2021
Послідовники Ісуса Христа на шляху учнівства
Квітень 2021


“Послідовники Ісуса Христа на шляху учнівства”, Заради зміцнення молоді, квіт. 2021, сс. 2–5.

За Мною йдіть

Послідовники Ісуса Христа на шляху учнівства

З виступу на квітневій генеральній конференції 2010 року, “Ми йдемо за Ісусом Христом”.

Спаситель дав можливість кожному з нас досягти спасіння і вознесіння. Але нам слід іти шляхом, який Він надав для безпеки і миру.

Зображення
Ісус Христос

Фотографія Тайлера Рікенбаха

У Великодню неділю ми святкуємо перемогу нашого Господа і Спасителя, Ісуса Христа, над смертю. Ми цінуємо наші знання про добровільну спокутну жертву Спасителя, принесену за нас, і сердечно вдячні за неї. Це найважливіша подія в історії людства.

Оскільки Христос виконав Свою священну місію Спасителя і Викупителя, ми воскреснемо після смерті, і наші духи возз’єднаються з нашими тілами. За умови особистої гідності ми зможемо через Його милість отримати славетну можливість увійти у присутність Бога.

Наше послання світу

Ось що сказав Пророк Джозеф Сміт про ці Великодні події: “Фундаментальними принципами нашої релігії є свідчення апостолів і пророків стосовно Ісуса Христа, що Він помер, був похований і піднявся на третій день, і вознісся на небеса. А все інше, що стосується нашої релігії, є лише додатком до цього”1.

У той час, як ми радіємо вічній важливості Гефсиманії та Голгофи, ми завжди зосереджуємося на воскреслому Господі. Наше послання світу таке—Він живе! Символ Христа для святих останніх днів—у змістовних проявах нашої віри і в тому, як ми живемо за Його євангелією2.

Розмірковуючи над тим, що означає бути християнином сьогодні, нам слід подумати про те, що вимагатиметься від нас на нашому шляху учнівства. Я пропоную обміркувати те, що робив Спаситель протягом двох останніх днів Свого смертного життя і служіння, і у прийнятний спосіб наслідувати це.

Пам’ятайте про причастя і благоговійно до нього ставтеся

Під час Останньої вечері Спаситель ввів обряд причастя. Він узяв хліб, розломив його, помолився над ним і передав Своїм учням, кажучи: “Це тіло Моє, що за вас віддається. Це чиніть на спомин про Мене!” (Лука 22:19). Так Він встановив причастя. Якщо ми бажаємо бути Його учнями і відданими членами Його Церкви, ми маємо пам’ятати про причастя і благоговійно до нього ставитися.

Причастя дозволяє кожному з нас зі скрушеним серцем і упокореним духом виявляти готовність іти за Спасителем, покаятися і стати святими через Спокуту Христа (див. Moсія 3:19). Причастя дозволяє нам через поновлення нашого христильного завіту засвідчувати Богу, що ми будемо пам’ятати про Його Сина і виконувати Його заповіді (див. Moсія 18:8–10; Учення і Завіти 20:37, 77–79). Це зміцнює нашу любов до Батька і Сина і посилює почуття вдячності Їм.

Зображення
молода жінка приймає причастя

Любіть одне одного

Спаситель також сказав: “По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою” (див. Іван 13:34–35). Ця заповідь, надана нам перед здійсненням вічної Спокути, вимагає від нас її виконання. Ми виявляємо нашу любов до Бога, коли виконуємо Його заповіді і служимо Його дітям. Ми не розуміємо Спокуту Ісуса Христа повністю, але ми можемо жити, прагнучи стати більш люблячими й добрішими, незалежно від того, які маємо випробування.

Наказ Спасителя, даний Його апостолам і всім учням, які за Ним ідуть,—любити одне одного—є одним із найголовніших у Його вченнях. Те, як ми ставимося одне до одного і взаємодіємо одне з одним, є мірилом нашого бажання йти за Ісусом Христом.

Зображення
молоді чоловіки у сорочках і з краватками

Будьте гідними підказок Святого Духа

У той час Спаситель пообіцяв апостолам, що з ними буде Святий Дух, третій член Божества. Святий Дух є духовною істотою, Утішителем, Який свідчить про Батька і Сина, відкриває істину про все і освячує тих, хто покаявся й христився.

Ми живемо у галасливому, суперечливому світі, де можна дивитися або чути інформацію, музику, або справжню нісенітницю кожну хвилину нашого життя, коли ми не спимо. Якщо ми бажаємо мати натхнення від Святого Духа, нам треба знайти час, щоб сповільнити крок, обміркувати, помолитися і жити так, щоб бути достойними Його підказок і діяти згідно з ними. Якщо ми будемо прислухатися до Його попереджень, то уникнемо великих помилок. Це наш привілей, як членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів—отримувати від Нього світло і знання, поки не настане день досконалий (див. Учення і Завіти 50:24).

Ідіть шляхом Спасителя

У цю Великодню пору ми радіємо всьому, що Спаситель зробив для нас. Він дав можливість кожному з нас досягти спасіння і піднесення. Але нам слід іти шляхом, який Він надав для безпеки і миру.

Один із способів як це зробити—це дотримуватися вчень сучасного пророка. Він є чудовим прикладом того, хто йде за Спасителем. Ще один шлях—це прагнути прихистку і вічного захисту храму.

Я приношу своє апостольське свідчення, що Ісус Христос живе і Він є Спасителем і Викупителем світу. Він приготував шлях до істинного щастя.