2009
Фундамент для щастя
Червень 2009


Спільні заходи

Фундамент для щастя

“Щасливі… сім’ї засновуються та зберігаються на принципах віри, молитви, покаяння [і] прощення” (“Сім’я: Проголошення світові”).

Фундамент дає надійну, міцну основу, на якій щось може будуватися. Більшість будівель і домів зведено на фундаментах.

Коли святі останніх днів починали закладати фундамент для Солт-Лейкського храму, вони використовували блоки із пісковика. У них пішло п’ять років на закладання фундаменту, що входив у землю на 2 м 40 см. Почувши, що на них йде військо, святі закидали фундамент землею, щоб приховати його. Пізніше, коли вони очистили фундамент від землі, то побачили, що фундамент дав тріщини й осів. Святі знали, що фундамент, який тріснув, не може витримати храм. Тому вони розібрали той фундамент із пісковика і зробили новий—із великих гранітних блоків. Коли цей міцний фундамент був закінчений, робітники почали зводити стіни храму.

Як храму потрібен міцний гранітний фундамент, так і вам та вашим сім’ям потрібен міцний фундамент, щоб будувати на ньому. Господь сказав: “Будуй на Моїй скелі, якою є Моя євангелія” (УЗ 11:24). Євангелія Ісуса Христа вчить, що треба мати віру, молитися, каятися і прощати. Якщо будувати на цих принципах, то у вас буде міцний фундамент, який допоможе вам і вашій сім’ї встояти.

Вправа

Витягніть із журналу сторінку Д14. Виріжте картки. Складіть картки з малюнками в один стосик, а картки зі словами—в інший. Витягуйте по одній картці з кожного стосика. Якщо картки підходять одна одній, скажіть, як ви можете допомагати своїй сім’ї робити цю конкретну справу, і відкладіть ці картки. Якщо картки не підходять одна одній, почніть їх складати у два нові стосики для карток, що не співпали. Продовжуйте гру, даючи кожному витягнути картки. Коли перші два стосики закінчаться, перемішайте ті два нові стосики і продовжуйте грати, поки не співпадуть усі картки.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. Віра в Господа Ісуса Христа зміцнює мене й мою сім’ю. Допоможіть дітям вивчити напам’ять такі слов: “Якщо ви маєте віру, ви сподіваєтеся на те, чого не видно, але що є істинним” (Алма 32:21). Покажіть ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа (Набір ілюстрацій “Євангелія в мистецтві”, 240) і поясніть: мати віру в Ісуса Христа означає, що хоч ми Його й не бачимо, ми все одно віримо, що Він живе. Ми довіряємо Йому і стараємося слухатися Його заповідей. Перед проведенням спільних заходів знайдіть у Писаннях історії і підберіть ілюстрації, що показували б, як віра в Ісуса Христа допомагала тим людям виконувати заповіді у складних ситуаціях. Наприклад: Набір “Євангелія в мистецтві”, 102 (Побудова ковчега), 112 (Давид вбиває Голіята), 114 (Даниїл відмовляється від царської їжі та вина), 125 (Естер), 210 (Ісус і рибалки), 301 (Сім’я Легія залишає Єрусалим), 313 (Дві тисячі юних воїнів). Дайте кожній групі по малюнку і попросіть їхніх учителів розказати їм відповідну історію, наголошуючи на тому, як ті люди виявляли свою віру. Нехай кожна група подумає про ситуацію, коли їм треба буде виявити віру. Попросіть їх розказати про те, як віра в Ісуса Христа може допомогти їм у тій ситуації. Запросіть кожну групу розказати історію з Писань і відповідну їй сучасну ситуацію. Заспівайте пісню “З вірою ітиму за Ним” (Ліягона, лют. 2003 р., Д16).

  2. Молитва зміцнює мене і мою сім’ю. Покажіть дітям невеличкий електричний пристрій або його зображення. Поясніть, що він може працювати тільки тоді, коли підключений до джерела енергії. Скажіть дітям, що нам потрібно бути підключеними до якогось “джерела енергії”, щоб отримувати духовну силу. Джерелом нашої духовної сили є Небесний Батько, і ми можемо підключитися до Нього через молитву. Покажіть ілюстрацію “Хлопчик молиться” (7–13) або “Дівчинка молиться” (1–9) із набору ілюстрацій для Початкового товариства, і вчіть про те, що ми можемо молитися Небесному Батьку, щоб Він допоміг нам вирішити якусь проблему або прийняти якесь рішення. Розкажіть, як молився Мосія про допомогу, щоб йому знати, чи дозволити своїм синам проповідувати ламанійцям (див. Мосія 28:1–6). Попросіть дітей попрацювати разом, щоб знайти відповідь Господа у вірші 7. Розкажіть, як молився Джозеф Сміт, щоб знати, до якої церкви приєднатися (див. Джозеф Сміт—Історія 1:7–18). Попросіть дітей знову попрацювати разом, щоб знайти у вірші 19, яку відповідь дав йому Господь. Розкажіть про власний досвід і поділіться свідченням, як вам було дано відповідь на ваші молитви. Попросіть дітей наступного тижня молитися щодня.

Ілюстровано Бет М. Уіттекер

Читати Писання

Молитися

Працювати

Грати

Служити

Ходити до церкви

Проводити домашній сімейний вечір

Їсти