2021
Прагнути Сіону і Господніх благословень
Вересень 2021


“Прагнути Сіону і Господніх благословень”, Заради зміцнення молоді, вер. 2021, сс. 2–5.

За Мною йдіть

Прагнути Сіону і Господніх благословень

Учення і Завіти 97:21

Побудова Сіону—це величезна відповідальність, але це також приносить великі благословення.

Зображення
дівчина вивчає Писання

Перша велика істина небес полягає у тому, що Бог любить нас всім Своїм серцем, всією могутністю, розумом і силою. Він хоче для нас найкращого—це завжди було і завжди буде так. Він хоче, щоб ми були щасливими. Не тимчасово і поверхнево щасливими, але глибоко і вічно щасливими так, як Він. Він хоче, щоб ми зростали і реалізовували наш божественний потенціал сина або дочки Бога.

Я знаю, що це не завжди легко. Багато хто з вас має труднощі та особисті випробування, які іноді можуть приголомшувати. Ви, мабуть, дивилися на свої обставини, на певні умови у вашій сім’ї або проблеми серед народів світу, і запитували себе: “Як мені пройти цей лабіринт випробувань?” Одна відповідь, можливо, здивує вас: прагніть встановлювати Сіон.

А де знаходиться Сіон?

Зображення
Ісус Христос з рибалками

Чи ти любиш Мене більше цих?, художник Девід Ліндслі

В минулому Бог регулярно закликав Свій народ встановлювати Сіон. Це, як правило, було певне місце, де народ Божий міг звільнитися від впливу світу і жити в гармонії одне з одним. Але у цьому великому останньому розподілі Сіон не обмежується одним географічним місцем. У наші часи Сіон може бути у будь-якому місці, де є вірний член Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Господь описав цих людей Сіону, як тих, хто були “одного серця і одного розуму” (Moйсей 7:18) і “чисті серцем” (Учення і Завіти 97:21). Отже, ми більше не сприймаємо Сіон, як місце, де ми будемо жити, а радше як спосіб, у який ми будемо жити.

На вас чекає багато чудових благословень, якщо ви будете докладати найкращих зусиль, аби будувати Сіон, бути там, де Спаситель хоче, аби ви були, і допомагати готувати дорогу для Його повернення на землю. Такі зусилля вимагають праці і величезної віри, але вони також приносять тривале щастя і радість. Я сподіваюся, що для вас усе це буде таким же зворушливим і радісним, як і для мене! Як навчав Президент Нельсон, ніщо—буквально ніщо—не може бути важливішим1. І ми можемо брати у цьому участь! Ми воїни на передовій поширення істини. Ми носимо не зброю, ми несемо зцілення! Нас покликано допомагати у зціленні світу і створити всесвітню групу людей, до яких може прийти Спаситель.

Любіть Бога і ближнього

Зображення
молодь робить групове селфі

Ми можемо мати таку сім’ю чи громаду або націю, якщо будемо виконувати заповідь—любити. І чим більше ми любимо Бога, тим більше будемо любити наших ближніх і побачимо шляхи, якими зможемо благословити їх. Є ближні, щоб їх благословляти, нужденні, щоб їх піднімати, і добро, щоб його чинити усюди.

Якось Господь описав цю відповідальність і благословення так:

“Отже, будь вірним; … допомагай слабким, піднімай руки, що опустилися, і зміцнюй ослаблі коліна.

І якщо ти будеш вірним до кінця, ти матимеш вінець безсмертя і вічне життя в оселях, які Я приготував у домі Мого Батька” (Учення і Завіти 81:5–6).

Захищайте істину

Зображення
хлопчики спілкуються

Коли Бог покликає нас встановлювати Сіон, Він покликає нас відстоювати Його вчення і залишатися вірними у нашій вірі. Це не завжди буде легко чи зручно, але нам слід це робити—зі співчуттям, смиренням, розумінням і незмінним милосердям до інших. У наших зусиллях встановити Сіон, нам обов’язково зустрінуться ті, хто не буде виглядати чи вдягатися належним чином. Коли нам зустрінуться такі люди, нам потрібно буде реагувати праведно, а не лицемірно. В таких ситуаціях найкращою поведінкою буде—самим поводитися добре і виявляти до них “любов нелицемірну” (див. Учення і Завіти 121:41).

Я хочу, щоб інші насолоджувалися благословеннями, які маю я, але іноді я запитую себе, як поділитися ними так, щоб це нікого не ображало і щоб це було сприйнято правильно. Наступний уривок з Писань допомагав мені, як учню Христа, під час виконання усіх моїх Церковних покликань і особистих обов’язків:

“Отже, істинно Я кажу вам, підносьте свої голоси до цього народу; вимовляйте думки, які Я вкладатиму у ваші серця, і ви не осоромитеся перед людьми;

Бо буде дано вам у той самий час, так, у ту саму мить, що вам слід казати.

Але заповідь Я даю вам, щоб ви проголошували все те, що ви проголошуєте, у Моє ім’я в урочистості серця, у дусі лагідності в усьому.

І Я даю вам це обіцяння, що якщо ви робитимете це, Святий Дух буде пролито у свідченні про все, що ви казатимете” (Учення і Завіти 100:5–8).

Благословення, щоб рухатися вперед

Зображення
молодь у місті

Мої любі, юні друзі, попереду на нас чекають складні дні, але ваше життя зрештою буде дивовижним, якщо ви будете всім серцем служити Богу, любити Господа Ісуса Христа і докладати найкращих зусиль, аби жити за євангелією. Якщо ви будете вірними, Сіон буде там, де будете ви. Я благословляю вас, щоб ви радісно його прийняли. Господь так багато всього для вас приготував!

Посилання

  1. Див. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля” (всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.), с. 8, HopeofIsrael.churchofJesusChrist.org.