2021
На захист нашої Конституції, даної через натхнення від Бога
Травень 2021


“На захист нашої Конституції, даної через натхнення від Бога”, Заради зміцнення молоді, трав. 2021.

Недільна післяобідня сесія

На захист нашої Конституції, даної через натхнення від Бога

Уривки

Зображення
гусяче перо, книги та сувій

У ці неспокійні часи я відчув натхнення говорити про отриману через натхнення Конституцію Сполучених Штатів. Ця Конституція має особливе значення для наших членів Церкви у Сполучених Штатах, але вона також є спільним спадком конституцій по всьому світу. …

Наша віра в божественне натхнення накладає на святих останніх днів унікальну відповідальність відстоювати і захищати Конституцію Сполучених Штатів та принципи конституціоналізму, де б ми не жили. Нам слід довіряти Господу і з оптимізмом дивитися в майбутнє цієї країни.

Що ще мають робити вірні святі останніх днів? Ми повинні також просити в молитві, щоб Господь скеровував і благословляв усі народи та їхніх провідників. Про це йдеться в одному з Уложень віри. Те, що ми підкоряємося президентам або правителям, не заважає нам виступати проти певних законів або політики. Це в дійсності означає, що ми маємо застосовувати свій вплив цивілізовано і мирно, у рамках наших конституцій і відповідних законів. У спірних питання нам слід прагнути поміркованості та єдності.

Є й інші обов’язки, без яких неможливо відстоювати натхненну Конституцію. Ми повинні вивчати і захищати натхненні принципи Конституції. Нам слід шукати й підтримувати мудрих і хороших людей, які будуть підтримувати ті принципи у своїй публічній діяльності (див. Учення і Завіти 98:10). Нам слід бути свідомими громадянами, які докладають зусиль, аби їхній вплив був відчутним у житті суспільства.