Вечір з генеральним авторитетом
Навчати молодь і дорослу молодь релігії—заключне обговорення


Навчати молодь і дорослу молодь релігії—заключне обговорення

Частина III: Обговорення—ДХО/КМО

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Я радий, що можу разом з Крістен проводити наше останнє обговорення. Вона—досвідчена кваліфікована вчителька, зокрема Крістен викладала один рік в УБЯ, була місіонеркою, а також вона—дружина і бабуся. Крістен буде виступати як спеціаліст, спираючись на свій досвід, і як дружина слуги Господа. Наша мета тут—допомогти вам, як учителям релігії, а також вашому подружжю в їхній великій ролі надання підтримки.

СЕСТРА ОУКС: Президенте Оуксе, я дуже вдячна за можливість бути з тобою цього вечора. І я вдячна за можливість бути з учителями. Ви представляєте всіх тих, хто навчав євангелії та благословляв мою сім’ю. Ми думаємо, що ви—особливі. Багато хто з наших друзів і членів нашої родини мріяли про таку роботу, яка у вас зараз є, однак вони не отримали цього привілею. Насправді ми дивимося на вас як на тих, кого було особисто вибрано Господом бути вчителями для Його дітей. Ми знаємо, що зараз складні часи для навчання—труднощі із зарахуванням студентів, соціальні проблеми та справжні протистояння правильним принципам та істині.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Пам’ятаєте, що ми почали говорити про силу любові у наших стосунках: любові до Бога, Його любові до Його дітей, нашої любові одне до одного і найголовніше, що стосується нашої розмови тут, вашої любові до своїх студентів. Ми провели частину II, перше обговорення, на якому говорили про такі теми: “Як я можу навчати того, що буде найціннішим?”, “Чому більш важливо навчати принципів, ніж правил?” і “Як ми допомагаємо нашим студентам орієнтуватися серед ідей світу та його цінностей?”. І в кожній з цих тем говорили про те, як виявляти любов до кожного.

СЕСТРА ОУКС: Добре, я знаю, що ви сьогодні тут, щоб стати найкращими вчителями, якими ви тільки можете бути. Ось фотографія ланцюжку для ключів, який мені подарували. На ньому написано: “Будьте самі собою. Усі інші ролі вже зайняті”. Це цитата слів Оскара Вайлда. Коли я отримала цей подарунок, спочатку не оцінила цю фразу як комплімент. У дійсності це один з найкращих компліментів, які я будь-коли отримувала, і я передаю його вам.

Якщо мова йде про навчання євангелії, то ви є вибраними Господом. Ви—унікальні, у вас є особисті якості, сильні сторони характеру й таланти, які належать лише вам. У вас також є особливі завдання: подолати протистояння світу і навчати вічних істин. Як мати, бабуся і навіть як прабабуся я довіряю вам. Я покладаюся на те, що ви вчите членів моєї сім’ї правильних принципів, аби зробити їм “щеплення” проти оточуючої їх темряви. Ви буквально надаєте щит проти зла, і ви є відповіддю на молитви нашої сім’ї.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Ми цінуємо, коли кожного разу ви допомагаєте членам нашої сім’ї та молоді Церкви зрозуміти і з радістю прийняти свою істинну ідентичність як дітей люблячого Небесного Батька. Ваш найбільший дар всім нам—це навчати молодь та дорослу молодь правильних принципів та вічних істин, щоб благословити їхнє життя—істин, на які вони можуть спиратися, коли їм треба буде самим приймати рішення. Ми віримо, що це буде їхньою найкращою підготовкою, коли вони підуть у світ.

СЕСТРА ОУКС: Наш дім знаходиться через дорогу від Солт-Лейкського храму. Зараз там проводяться великі будівельні роботи. Там скрізь риштування, вантажівки та крани. Здається, що храм приховано. Але над ним працюють, так само, як і над нами у цей час пандемії COVID-19. Храм неможливо побачити, але його роблять більш міцним і більш прекрасним. Щодня працівники потроху зміцнюють та покращують його. Через три роки він з’явиться гарнішим, досконалішим і краще підготовленим вистояти у будь-яких обставинах.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Ми і наші студенти можемо бути подібними до цього храму: проводити щоденні ремонтні роботи, які зроблять нас сильнішими, відданішими і вірнішими—навіть у важких обставинах. Коли ми проходимо реконструкцію, то відповідно до обіцяних благословень ми також можемо стати домом Господа.

Одна з причин, чому я такий радий, що Крістен знаходиться біля мене на цьому навчанні, це тому, що саме вона сприяє перебуванню Духа в нашому домі. Як сказав Президент Нельсон на квітневій конференції: “Одним з найсвятіших місць на землі є домівка”. Нам всім потрібно додавати трохи більше зусиль, щоб зробити наш дім по-справжньому святим місцем. “Якщо ви одружені, порадьтеся в цій дуже важливій роботі зі своєю дружиною [або чоловіком], яка[/ий] є вашим рівноправним партнером. За період відтепер і до часу, коли Господь прийде знову, нам всім потрібно зробити свою домівку місцем спокою і безпеки”1. Наші подружжя є важливою складовою цього процесу.

СЕСТРА ОУКС: Як дружина людини, якій буквально потрібен Дух, щоб виконувати своє покликання і свою роботу, так само, як і кожному з вас, я роблю все можливе, щоб наш дім був святим місцем та місцем любові. Нам завжди потрібен Святий Дух у нашому домі і в наших класах. У дійсності пандемія COVID-19 у цьому допомогла нам. Ми проводимо більше часу разом. Мій чоловік, як і ваші подружжя, краще працює у духовній атмосфері. Дуже важливим є те, що я дивлюся, читаю і приношу в нашу домівку. У нашому домі не може бути будь-яких суперечок, отже, я намагаюся бути позитивною і завжди надавати підтримку. Я знаю, що моя підтримка є дуже важливою, щоб все йшло за порядком у моїй сім’ї та у мого чоловіка, і я дуже намагаюся все це робити і роблю це щодня.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Дякую, моя люба. Ваші студенти стикаються із значним протистоянням через цінності світу та спокуси. У Книзі Мормона про це було пророковано. Ми живемо у час, коли “у всіх краях землі … сп’яніють від беззаконня і всіляких мерзот”2. Це попередження для нас проти засобів Сатани в наші дні.

Наприклад, у 2 Нефій 28:20 ми читаємо, що Сатана “розгнівається у серцях дітей людських, і збурить їх до злоби проти того, що є добрим”. Здається, що все загострилося,—починаючи від агресивної поведінки на дорогах, протестів і до сімейних сварок. Ваш клас може бути місцем миру і безпеки від усього цього. У ньому можна впроваджувати принцип того, як поводитися культурно, щоб ваші студенти могли відновити там свої почуття.

СЕСТРА ОУКС: Ваші класні кімнати можуть бути їхнім місцем безпеки. Принципи, яких навчено у ваших класних кімнатах,—особливо свідчення, які приносяться там, та Дух, який відчувається там,—можуть напучувати ваших студентів і захищати їх.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: У вірші 21 Сатана каже, що він “умиротворить” інших і “приспить їх” думкою, що “усе гаразд у Сіоні”3.

СЕСТРА ОУКС: Про це вже говорилося, але жодна форма сучасних технологій не приспала нас і не захопила нашу увагу так, як мобільні телефони. Я хочу розповісти вам історію однієї вчительки інституту—вона не могла викладати протягом двох років через хворобу. І сказала, що, коли вона повернулося, була шокована. Постійні сповіщення і текстові повідомлення на телефоні відвертають увагу студентів від того, щоб думати і навчатися у класі. І найгірше, за її словами, це відокремлює їх одне від одного і від Духа. Однак я дійсно вірю, що є надія, і вона у тому, що нам треба просити оточуючих відкласти свої телефони. І якщо це можливо, ми можемо навіть розпочати розмову з тими, кого ми любимо і навчаємо, про плюси і мінуси використання телефонів—дозволити студентам висловили свої занепокоєння та самим знайти рішення проблем щодо мобільних телефонів. Нам як батькам це б сподобалося. Точно сподобалося б.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Останній приклад, наведений у 2 Нефій 28:22,—про те, що Сатана буде улеслювати людей, “[кажучи] їм, що немає пекла; і … я ніякий не диявол, бо такого не існує”. Ваші вчення допоможуть вашим студентам розпізнавати лестощі Сатани та обман, що суперечать заповідям Бога. Існують наслідки щодо поведінки, спровокованої Сатаною, а ваші вчення нададуть надію, яку ми отримуємо завдяки милості покаяння та божественному прощенню.

СЕСТРА ОУКС: Так мило. Мій чоловік—апостол, і я спостерігала за іншими апостолами. Я знаю, що слуги Господа дуже слухняні й намагаються мати Духа Господа, щоб Він їх спрямовував. Я також знаю, що духовне спрямування доступне для кожного з нас, і ви можете навчати своїх студентів шукати його і бути слухняними.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Зрештою, у 2 Нефій 28:32 Господь проголошує, що Він буде “милосердним” до всіх, хто “пока[є]ться і прийд[е] до [Нього]”. Він завжди допомагає, щоб підтримати і спасти нас. Саме ви навчаєте своїх студентів цієї впевненості та надії. Навчіть їх того, що покаяння є одним з найвеличніших дарів, який у нас є. Це ваша відповідальність—допомогти вашим студентам досягнути свого повного потенціалу та сутності як Божих дітей.

СЕСТРА ОУКС: І ніколи не забувайте про найкраще знаряддя, яке є в нашому доступі та яке допоможе нам перемогти таке зло. В Алма 31:5 нас навчено, що “проповідування Слова [Бога] мало велику силу вести людей робити те, що було справедливим—так, це мало сильніший вплив на свідомість людей, ніж меч” або, можна сказати, ніж мобільний телефон. Ви—вчителі цього слова, й у вас є ця сила та це обіцяння.

ПРЕЗИДЕНТ ОУКС: Зробіть так, щоб навчання ваших студентів було зосереджене на Спасителі, і ви отримаєте цю силу. Як учителі євангелії ви навчаєте за допомогою Святого Духа і можете бути ще більш ефективними. Коли ви наближатиметеся до Христа, ваші студенти наближатимуться до вас і до Нього. Ваша здатність навчати потрібної їм істини зросте, а ваша здатність любити їх та розрізняти їхні потреби збільшиться.

Мої дорогі брати і сестри, на додаток до того, що я сказав раніше, я свідчу, що Ісус Христос—наш Спаситель, наш Викупитель і стоїть на чолі цієї Церкви. Ви—Його слуги. Ми об’єднані у навчанні істинних принципів євангелії Ісуса Христа. Я благословляю вас—як Його слуг, як Його вчителів і як батьків і матерів Сіону, як гідних слуг Господа Ісуса Христа—щоб ви виконували свої обов’язки, дотримувалися Його заповідей, були чудовим прикладом праведності та навчання істинних принципів. І я благословляю вас всім цим і свідчу про істинність того, чого ви були сьогодні навчені, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Рассел М. Нельсон, “Те, що ми вивчаємо й ніколи не забудемо”, Ліягона, трав. 2021, с. 79.

  2. 2 Нефій 27:1.

  3. 2 Нефій 28:21.