2012
Наймогутніша армія
Вересень 2012


Наймогутніша армія

Зображення
silhouette of missionary saluting

Ілюстрація Скотта Гріра

Я планував стати військовим. Але коли я думав про своє майбутнє, то згадував запитання моєї матері: “Коли ти плануєш служити на місії повного дня?”

Ще змалку мене зачаровували історії церковних провідників, які служили в збройних силах. Багато з них були героями війни і величезним прикладом доблесті і смирення в своїх рідних країнах. Їхній досвід надихнув мене піти на військову службу в моїй країні.

Коли мені було 13 років, я вступив до школи, яка славилася своєю суворою військовою дисципліною і піхотинською підготовкою. Мій графік був дуже насиченим. Часто під кінець дня я був настільки виснаженим, що моє вивчення Писань і участь у семінарії здавалися неможливими.

На початку другого року перебування в цій школі я склав плани на своє життя: після того, як у віці 18 років закінчу школу, я піду одразу до офіцерської школи і закінчу її через чотири роки в якості офіцера Гватемальської армії. Здавалося, усі мої бажання і мрії ставали реальністю.

Якось я розповів своїй мамі про мої плани, і вона запитала: “Коли ти плануєш служити на місії повного дня?” З того дня і надалі її запитання спливало в моїй голові щоразу, коли я думав про своє майбутнє.

Я все ще дотримувався суворого графіку, але почав більше перейматися своєю духовною підготовкою. Я розпочав відвідувати семінарію, працювати з місіонерами повного дня і брати участь в церковних заходах. За порадою мого старшого брата, який служив місіонером повного дня, я також почав читати Книгу Мормона.

Коли я проходив навчання парашутистів-десантників, кожного дня програма була дуже напруженою. Ми поверталися до своєї казарми майже повзком, але я завжди знаходив сили почитати Книгу Мормона. Щоденне вивчення Писань зміцнювало мій дух і допомагало мені продовжувати навчання.

Якось ввечері кілька моїх друзів зібралися навколо мого ліжка, щоб запитати про Книгу Мормона і Слово мудрості. Мені випала нагода проявити себе якомога кращим воїном—таким, хто захищає істину і приносить свободу своїм твердим і переконливим свідченням про Книгу Мормона.

Коли мені було 19 років, я знову вступив до армії—армії Бога, наймогутнішої з усіх армій. Я мав привілей стояти пліч-о-пліч з доблесними старійшинами і сестрами Сіону в батальйоні місії Пуебла, Мексика. Підперезані зброєю Бога, ми проголошували євангелію і з мужністю й силою боролися за свободу.

Ми боремося проти війська темряви, але перемога належить Богові. Я хочу і надалі бути сміливим воїном на службі в нашого Царя. У нас є могутня зброя: Книга Мормона, Святий Дух і повнота євангелії. Нас ведуть до перемоги сучасні пророки. Якщо ми будемо навчатися і підготуємо себе до пришестя нашого Спасителя Ісуса Христа, Він дасть нам вінці честі в целестіальній славі.