Самозабезпечення
Мій фундамент: Самозабезпечення—це принцип спасіння


Мій фундамент: Самозабезпечення—це принцип спасіння—максимальний час: 20 хвилин

Поміркуйте:Іван 10:10 (праворуч)

Обговоріть:Що означає життя подостатком?

Подивіться:“He Polished My Toe” (Він почистив щіткою мій палець на нозі), доступне на сайті srs.lds.org/videos. (Немає відео? Прочитайте текст відео на с. 5).

He Polished My Toe (Він почистив щіткою мій палець на нозі)

Якщо у вас немає можливості переглянути це відео, прочитайте цю друковану версію.

Зображення
кадр із відео He Polished My Toe (Він почистив щіткою мій палець на нозі)

Старійшина Енріке Р. Фалабелла: Коли я був дитиною, ми мали не багато. Пам’ятаю, як одного дня я підійшов до батька і сказав йому: “Тату, мені потрібні нові черевики. Ці вже зносилися”. Він припинив займатися своїми справами, подивився на мої черевики і побачив, що вони дійсно зносилося. Він сказав: “Думаю, що це ми можемо полагодити”. Він узяв трохи чорного крему для взуття і почистив мої черевики, зробивши їх блискучими й гарними. Тоді він сказав: “Ми їх полагодили, синку”. Я відповів: “Ні, ще не полагодили. Ще видно мій палець крізь дірку у черевику”. Він сказав: “Це ми також полагодимо!” Він узяв ще крему і почистив щіткою мій палець на нозі!

Того дня я дізнався, що на кожну проблему є своє рішення. Я переконаний, що цей принцип самозабезпечення і ця ініціатива—це шлях до прискорення роботи Господа. Він є складовою роботи зі спасіння. Всі ми можемо стати кращими, ніж є зараз. Вам треба позбавитися апатії. Часто ми стаємо самовдоволеними і це підриває наш розвиток. Кожного дня я можу розвиватися, якщо вирішу робити щось інакше, щоб покращити те, що робив погано в минулому. Якщо ви робите це з вірою, виявляючи віру й надію у Христа, що Він допоможе вам, то знайдете шлях до зростання в мирських і духовних справах. Все завдяки тому, що Бог живе, і ви—Його син або дочка.

Поверніться до с. 4.

Обговоріть:Чи вірите ви, що ваші проблеми можна вирішити? Як ми можемо заслужити, щоб сила Господа допомагала нам?

Прочитайте:Настанови в Довіднику 2 і цитату старійшини Далліна Х. Оукса (праворуч). Бути самозабезпеченим не означає, що ми можемо зробити або отримати все, що задумали. Радше, це віра в те, що через благодать або уможливлюючу силу Ісуса Христа та наші особисті зусилля, ми зможемо забезпечити всі духовні й мирські потреби життя, які необхідні нам самим і нашим сім’ям. Самозабезпечення є свідченням нашої довіри або віри в силу Бога, щоб зрушити гори в нашому житті і надати нам силу перемагати випробування й лиха.

Обговоріть:Як Христова благодать допомогла вам забезпечити духовні і мирські потреби життя?

Обговоріть:Прочитайте цитату президента Меріона Дж. Ромні (праворуч). Як ви дізнаєтеся, що стаєте більш самозабезпеченими?

Візьміть зобов’язання:Візьміть на себе зобов’язання виконати протягом наступного тижня такі дії. Ставте галочку поруч з кожною виконаною вами дією.

  • Прочитайте лист Першого Президентства на другій сторінці обкладинки і підкресліть обіцяні благословення. Що ви маєте робити, аби їх отримати? Запишіть свої думки нижче.

  • Поділіться зі своєю сім’єю або друзями тим, що ви засвоїли сьогодні стосовно самозабезпечення.