Інститут
Ісус Христос і вічна євангелія (Курс релігії 250)


Ісус Христос і вічна євангелія (Курс релігії 250)

Зображення
Ісус Христос

Запитання

  1. Чого я можу навчитися у Спасителя стосовно виконання волі Небесного Батька?

    У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Вчення або приклади з вічного священнослужіння Спасителя, які ілюструють Його послух Небесному Батькові.

    • Як послух Ісуса Небесному Батькові стосується вашого особистого учнівства.

    • Чому приклад послуху Спасителя є важливим для вас, і як Він може допомогти вам зробити потрібні кроки для зміцнення вас у вашому учнівстві.

    • Як приклад послуху Спасителя допомагає вам виконувати волю Небесного Батька.

  2. Чому мені потрібен Спаситель?

    У своїй відповіді ви маєте зазначити:

    • Головні перепони, які ми маємо подолати через наш занепалий стан.

    • Як різні ролі Спасителя протягом Його вічного священнослужіння допомагають дітям Небесного Батька подолати ці перешкоди.

    • Що нам потрібно зробити, щоб попросити Спасителя про допомогу і прийняти її.

    • Наведіть принаймні один приклад того, як ви відчули божественну допомогу Спасителя у своєму житті, коли долали випробування і перешкоди.

  3. Які знання про Ісуса Христа і вічну євангелію, засвоєні мною під час вивчення цього курсу, благословили моє життя?

    Ви можете розвивати або пов’язувати ідеї з ваших попередніх відповідей, або писати на нову тему.

    • Викладіть учення, яке ви засвоїли, в одному або двох реченнях.

    • Поясніть це вчення, використовуючи приклади з Писань або слів пророків.

    • Розкажіть, як учення, приклад або Спокута Спасителя благословили ваше життя.

    • Напишіть своє свідчення про те, що ви дізналися про Ісуса Христа і вічну євангелію.

Ключові пункти вчення

Наведену нижче інформацію підготовлено з використанням ключових пунктів уроків цього курсу. Цифри в дужках, які стоять після цитат, вказують на номер уроку в посібнику Ісус Христос і вічна євангелія. Посібник для вчителя (2015), де можна знайти це висловлювання. Порівняйте свою відповідь з інформацією, поданою нижче. Якщо в цьому огляді є ключовий пункт учення, який ви не включили у свою відповідь, ви можете виправити свою відповідь до того, як подати її на розгляд. Вам не потрібно копіювати цю інформацію у своїй відповіді дослівно; просто переконайтеся, що ви розумієте ці вчення і висловіть це розуміння. Оскільки на запитання №3 вимагається більш особиста відповідь, для цього запитання немає ключових пунктів.

  1. Чого я можу навчитися від Спасителя стосовно послуху волі Батька?

    Вчення або приклади зі священнослужіння Спасителя, які ілюструють Його послух Небесному Батькові:

    • “Єгову було вибрано від самого початку. Одна з причин, чому було вибрано саме Єгову, полягає у тому, що Він прагнув чинити волю Батька і віддати всю славу Батькові” (2).

    • “Будучи безгрішним, [Ісус Христос] охристився, щоб виповнити всю праведність” (8; “Живий Христос: Свідчення апостолів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів”, Ensign або Ліягона, бер. 2008, с. 42).

    • “У плані спасіння від Ісуса вимагалося бути досконало слухняним, аби здійснити Спокуту” (9).

    • “Я від Себе нічого не дію, але те …, як Отець Мій Мене був навчив … ; бо Я завжди чиню, що Йому до вподоби” (Іван 8:28–29).

    Як послух Ісуса Батькові стосується вашого особистого учнівства:

    • “Подібно до Спасителя, ми виповнюємо праведність, коли підкоряємося обрядам і завітам вічної євангелії” (8).

    • “Бути учнем Ісуса Христа---це бути слухняним і жертовним. … Учнівство вимагає нашої постійної готовності залишити все і йти за Христом” (10).

    • “Ми можемо здобути силу, щоб долати спокусу і бути слухняними, якщо наслідуємо приклад Ісуса Христа---прагнемо чинити волю Батька, а не свою власну” (9).

  2. Чому мені потрібен Спаситель?

    Головні перепони, які ми маємо подолати через наш занепалий стан:

    • “Усі ми, будучи відсіченими від присутності Бога, зазнаємо духовної смерті і всі ми підвладні фізичній смерті, яка є смертю фізичного тіла (див. Алма 42:6--9; УЗ 29:41--42)” (Стійкі у вірі: Довідник з євангелії [2004], с. 155).

    • “У своєму занепалому стані ми підвладні опору і спокусі. Коли ми піддаємося спокусі, ми віддаляємося від Бога (див. Римлянам 3:23)” (Стійкі у вірі: Довідник з євангелії, с. 155).

    Як різні ролі Спасителя протягом Його вічного священнослужіння допомагають дітям Небесного Батька подолати ці перешкоди:

    • “Єгова створив землю, щоб забезпечити місце, де Божі діти могли б жити і розвиватися, щоб отримати вічне життя” (4).

    • “Будучи Єдинонародженим Сином Бога у плоті, Ісус Христос міг здійснити викупну жертву, яка вимагала від Нього витерпіти більше, ніж могла смертна людина, і у такий спосіб виконати Свою роль у плані Батька” (7).

    • “Завдяки Спокуті Ісуса Христа ми можемо здобути втіху і зміцнення через Святого Духа, щоб знести “муки, і страждання, і спокуси всякого роду” (Алма 7:11)” (16).

    • “Завдяки Спокуті та Воскресінню Ісуса Христа, всіх, хто народився у смертному житті, буде воскрешено” і їх буде приведено в присутність Бога, щоб бути судженими (19).

    • “Знаходячись у світі духів, Ісус організував роботу зі спасіння померлих” (18).

    • “Ісус Христос є нашим Заступником перед Батьком” (24).

    • “Спаситель судитиме нас згідно з нашими словами, думками і вчинками, та бажаннями нашого серця” (26).

    Що нам потрібно зробити, щоб попросити Спасителя про допомогу і прийняти її:

    • “Ми можемо подолати Сатану, покладаючись на Ісуса Христа, Який здійснив Спокуту, та свідчачи й залишаючись вірними нашому свідченню” (3).

    • “Якщо ми вирішуємо відвести Спасителю центральне місце в нашому житті, поки ми тут, на землі, ми отримаємо величніші благословення у вічності” (2).

    • “Якщо ми причащаємося з молитвою і в дусі покаяння, ми можемо отримати прощення гріхів саме так, як це відбулося під час нашого хрищення” (15).

    • “Коли ми приймаємо Ісуса Христа і укладаємо завіти виконувати заповіді Бога й дотримуємося їх, ми стаємо народженими синами і дочками Христа” (24).