2017
Стати справжніми учнями
October 2017


Послання Першого Президентства

Стати справжніми учнями

Зображення
youth, woman, man silhouettes

На кожних причасних зборах ми маємо привілей обіцяти Небесному Батьку, що ми завжди будемо пам’ятати Спасителя і виконувати Його заповіді, щоб ми могли мати Його Дух з нами (див. Moроній 4:3; 5:2; УЗ 20:77, 79). Нам буде завжди легко пам’ятати Його, якщо ми беремо на себе Його ім’я. Ми робимо це багатьма способами, особливо, коли служимо людям в Його ім’я, читаємо Його святі слова і молимося, щоб дізнатися, що Він хоче, аби ми робили.

Це сталося зі мною, коли я охристив молодого чоловіка. Я знав, що уповноважені слуги Спасителя покликали мене бути місіонером, щоб навчати Його євангелії і свідчити про Нього і про Його істинну Церкву. Ми з напарником-місіонером пообіцяли молодому чоловікові, що його буде очищено силою Спокути Ісуса Христа, якщо він покається з вірою в Спасителя і буде охрищений одним з Його уповноважених слуг.

Коли я підняв цього молодого чоловіка з вод христильної купелі, він прошепотів мені на вухо: “Я чистий, я чистий”. У той момент я згадав хрищення Спасителя Іваном Христителем у річці Йордан. Більше того, я згадав, що я виконував спасительну роботу воскреслого і живого Спасителя—з присутністю Святого Духа, як це було з Іваном.

Для мене і для кожного з нас пам’ятати Спасителя може означати щось більше, ніж покладатися на пам’ять про наше знання і пов’язаний з Ним досвід. Ми можемо щодня робити вибір, який наближає нас до Нього зараз.

Найпростішим вибором може бути читати Писання. Якщо ми будемо це робити, у нас виникне почуття, що ми наближаємося до Нього. Особисто я найчастіше відчуваю, що наближаюся до Нього, коли читаю Книгу Мормона. У перші ж хвилини читання розділів з 2 Нефія я нібито чую голоси Нефія та Легія, які описують Спасителя, наче знали Його особисто. Приходить відчуття, що Він поряд.

У вас можуть бути інші уривки, які можуть особливо наближати вас до Нього. Але де б і коли б ви не читали слово Бога із смиренним і справжнім наміром пам’ятати про Спасителя, ви посилите ваше бажання брати на себе Його ім’я у вашому щоденному житті.

Це бажання змінить те, як ви служите в Церкві Господа. Ви будете молитися Небесному Батькові про допомогу в звеличенні навіть того, що здається вам незначним покликанням. Допомога, про яку ви будете просити,—це здатність забути про себе і більше зосереджуватися на тому, що Спаситель бажає для тих, кому вас покликали служити.

Я відчував Його руку і Його наближеність у моєму служінні з нашими дітьми, коли молився, щоб дізнатися, як допомогти їм знайти мир, який може надати лише євангелія. У такі моменти я не стільки переймався тим, щоб виглядати успішним батьком, скільки глибоко переймався успіхом і благополуччям моїх дітей.

Бажання дати людям, яким ми служимо, те, що дав би їм Спаситель, веде до молитов, які є благанням до Небесного Батька, воістину в ім’я Ісуса Христа. Коли ми так молимося—в ім’я Спасителя, з вірою в Нього—Батько відповідає. Він посилає Святого Духа скеровувати, втішати і заохочувати нас. Оскільки Дух завжди приносить свідчення про Спасителя (див. 3 Нефій 11:32, 36; 28:11; Eтер 12:41), наша здатність любити Господа усім нашим серцем, розумом і силою зростає (див. Maрк 12:30; Лука 10:27; УЗ 59:5).

Благословення від щоденного і постійного пам’ятання приходитимуть повільно і неухильно, коли ми будемо служити Йому, бенкетувати Його словом і молитися з вірою в Його ім’я. І це пам’ятання зробить нас істинними учнями Господа Ісуса Христа в Його Царстві на землі і пізніше—з Його Батьком у славетному майбутньому світі.