2022
Як поглибити розуміння вашого патріаршого благословення
Січень 2022


Лише в цифровому форматі: дорослій молоді

Як поглибити розуміння вашого патріаршого благословення

Коли ви зробите вивчення патріаршого благословення складовою вашого повсякденного життя, ви отримаєте силу й спрямування від цього небесного дару.

Зображення
молодий чоловік читає патріарше благословення

Фото Ллойда Елдреджа

Коли ви востаннє читали своє патріарше благословення?

У світі, в якому часто необхідно приймати важливі рішення, ваше патріарше благословення є особистим компасом, який допоможе вам пройти через труднощі земного життя. Як сказав Президент Томас С. Монсон (1927–2018): “Патріарше благословення—це одкровення для тієї людини, якій його надають, … яке захищає, надихає і мотивує до дій та праведності. Патріарше благословення буквально містить розділи з вашої книги вічних можливостей”1.

Ви маєте постійно звертатися до свого патріаршого благословення протягом усього вашого життя, разом із Писаннями і словами пророка, тому якщо ви давно його не читали, то, можливо, вам знову слід його відкрити. Ось кілька рекомендацій, які допоможуть вам краще зрозуміти важливість вашого патріаршого благословення і зробити його частиною свого повсякденного життя.

1. Часто його читайте й обмірковуйте

Часте звернення до вашого патріаршого благословення допоможе вам пам’ятати його натхненні слова й розуміти, як вони пов’язані з різними етапами вашого життя. Перечитуючи ваше благословення, ви показуєте Небесному Батькові, що готові дозволити Йому направляти вас.

Якщо ви приділите час вивченню натхненних слів вашого патріаршого благословення та їх обдумуванню, ви, можливо, знаходитимете щось нове і вражаюче щоразу, коли читатимете його!

2. Шукайте натхненну пораду

Вивчаючи своє патріарше благословення, не забувайте про запитання, які можуть у вас бути. Ці запитання можуть стосуватися чого завгодно—від того, у якій школі навчатися, і до того, з ким одружуватися. Хоча ваше благословення не дасть відповіді на всі ваші запитання, воно допоможе вам вибрати правильний напрямок. Складіть список конкретних порад, які надаються вам у вашому патріаршому благословенні. Зберігайте цей список разом із благословенням, щоб частіше звертатися до нього й бачити, яку роль у вашому житті відіграє кожна конкретна порада.

3. Вивчайте свій родовід

У патріаршому благословенні вам сказано, до якого з дванадцятьох колін Ізраїля ви належите. І як члени дому Ізраїля ми всі маємо брати участь у Господній роботі в останні дні. Незалежно від нашого конкретного коліна, ми всі належимо до роду Авраама, тому маємо право на благословення, які приходять через Авраамів завіт. Вивчіть обіцяння цього завіту й дізнайтеся, як ви можете виконати свій обов’язок—збирати Ізраїль.

4. Шукайте дари й таланти

Шукайте конкретні таланти, якими Господь благословив вас. Ваше благословення може не вказувати на ці здібності прямо, але, вивчаючи його із запитанням про те, якими є ваші дари й таланти, ви можете більше дізнатися про себе. Відкриття ваших, наданих Богом дарів допоможе вам виконати свою місію в житті.

Патріарші благословення є священними та особистими. Тому важливо не порівнювати зміст свого патріаршого благословення зі змістом благословень інших людей. Як зазначив Президент Монсон: “Ваше патріарше благословення—ваше й тільки ваше. Воно може бути коротким або довгим, простим або глибоким. Довжина та мова—не головне в патріаршому благословенні. Саме Дух доносить його справжній зміст”2.

5. Пам’ятайте про свою божественну цінність

Ваше патріарше благословення сповнене особистого скерування від вашого Небесного Батька. Позначте слова, використані у вашому благословенні, щоб описати вашу особистість як Божої дитини. Складіть список цих якостей, щоб побачити, як вони нагадують про вашу божественну цінність. Коли ви шукатимете уривки з описанням того, ким ви є, ви краще зрозумієте, якими Бог бачить вас, і ваше свідчення про вашу божественну цінність зростатиме.

6. Дивіться на все з вічної перспективи

Хоча ваше патріарше благословення—це мапа, яка веде вас земним життям, воно також є компасом, який спрямовує вас до вічності. Усвідомлення вічної перспективи під час вивчення вашого благословення—це ключ до розуміння його значення і тієї істини, що всі обіцяні благословення—чи то отримані тут, на землі, чи в наступному житті—будуть виконані. Як сказав старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Деякі благословення приходять раніше, деякі—пізніше, а деякі не прийдуть, поки ми не опинимося на небесах; але до тих, хто приймає євангелію Ісуса Христа, вони приходять3.

Часто перечитуючи своє патріарше благословення і сприймаючи його як особисте скерування для вашого життя, ви зможете з упевненістю дивитися на виклики й рішення, які чекають на вас попереду. Ваше знання про те, що ви є дитиною небесних батьків, зміцниться, і ви краще зрозумієте свою місію тут, на землі.

Посилання

  1. Thomas S. Monson, “Your Patriarchal Blessing: A Liahona of Light”, Ensign, Nov. 1986, 66.

  2. Thomas S. Monson, “Your Patriarchal Blessing”, 66.

  3. Джеффрі Р. Холланд, “Первосвященик майбутнього доброго”, Ліягона, січ. 2000, с. 45; курсив з оригіналу.