Семінарія
Навчання через віру: роль студента


“Навчання через віру: роль студента”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Навчання через віру”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Ознайомчі матеріали

Навчання через віру

Роль студента

Зображення
Семінарія в Сан-Хосе-де-Окоа, Домініканська Республіка

Небесний Батько й Ісус Христос люблять вас і хочуть навчати вас євангелії через силу Святого Духа. Що ви можете зробити, щоб отримати у повній мірі те, чого Вони бажають навчити вас? Цей урок може допомогти вам отримати максимальну користь від вашого семінарського досвіду, якщо ви зрозумієте, що означає навчання через віру в Ісуса Христа.

Господь любить зусилля

Перегляньте відео “Особливо благородне покликання”, доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org, з часового коду 2:16 до 3:49, або прочитайте наведений далі вислів. Подумайте про ситуації, у яких можна було б застосувати цей вислів.

Президент Рассел М. Нельсон навчав:

“Господу подобаються зусилля, бо зусилля приносять винагороди, які інакше прийти не можуть” (Рассел М. Нельсон, цитовано з виступу Джой Д. Джоунс “Особливо благородне покликання,” Ensign або Ліягона, трав., 2020, с. 16).

  • Як ми можемо застосувати вислів Президента Нельсона в нашому житті? Наприклад, як це може бути застосовано до місіонерської роботи, служіння або здобуття освіти?

  • Як, на вашу думку, цей вислів можна застосувати до вивчення євангелії Ісуса Христа в семінарії цього року?

Щоб оцінити власне вивчення євангелії, обдумайте такі запитання:

  • Які зусилля ви зараз докладаєте, щоб вивчати євангелію Ісуса Христа? Як ви запросили Бога, щоб Він навчав вас?

  • Чи відчуваєте ви, що отримуєте необхідні та бажані результати? Чому так або чому ні?

Вивчаючи цей урок, поміркуйте про способи, якими б ви хотіли навчатися та вдосконалюватися в семінарії цього року. Шукайте проводу Небесного Батька через Святого Духа, щоб Він допоміг вам дізнатися, як застосовувати цей урок у своєму житті.

Вчення з Книги Мормона

Прочитайте принаймні два з наведених далі доктринальних уривків для опанування, щоб зрозуміти, яку роль відіграють наші власні зусилля й бажання та яку роль відіграє Бог у нашому вивченні євангелії.

  • Що ви знайшли, що могло б допомогти вам більше навчатися від Бога, відвідуючи семінарію?

  • Якими, на вашу думку, були б результати, якби хтось очікував, що Бог дасть йому знання, але сама людина не докладала б власних зусиль до цього? Або якби ця людина докладала зусилля, але не шукала б Божої допомоги? Чому?

Ґрунтуючись на тому, що ви вивчили сьогодні, підсумуйте в одному реченні те, що ви зрозуміли щодо вивчення євангелії.

Чи може семінарія змінити ваше життя?

Прочитайте зазначене далі висловлювання Президента Рассела М. Нельсона і знайдіть те, що допоможе визначити, чи зміниться ваше життя завдяки семінарії.

“Що більше ви наслідуєте приклад Ісуса Христа, то більшого успіху досягнете.

Що ж допоможе вам стати таким відданим учнем Ісуса Христа? Одна з відповідей—це семінарія та інститут, які необхідно не просто відвідувати, але й брати активну участь в уроках та віддано виконувати всі дані завдання. …

Закінчення семінарії та інституту збільшить вашу здатність досягти успіху в найважливішому, що ви будь-коли робитимете у своєму житті. Ви відчуєте істинну радість!” (Russell M. Nelson, “A Personal Invitation to Participate in Seminary and Institute”, Feb. 2019, ChurchofJesusChrist.org)

  • Що ви підкреслили для себе в словах Президента Нельсона? Чому?

  • Як ви можете зосередитися на слідуванні за Ісусом Христом під час вашого навчання в семінарії?

  • Що, на вашу думку, означає “брати активну участь” у семінарії?

Як отримати максимальну користь від семінарії

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Запишіть, яку пораду ви б дали щодо наведеної далі навчальної ситуації.

    Зображення
    Учасники уроків семінарії

    Уявіть, що молодий чоловік на цій фотографії вперше відвідує семінарію. Він бажає вчитися й зростати духовно, але не впевнений, як це зробити. Виходячи з того, що ви дізналися сьогодні, а також з вашого минулого досвіду в семінарії й у Церкві, запишіть пораду, яку ви б дали йому.

    Обов’язково зазначте

    • що він може робити до початку заняття, під час нього і після нього, щоб покращити своє духовне навчання

    • як він може зосередитися на слідуванні за Спасителем і запросити Святого Духа навчати його

Поставте перед собою мету отримати максимальну користь зі свого досвіду в семінарії цього року. Щоб це зробити, ви можете написати відповіді на наведені далі запитання:

  • Що ви сподіваєтеся отримати від семінарії цього року?

  • Що ви готові зробити, щоб показати Господу, що хочете вчитися від Нього й стати більше схожими на Нього?