Інші джерела
Надія


Надія

Слово надія іноді неправильно розуміють. У нашій повсякденній мові це слово часто має відтінок невпевненості. Наприклад, ми можемо сказати, що надіємося на зміну погоди чи на візит друга. Однак, у мові євангелії слово надія є впевненим, непохитним і діяльним. Пророки кажуть як мати “тверд[у] наді[ю]” і “жив[у] наді[ю]” (1 Петра 1:3). Пророк Мороній навчав: “Хто вірить в Бога, може з впевненістю надіятися на кращий світ, так, саме на місце праворуч Бога, така надія приходить через віру, стає якорем для душ людей, який зробить їх впевненими і непохитними, завжди багатими на добрі діяння, і веденими до уславлення Бога” (Етер 12:4).

Коли ми маємо надію, ми віримо обіцянням Бога. Ми маємо тиху впевненість, що якщо ми чинимо “діяння праведності”, ми “отримає[мо] свою винагороду, саме мир у цьому світі і вічне життя у тому світі, що прийде” (УЗ 59:23). Мормон навчав, що така надія приходить виключно через спокуту Ісуса Христа: “І що це таке, на що ви маєте надіятися? Ось, я кажу вам, що ви матимете надію, через спокуту Христа і силу Його воскресіння, воскреснути до життя вічного, і це через вашу віру в Нього згідно з Його обіцянням” (Мороній 7:41).

Коли ви намагаєтеся жити за євангелією, ви зростаєте у своїй здатності “збагати[тись] надією, силою Духа Святого” (Римлянам 15:13). Ви зростаєте в надії, коли молитесь і шукаєте Божого прощення. У Книзі Мормона місіонер на ім’я Аарон запевняв царя ламанійців: “Якщо ти покаєшся в усіх своїх гріхах і вклонишся перед Богом, і звертатимешся до Його імені з вірою, віруючи, що ти отримаєш, тоді ти отримаєш надію, якої ти бажаєш” (Алма 22:16). Ви також отримаєте надію, якщо вивчатимете Писання і будете слідувати їх ученням. Апостол Павло навчав: “А все, що давніше написане, написане нам на науку, щоб терпінням і потіхою з Писання ми мали надію” (Римлянам 15:4).

Першопричина надії простягається у вічність, але вона може також підтримати вас у повсякденних випробуваннях життя. “Блаженний,—казав співець псалмів,—кому його поміч Бог Яковів, що надія його на Господа, Бога його” (Псалми 146:5). З надією ви можете знайти радість у житті. Ви можете “ма[ти] терпіння, і зноси[ти]… скорботи з твердою надією, що ви одного дня відпочинете від усіх ваших скорбот” (Алма 34:41). Ви можете “просуватися вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей. Отже, якщо ви просуватиметеся вперед, бенкетуючи словом Христа, і витерпите до кінця, ось так каже Батько: Ви будете мати вічне життя” (2 Нефій 31:20).