2021
Мене не прийняли до танцювального колективу
Вересень 2021


“Мене не прийняли до танцювального колективу”, Заради зміцнення молоді, вер. 2021, сс. 10–11.

Мене не прийняли до танцювального колективу

Мого імені не було в списку. Я була у розпачі. Але Господь мене чогось навчав.

Зображення
балерини

Ілюстрації Габріеля Краколічі

Я обожнювала танцювати з трирічного віку. Тому коли я навчалася в середніх класах, то зраділа початку відбору до танцювального колективу. Я не сумнівалася, що з моїм талантом і досвідом я легко туди потраплю.

Через кілька днів після відбору були оприлюднені імена членів колективу. На моє розчарування я ніде не могла знайти у тому списку свого імені. Я була у розпачі. Я повернулася додому і плакала у ліжку. Я гнівалася на хореографа і була розчарована тим, що не була достатньо вправною, аби потрапити до команди. Моя мама швидко увійшла до кімнати і порадила мені попросити у Небесного Батька сил, щоб пережити цю “вибоїну” у моєму житті. Я неохоче погодилася і промовила коротку молитву. Після молитви мені не стало краще, тому я і надалі перебувала під впливом негативних почуттів. Тієї ночі я дуже погано спала.

Наступного ранку я великими зусиллями підняла себе з ліжка. Спогади про мою невдачу були ще свіжими, і мені хотілося просто залізти назад під ковдру. Але перш ніж зробити це, я згадала те, що мені пообіцяв єпископ. Він сказав, що якщо я буду щодня читати Писання, навіть протягом 15 хвилин, тоді я буду мати благословення. Якщо мені потрібне було благословення, то зараз був такий момент.

Читаючи, я знайшла в Ученні і Завітах наступний вірш:

“Істинно Я кажу вам, Мої друзі, не бійтеся, нехай серця ваші заспокояться; так, завжди радійте і в усьому приносьте дяку;

Терпляче чекаючи Господа, бо ваші молитви досягли вух Господа Саваота, і їх записано з цією печаткою та завітом—Господь поклявся і постановив, що їх буде задовільнено.

Отже, Він дає вам це обіцяння з незмінним завітом, що їх буде виконано; і все, від чого ви страждали, спрацює вам на благо і у славу Мого імені, каже Господь” (Учення і Завіти 98:1–3).

Я була вражена. Я сиділа у своїй піжамі із сплутаним після сну волоссям і дивувалася тому, наскільки потрібні мені були ці уривки з Писань. Ці три вірші звільнили мене від усіх почуттів гніву і суму. Я відчувала любов мого Небесного Батька і знала, що Він знав, через що я проходила. З цим новим усвідомленням, я змогла побачити, що те, що мене не обрали до танцювального колективу, насправді було лише невеличкою вибоїною на дорозі мого життя. Я стала на коліна і подякувала Небесному Батькові.

Решту того дня я могла зберігати Духа і бачити у моїх випробуваннях можливості для зростання. Ці вірші назавжди залишаться в моєму серці. І я буду пам’ятати обіцяння мого єпископа про благословення від читання Писань. Я дуже вдячна, що я можу належати до цієї Церкви і мати знання євангелії. Я знаю, що план Небесного Батька для нас дійсно є планом щастя.