2012
Нести євангелію від серця до серця
Вересень 2012


Послання Першого Президентства

Нести євангелію від серця до серця

Зображення
Президент Генрі Б. Айрінг

Бог помістить підготовлених людей на шляху Його підготовлених служителів, які хочуть ділитися євангелією. Так відбувалося і у вашому житті. Наскільки часто це стається залежить від підготовки вашого розуму й серця.

У мене є друг, який кожного дня молиться, аби зустріти людину, готову почути євангелію. Він носить з собою Книгу Мормона. Увечері перед короткою поїздкою він вирішив не брати книгу з собою, а натомість поклав інформаційну картку. Але вже перед самим виходом з дому він відчув духовне спонукання: “Візьми з собою Книгу Мормона”. Він поклав її до сумки.

Коли під час поїздки одна знайома жінка сіла поруч з ним, він подумав: “Може, вона і є тією людиною?” Та жінка знову була разом з ним, коли вони поверталися. Він подумав: “Як мені заговорити про євангелію?”

У цей час жінка запитала: “Наскільки я знаю, ви платите у своїй церкві десятину?” Він ствердно відповів. Жінка сказала, що також має платити десятину у своїй церкві, але не робить цього. Потім вона запитала: “А що ви можете мені сказати про Книгу Мормона?”

Мій друг розповів, що ця книга, перекладена Джозефом Смітом, є Писаннями, ще одним свідченням про Ісуса Христа. Здавалося, що вона зацікавилася, тож він узяв свою сумку і сказав: “Я відчув спонукання взяти цю книгу з собою. Мабуть для вас”.

Вона почала читати її. Коли вони прощалися, вона сказала: “Нам потрібно більше про це поговорити”.

Чого не міг знати мій друг, але що дійсно знав Бог—так це те, що вона шукала церкву. Бог знав, що вона спостерігала за моїм другом і не могла зрозуміти, чому його церква допомагає йому бути таким щасливим. Бог знав, що вона запитає про Книгу Мормона, і що вона захоче, аби її навчали місіонери. Вона була підготовлена. Мій друг також. Ми з вами також можемо бути підготовлені.

Підготовка, якої ми потребуємо, стосується нашого розуму й серця. Ця жінка почула і запам’ятала слова про Книгу Мормона, про відновлену Господню Церкву і про заповідь платити десятину Богові. І вона відчула, як у її серці зароджується свідчення про істину.

Господь сказав, що за допомогою Святого Духа Він відкриє істину нашому розуму і серцю (див. УЗ 8:2). Більшість людей, з якими ми зустрінемося, вже розпочали таку підготовку. Вони чули або читали про Бога і Його слова. Якщо їхні серця достатньо м’які, вони вже відчули, хоча й не дуже сильно, підтвердження істини.

Та жінка була підготовлена. Так само і мій друг, святий останніх днів, який добре знав Книгу Мормона. Він отримав свідчення, що вона істинна, і він відчув спрямування Духа, взяти з собою примірник книги. Його розум і серце були підготовлені.

Бог готує людей до отримання вашого свідчення про відновлену істину. Він вимагає вашої віри, а потім ваших дій, щоб безстрашно ділитися тим, що стало таким дорогоцінним для вас і для тих, кого ви любите.

Підготуйтеся до цього, кожного дня наповнюючи свій розум євангельськими істинами. Якщо ви дотримуєтеся заповідей і шануєте свої завіти, то сповнитеся свідченням Духа і сильніше відчуєте, як Спаситель любить вас і тих людей, яких ви зустрічаєте.

Виконуючи свою частину, ви все частіше отримуватимете радість від зустрічі з тими людьми, які готові почути ваше свідчення про істину—донесене від серця до серця, від вашого—до їхнього.

Як навчати з цього послання

Ви можете почитати це послання з сім’єю і обговорити передостанній абзац, де президент Айрінг обговорює способи зміцнення свідчення інших людей. Поговоріть із сім’єю про те, як важливо ділитися свідченням, коли ми ділимося євангелією. Дітям у сім’ї може бути корисно розіграти в ролях, як вони будуть свідчити друзям.

Ілюстровано Деном Берром

Фотоілюстрація Крістіни Сміт © IRI; ілюстрації Адама Кофорда