набуття духовного знання, частина 1”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Ознайомчі матеріали

Набуття духовного знання, частина 1

Діяти з вірою

Зображення
Молоді жінки читають і навчаються

Одна з цілей опанування доктрини—навчитися застосовувати принципи набуття духовного знання, які допоможуть вам будувати свій фундамент на Ісусі Христі. Цей урок може допомогти вам діяти з вірою в Ісуса Христа, коли ви шукаєте відповіді на запитання й занепокоєнні у своєму житті.

Мати запитання—це добре чи погано?

Подумайте, який з наведених далі варіантів відповідає на це запитання:

  • Які з перерахованих нижче варіантів є можливими причинами появи запитань про євангелію або Церкву Ісуса Христа?

    1. У них ще немає свідчення про євангелію.

    2. Вони бажають краще зрозуміти євангелію, адже вона відіграє важливу роль в їхньому житті.

    3. Вони сумніваються у вірі, яка в них колись була.

    4. Можливо, Бог надихає їх задуматися про те, чого Він хоче їх навчити.

      Відповідь залежить від ставлення кожної людини й причин, з яких вона ставить запитання. Прочитайте абзац 3 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022), щоб дізнатися, як наш підхід до запитань стосовно євангелії може зміцнити або послабити нашу віру в Ісуса Христа.

  • Що вам здається найважливішим у цьому абзаці? Чому?

У кожного є запитання й занепокоєння. Ми повинні бути обережними, щоб не судити про віру інших, коли в них виникають запитання, і не сумніватися у власній вірі, коли такі запитання виникають у нас. Наша віра в Ісуса Христа й наше свідчення про відновлену євангелію можуть зміцнитися або послабнути, залежно від того, який підхід ми застосовуємо до наших запитань і занепокоєнь. Навчаючись сьогодні, подумайте про те, яку роль ваші запитання відіграють у вашому духовному прогресі. Які у вас є запитання про євангелію або Церкву Ісуса Христа? Чи відчуваєте ви, що ваші запитання наближають вас до Спасителя і Його Церкви?

Набуття духовного знання

Протягом усього вашого навчання в семінарії у вас буде можливість практикуватися у використанні принципів набуття духовного знання. Зазначені далі три принципи можуть допомогти вам наблизитися до Ісуса Христа, коли у вашому житті виникають запитання або занепокоєння:

  1. Діяти з вірою.

  2. Розглядати поняття й питання з точки зору вічної перспективи.

  3. Прагнути подальшого розуміння божественно призначених джерел.

Залишок цього уроку буде присвячено принципу “діяти з вірою в Ісуса Христа”.

Прочитайте абзаци 5–7 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ і знайдіть кілька способів, якими ви можете закінчити наведене далі речення.

Коли виникають запитання або занепокоєння, ми можемо діяти з вірою в Ісуса Христа, роблячи таке: … .

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді принаймні на два з наведених далі запитань:

    • Який з обраних вами способів, на вашу думку, найкраще підходить для сьогоднішніх підлітків або навіть для вашого життя? Чому?

    • Як вибір діяти з вірою може вплинути на чиїсь стосунки зі Спасителем?

    • Назвіть людину, яка діяла з вірою, коли у неї виникли запитання або занепокоєння? Що вона робила?

Можете подивитися відео “Діяти з вірою: муляр” (4:57), доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org. Зверніть увагу на те, як молодь у відео діяла з вірою в Спасителя, коли перед ними постали важливі запитання й виникли занепокоєння.

Приклади з Писань

Писання містять багато історій про тих, перед ким поставали важкі запитання або занепокоєння щодо віри в Ісуса Христа. Один із них—пророк Нефій. Прочитайте наведені далі приклади з життя Нефія, щоб дізнатися, як він діяв з вірою в Ісуса Христа, коли у нього виникали запитання та інші проблеми.

  • 1 Нефій 2:16—дехто із його близьких були розгнівані тим, що його батько, пророк Легій, попросив їх зробити.

  • 1 Нефій 3:7—його попросили зробити щось складне.

  • 1 Нефій 9:5–6—Господь наказав йому зробити щось із причин, яких він не розумів.

  • 1 Нефій 10:17; 11:1–5—він хотів мати власне свідчення про те, чого навчав його батько, пророк.

  • 1 Нефій 11:17—він не до кінця знав відповідь на запитання, яке йому поставили про євангелію.

  • Які елементи дії з вірою Нефій найкраще за все продемонстрував?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте такі завдання:

Опишіть сучасне запитання або занепокоєння, які можуть вплинути на чиюсь віру в Ісуса Христа або Його Церкву. Як діяти з вірою, маючи це запитання або цю проблему?

  • Як вибір діяти чи не діяти з вірою може вплинути на стосунки людини зі Спасителем?

  • Що ви найбільш за все бажаєте застосувати у своєму житті з того, що вивчили сьогодні? Як це може допомогти вам у житті?