За Мною йдіть
Що ми знаємо про природу Божества?


Що ми знаємо про природу Божества?

Божество складається з Бога Вічного Батька, Спасителя Ісуса Христа і Святого Духа. Хоча члени Божества є окремими істотами з окремими ролями, Вони поєднані єдиною метою. Вони досконалим чином об’єднані у виконанні плану спасіння Небесного Батька.

Підготуйтеся духовно

Як розуміння Божества допомагає вам знати, хто ви є? Як наше знання про Божество відрізняється від вчень інших релігій?

Чи розуміють молоді жінки, як три члена Божества співпрацюють? Як розуміння природи Божества допоможе молодим жінкам?

Які уривки з Писань і виступи допоможуть молодим жінкам зрозуміти природу Божества і роль, яку Вони відіграють у їхньому житті?

Буття 1:27 (Людину створено за подобою Бога)

Матвій 3:16–17; Іван 14:16; Дії 7:55–56; 3 Нефій 11:4–11; Джозеф Сміт—Історія 1:17; Уложення віри 1:1 (Є три члени Божества)

Лука 24:39; Іван 1:14; УЗ 130:22 (Два члени Божества мають фізичні тіла)

Іван 17:21; 1 Івана 5:7; Алма 11:44; УЗ 20:28 (Члени Божества поєднані як одне)

Божество”, Стійкі у вірі (2004), сс. 15–16

Даллін Х. Оукс, “Божество і план спасіння”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, сс. 100–103

Бойд К. Пекер,“Свідчення”, Ensign або Ліягона, трав. 2014, сс. 94-97

Роберт Д. Хейлз, “Вічне життя---пізнати нашого Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, сс. 80-82

Відео: “Відновлення”

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель готувався до навчання, шукаючи проводу Небесного Батька. Що ви можете робити, аби шукати проводу Небесного Батька, який допоможе вам підготуватися до навчання з Духом?

Зображення

Відео: “Навчати євангелії, як навчав Спаситель”

Дивіться більше

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок ділитися досвідом, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Представте вчення

Оберіть якусь із наступних ідей або використайте власну, щоб розпочати урок цього тижня:

  • Запишіть на дошці: “Що ми знаємо про природу Божества?” Запросіть молодих жінок прочитати Уложення віри 1:1 або Учення і Завіти 130:22, щоб знайти відповіді на це запитання.

  • Напишіть на дошці вірш Учення і Завіти 130:22, залишивши пусті проміжки на місці кількох ключових слів. Попросіть молодих жінок подумати, які слова мають бути на місці проміжків, і всім класом заповніть їх.

  • Запросіть молодих жінок розіграти сценку і показати, як би вони навчали когось, хто не належить до нашої віри, про трьох різних членів Божества. Які уривки з Писань вони б для цього використали? Чому за їхніми відчуттями це знання настільки важливе?

Навчайтеся разом

Кожна, наведена нижче вправа, допоможе молодим жінкам зрозуміти природу Божества. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Запропонуйте молодим жінкам подумати про випробування, з якими вони стикаються в наш час. Що можуть молоді жінки знайти в IV розділі виступу старійшини Далліна Х. Оукса “Божество і план спасіння”, що може допомогти їм справлятися з цими випробуваннями? Аби допомогти молодим жінкам дізнатися більше про членів Божества, поділіть їх на три групи і дайте кожній групі по аркушу паперу, написавши на кожному один з таких заголовків: “Бог Батько”, “Син” і “Святий Дух”. Запропонуйте кожній групі дослідити відповідні розділи виступу старійшини Оукса і проглянути уривки з Писань, згадані ним у виступі. Попросіть молодих жінок записати, про що вони дізналися, на своїх аркушах, і поділитися своїми думками з класом. Як можуть ці засвоєні нами істини про Божество допомагати у подоланні названих випробувань?

  • Напишіть на дошці: “Бог Батько”, “Ісус Христос” і “Святий Дух”. Виберіть уривки з виступу президента Бойда К. Пекера “Свідчення”, які допоможуть молодим жінкам зрозуміти, що таке Божество. Дайте кожній молодій жінці по уривку, щоб вони подумки прочитали, а потім коротко підсумували це своїми словами для решти класу. Коли вони доповідатимуть, попросіть їх писати на дошці під відповідним заголовком те, що вони дізналися про члена Божества. Чому, за відчуттями молодих жінок, для них важливо розуміти ці істини про Божество? Як вони пояснять свої вірування тим, хто по-іншому уявляє собі Божество?

  • Запропонуйте всім молодим жінкам прочитати розділ “Божество” у довіднику Стійкі у вірі. Попросіть одну з молодих жінок поділитися тим, про що вона дізналася з нього. Потім попросіть ще одну молоду жінку переказати те, що сказала перша молода жінка, і після цього розповісти те, про що сама вона дізналася. Повторюйте це, поки кожна молода жінка не отримає можливості поділитися цим. Спитайте молодих жінок, як наша точка зору щодо Божества відрізняється від точки зору інших релігій? Як вірна точка зору щодо Божества може благословити молодих жінок?

  • Напишіть на дошці три заголовки: “Є три члена Божества”, “Божество об’єднане в одне” і “Небесний Батько та Ісус Христа мають фізичні тіла”. Напишіть посилання з Писань про Божество (наприклад ті, які перелічено у цьому плані) на маленьких картках. Запропонуйте молодим жінкам по черзі брати картку, читати вголос уривок з Писань і писати посилання під відповідним заголовком на дошці (деякі уривки з Писань можна написати під кількома заголовками). Як знання про ці істини щодо Божества може благословити молодих жінок? Заохотьте молодих жінок зберігати список цих посилань з Писань, щоб вони могли використовувати їх у навчанні інших про Божество.

  • Дайте молодим жінкам аркуш паперу з такими запитаннями: Як би ви описали стосунки Спасителя з Його Батьком? В якому сенсі Батько і Син є одним? Які ролі у Святого Духа? Запропонуйте їм подумати над цими запитанням, коли вони дивитимуться, слухатимуть або читатимуть виступ Роберта Д. Хейлза, “Вічне життя---пізнати нашого Небесного Батька і Його Сина, Ісуса Христа”. Дайте їм час на те, щоб вони написали свої відповіді, і запропонуйте поділитися тим, що вони написали.

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Чи розуміють вони природу Божества? Які вони мають почуття або враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи потрібно для вивчення цієї теми виділити більше часу?

Підказка для вчителя

Ви можете використати навчальні вправи з цього розділу для визначення того, що молоді жінки вже знають про це вчення і що їм слід засвоїти. Будьте готові адаптувати план вашого уроку, щоб за необхідності задовольнити їхні потреби.

Живіть відповідно до вивченого

Запросіть молодих жінок обдумати, як вони будуть застосовувати в житті засвоєне сьогодні. Наприклад, вони могли б:

  • Вивчити напам’ять, обдумати перше уложення віри і поділитися ним із кимось.

  • Виконати 2 завдання на засвоєння цінності “Божественна сутність”з програми Особистий розвиток.

  • Провести на домашньому сімейному вечорі урок про Божество, використовуючи уривки з Писань, які вивчалися на цьому уроці.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати наступного тижня. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони б могли прочитати виступ, подивитися відео або дослідити уривок з Писань, пов’язаний з уроком на наступному тижні.