За Мною йдіть
Що таке воскресіння?


Що таке воскресіння?

Завдяки Спокуті Ісуса Христа всі люди будуть воскрешені.Наші тіла і наші душі будуть об’єднані в досконалому, безсмертному стані.Розуміння воскресіння і свідчення про нього можуть дати нам надію і бачення майбутнього, коли ми стикаємося з труднощами й радощами життя.

Підготуйтеся духовно

Що ви знаєте про воскресіння? Які знання про воскресіння ми отримали із сучасних Писань?

Що знають молоді жінки про воскресіння? Як глибше розуміння воскресіння може позначитися на їхньому ставленні до свого фізичного тіла?

Які уривки з Писань або інші матеріали ви можете використати, які б допомогли навчати молодих жінок про воскресіння? Чим би ви хотіли поділитися?

Лука 24 (Воскресіння Ісуса Христа)

1 Коринтянам 15 (Через те, що Спаситель подолав смерть, ми всі також будемо воскрешені)

Алма 11:41–45 (Коли ми воскреснемо, наш дух знову об’єднається з нашим тілом, і ми постанемо перед судом)

Алма 40–41 (Алма пояснює своєму сину Коріантону, що таке воскресіння)

Пол В. Джонсон, “І не буде вже смерти”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, сс 121–123

Томас С. Монсон, “Христос Воскрес!”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 87--90

Д. Тодд Крістофферсон, “Воскресіння Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2014

Відео: “Він воскрес”

Навчати, як навчав Спаситель

Ісус Христос використовував Писання, щоб навчати про Свою місію. Він навчав Своїх учнів самостійно розмірковувати над Писаннями і використовувати їх, щоб знаходити там відповіді на свої запитання. Як ви можете допомогти молодим жінкам звертатися до Писань, щоб зрозуміти Божий план і благословення, які чекають на них?

Зображення

Відео: “Ми навертаємося”

Дивіться більше

Діліться досвідом

На початку кожного уроку запрошуйте молодих жінок розказувати й свідчити про досвід, якого вони набули, застосовуючи вивчене на уроці минулого тижня, а також навчати з нього. Це сприятиме особистому наверненню й допомагатиме молодим жінкам побачити важливість євангелії в їхньому повсякденному житті.

Ознайомте з вченням

Використайте одну з цих ідей або придумайте власну, щоб розказати про урок на наступному тижні:

  • Покажіть ілюстрацію, де зображено воскреслого Спасителя (наприклад, Альбом “Євангелія в мистецтві”, 59—60). Спитайте молодих жінок, як би вони пояснили, що таке воскресіння, людині, яка нічого не знає про нього.

  • Спитайте молодих жінок, як вони святкують Великдень. Які є символи Великодня? Як ці символи навчають про воскресіння?

Навчайтеся разом

Кожна із вправ, наведених далі, допоможе молодим жінкам зрозуміти, що таке воскресіння. Керуючись підказками Духа, виберіть одну або кілька вправ, які будуть найкориснішими для вашого класу:

  • Виберіть кілька уривків з 1 Коринтянам 15, що стосуються воскресіння. Попросіть молодих жінок прочитати ці уривки у маленьких групах чи індивідуально і сформулювати загальне твердження стосовно того, що вони дізналися про воскресіння (наприклад, вірші 1–8 можна було б узагальнити так: “Є свідки воскресіння”). Чому, як це відчувають молоді жінки, для них важливо знати ці істини про воскресіння?

  • Попросіть молодих жінок уявити, що хтось із друзів, не член Церкви, втратив когось із рідних. Нехай половина молодих жінок прочитає Алма 40, а інша половина нехай прочитає Алма 41. Попросіть їх скласти список учень про воскресіння з цих розділів, якими б вони могли поділитися зі своїми друзями. Потім запросіть їх прочитати свої списки решті класу.

  • Складіть класом перелік персонажів з Писань, які були свідками воскресіння Спасителя. Запросіть молодих жінок опрацювати виступ старійшини Д. Тодда Крістофферсона “Воскресіння Ісуса Христа”, щоб знайти інші приклади. Заохочуйте їх знаходити свідчення цих свідків в Писаннях (деякі посилання надані у виступі старійшини Крістофферсона). Що ми дізнаємося від цих свідків про Спасителя та Його воскресіння? Поділіться своїм свідченням про воскресіння Спасителя і запросіть кількох молодих жінок поділитися їхніми свідченнями.

  • Запропонуйте молодим жінкам прочитати історії з виступів Президента Томаса С. Монсона “Христос Воскрес!” та старійшини Пола В. Джонсона “І не буде вже смерти”. Попросіть їх своїми словами підсумувати ці історії та розповісти, чого ці історії навчають їх про воскресіння. Що ще вразило їх в цих історіях? 

  • Роздайте кілька книг Учення Президентів Церкви (або зробіть копії з вибраних вами розділів) і попросіть молодих жінок знайти вчення пророків останніх днів про воскресіння. Попросіть їх поділитися з класом тим, що вони знайшли.

  • Запропонуйте молодим жінкам знайти гімни про воскресіння. Класом проспівайте кілька з них. Порадьте молодим жінкам прочитати уривки з Писань, що вказані під кожним гімном, і обговорити те, що вони дізналися з цього гімну і цих уривків з Писань. Запросіть їх поділитися їхніми свідченнями й почуттями про воскресіння.

Попросіть молодих жінок поділитися тим, про що вони дізналися сьогодні. Чи краще вони розуміють воскресіння? Які вони мають почуття або враження? Чи виникли у них якісь нові запитання? Чи потрібно для вивчення цього вчення виділити більше часу?

Живіть відповідно до вивченого

Попросіть молодих жінок поміркувати, як вони будуть застосовувати в житті те, що сьогодні вивчили. Наприклад, вони могли б:

  • Свідчити про воскресіння. З ким вони можуть поділитися своїм свідченням у наступні дні чи тижні? Як вони могли б навчати ще когось про те, що вивчили?

  • Знаходити відповіді на будь-які запитання, які ще можуть у них бути про воскресіння.

Розкажіть молодим жінкам, що вони будуть вивчати на наступному тижні. Що вони можуть зробити, аби підготуватися до навчання? Наприклад, вони могли б прочитати виступ, подивитися відео або вивчити уривок з Писань, що стосуються уроку на наступному тижні.