2022
Наша божественна доля
Січень 2022


Послання президентства території

Наша божественна доля

Якби з усіх чудес у світі ми б зрозуміли лише цю одну істину і повірили в неї, що ми—діти люблячого Небесного Батька, у Якого є для нас план, що включає в себе нашу божественну долю, наскільки б змінилося життя багатьох людей і як ця істина змінила б світ, в якому ми живемо.

Якщо існує великий план спасіння для всього людства, тоді також має існувати й план для кожного з нас особисто. Наш особистий план включає в себе роботу, виконувати яку нас було висвячено наперед, і виклики, які ми мали долати у смертному житті.

Коротко кажучи, кінцева мета плану Небесного Батька для нас полягає в тому, щоб ми повернулися в Його присутність піднесеними істотами і отримали все, що має Він. Під час нашої подорожі до цієї мети ми дізнаємося, що нас було висвячено наперед зробити багато чого чудового і благословити життя інших людей.

Як це знання впливає на ваше життя? Чи допомагає воно вам приймати правильні рішення і просуватися вперед, коли іноді у житті виникають складнощі?

Чи допомагає це вам у житті, незалежно від того, одружені ви або ні, маєте дітей чи не маєте, знати, що ви дитя Бога, Який любить вас і Який послав Свого Єдинонародженого Сина Ісуса Христа спокутувати вас, щоб ви могли повернутися до свого Небесного Батька?

Будь ласка, приділіть трохи часу, щоб подумати над цими запитаннями і з’ясувати, чи рухаєтеся ви у вірному напрямку, роблячи у своєму житті ті кроки, завдяки яким ви залишаєтеся ближчими до Господа і Його пророків та виповнюєте свою божественну долю?

Починаючи ще з юних років, я отримував духовний досвід або проблиски одкровення, завдяки яким міг чітко бачити руку Господа у моєму житті, або, в інших випадках, отримував Його схвалення і підтримку, щоб продовжувати діяти чи змінити напрямок.

Я дуже ціную дар Святого Духа у моєму житті, який допомагає мені чітко бачити мій шлях і те, як виконати все, на що мене було висвячено наперед. Це стосується наших церковних покликань, дітей, про яких нам доручили дбати, людей, яким ви служите, а іноді навіть тих, з ким ви зустрічаєтеся на роботі, у навчальному закладі або на вулиці.

Ці проблиски стають яснішими, коли ми живемо так, щоб бути ближчими до Господа, щодня особисто молячись і вивчаючи Писання, та коли ми стараємося жити гідно й ставати більш схожими на нашого Спасителя Ісуса Христа.

Старійшина Оукс навчає нас, що наше розуміння Воскресіння дає нам бачення перспективи і силу, щоб витерпіти земні страждання, з якими стикається кожен із нас і ті, кого ми любимо. Він каже, що воно дає нам інше сприйняття фізичних, розумових або емоційних вад, отриманих нами при народженні або набутих протягом земного життя. Воно дає нам силу долати страждання, невдачі і розчарування. Завдяки тому, що в кожного з нас є впевненість у воскресінні, ми знаємо, що ці земні вади і негаразди лише тимчасові. (Див. виступ старійшини Оукса на квітневій генеральній конференції 2021 р., “Що наш Спаситель зробив для нас?”)

Яка це радість і яке благословення жити у повноту часів та отримувати скерування від живих пророків.

Що б життя не принесло нам у майбутні дні, завжди усвідомлюймо, хто ми і яка наша роль у житті. Разом, як Господній народ, радіймо тому, що нас залучено до Його роботи—здійснювати безсмертя і вічне життя людства через проповідування євангелії та викуплення наших померлих, і завжди залишаймо людей кращими, ніж вони були, коли ми познайомилися з ними.

Рушаймо вперед у силі Господній з ще більшою відданістю та глибшим розумінням Спокути і того, як завдяки цьому дару ми зможемо зробити все необхідне і виконати те, що нам було доручено.

Я свідчу, що все, чим я поділився з вами сьогодні, є істинним і принесе щастя в цьому житті та вічне щастя у житті прийдешньому, якщо ми сягнемо нашої божественної долі.