2021
Ділитися головним даром Різдва
Грудень 2021


“Ділитися головним даром Різдва”, Заради зміцнення молоді, груд. 2021.

Ділитися головним даром Різдва

Любити—Ділитися—Запрошувати

Один із способів взяти участь у найвеличнішій роботі на землі,—це ділитися з людьми євангелією Ісуса Христа природно і невимушено.

Зображення
Різдво

Картина художника Майкла Мальма

Народження, життя, учення, Спокута і Воскресіння Ісуса Христа—це найвеличніші з усіх Різдвяні дари. Його євангелія приносить у світ радість. Ваша любов до Бога і до інших1 може змусити вас запитувати себе: “Як я можу з радістю ділитися цим Даром з рештою світу?”

Вибирати з меню

Чи були ви коли-небудь у ресторані, в якому деякі найменування страв у меню були вам незнайомі? У 2018 році ми з дружиною пішли до ресторану в Осаці, Японія. У меню був великий вибір страв, і більшість найменувань були для нас незнайомі і дивні. Одна людина з нашої групи вибрала кальмари. Але мені не подобалися кальмари, тому я обрав щось інше. Кожен вибрав з меню щось своє. Нам усім подобалися наші страви, бо ми вибрали те, що здавалося нам привабливим.

Коли ми ділимося даром євангелії, цей процес подібний до походу в ресторан. У нас є велике меню різних способів, якими ми можемо ділитися євангелією або запрошувати інших зробити щось, що зрештою зміцнює віру в Ісуса Христа.

Від усіх не вимагається робити все.

Усі, хто бажає, може робити щось.

Нікому не треба робити те, чого вони не вибирали.

Вам не потрібно їсти кальмари, якщо вони вам не подобаються. (Між іншим, після того, як я спробував деякі чудові японські кальмари, я їх полюбив). Ви можете вирішити запрошувати інших дізнаватися про євангелію Ісуса Христа у способи, які є для вас зручними і природними, використовуючи ваші власні таланти і здібності. З часом ви можете побачити, що кількість зручних для вас способів зростає.

Ваше меню для поширення євангелії

То, з чого ж вам почати? Складіть “меню” способів, якими ви можете ділитися євангелією або запрошувати людей. Вони можуть починатися з найпростіших (наприклад, для мене це їсти картоплю фрі з кетчупом, що завжди мені подобалося) і закінчуватися найскладнішими (як те, що я скуштував кальмари, які спочатку мені зовсім не подобалися).

Складіть свій перелік методів разом з вашою сім’єю, членами молодіжної ради приходу, кворуму або класу. Будьте творчими! Намагайтеся придумати 101 спосіб ділитися або запрошувати. Покажіть ваше меню у вашому класі Товариства молодих жінок або Кворумі Ааронового священства. Усі можуть вибрати один чи два пункти, які будуть для них природними. Потім буде цікаво обговорювати, що сталося після того, як кожна людина зробила те, що сама вибрала. Коли ви дієте у відповідності з вашим вибором, ви дієте з вірою, і Бог допоможе вам виконувати Його роботу.

Я створив своє власне меню способів ділитися даром євангелії. Подивившись на моє меню, пронумеруйте у ньому способи від найлегшого до найважчого для вас.

  • Скажіть комусь знайомому, що ви є членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

  • Згадуючи Церкву у розмові, кажіть “моя Церква”.

  • Поговоріть з місіонером, який не є носієм вашої мови, протягом трьох хвилин і допоможіть йому покращити вимову і граматику.

  • Розкажіть вашим знайомим про ваші церковні заходи, вказуючи конкретні деталі. Коли вас запитають: “Як пройшли твої вихідні?”, не відповідайте просто—“Нормально”. Натомість скажіть: “Я керувала обговоренням у групі молодих жінок у неділю в моїй Церкві. Ми говорили про Ісуса Христа і це дало мені відчуття щастя до кінця вихідних”. Або: “Я ходив до моєї церкви, де хор виконував неймовірно красивий музичний номер. Я цілий день його наспівував”.

  • Скажіть місіонерам: “Я з радістю відвідаю наступну христильну службу”.

  • Запросіть друга подивитися церковне відео на вашому телефоні.

  • Візьміть участь у проєкті служіння “Руки допомоги”.

  • Вивчіть імена членів вашого приходу.

  • Привітайте у Церкві одну людину, з якою ви ще незнайомі, сказавши: “Привіт, мене звуть ______. Вітаю!”

  • Запросіть когось зустрітися з місіонерами.

  • Усміхніться одній особі у церкві.

  • Запросіть друга знайти предка за допомогою FamilySearch.

  • Коли вас запитають: “Чи віриш ти у Бога?”, замість того, щоб відповісти—“Так”, скажіть: “Я довіряю Йому завдяки тому, про що дізнався у моїй Церкві”.

Тепер ваша черга

Складіть ваше власне меню, яке могло би містити щось подібне—але ваше має бути набагато довшим! До вашого меню ви можете включити такі дії: створити допис у ваших акаунтах в соціальних мережах, запросити друга на Різдвяне свято або поділитися з кимось посиланням на сайт із Різдвяною ініціативою Освітити цей світ2.

Зображення
молода жінка пише

Навіть якщо ви виконаєте найлегше з вашого меню, це може мати великий вплив на ваше життя і життя людей, що навколо вас. Зрештою, “з малого виходить те, що є великим”3. Господу не потрібно, щоб ви були досвідчені чи вміли вправно ділитися і запрошувати. Усе, що потрібне Господу, це ваші “серце і небайдужий розум”4.

Поділіться головним Даром

Ділитися євангелією і запрошувати інших діяти з вірою слід невимушено і природно. Президент Рассел М. Нельсон запросив вас приєднатися до молодіжного батальйону Господа5. Ви берете участь у найвеличнішій роботі на землі, коли ділитеся даром євангелії у такий спосіб. І пам’ятайте, Президент Нельсон проголосив: “Кожного разу, коли ви робите щось, що допомагає будь-кому—по цей або по той бік завіси—наблизитися на крок до укладання завітів з Богом та отримання необхідних цим людям обрядів хрищення і храмових обрядів, ви допомагаєте збирати Ізраїль. Ось і все”6.

Ви можете бути серед тих, хто любить людей, ділиться посланням про Ісуса Христа і Його Церкву і запрошує інших більше дізнаватися про євангелію. Бог виконає Свою роботу; Він пришвидшить цю роботу у Свій власний час, і Він зробить це за допомогою всіх, хто готовий її здійснити, навіть—і особливо—вас7.